LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Δεκεμβρίου 2022 15:56

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Επίθεση εναντίον αστυνομικών στις φοιτητικές εστίες

Ομάδα επιτέθηκε με μολότοφ σε αστυνομικούς έξω από τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροπέδες σε 24χρονο. Τι βρέθηκε στο σακίδιο του συλληφθέντα. 

Ρίψη μολότοφ

Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 24χρονος αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του σε ομάδα ατόμων, που επιτέθηκε σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων έξω από τις φοιτητικές εστίες Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμό, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών εμπρηστικών υλών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα ξημερώματα μια ομάδα ατόμων τοποθέτησε αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, που βρίσκεται κοντά στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε 4 οχήματα, καθώς και μικρότερης έκτασης φθορές σε ακόμα 3.

Στην συνέχεια όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, ομάδα ατόμων εκδήλωσε επίθεση σε βάρος τους με ρίψη τουλάχιστον 25 βομβών μολότοφ, πετρών και φωτοβολίδων, χωρίς να αναφερθεί φθορά ή τραυματισμός, ενώ στη συνέχεια τα άτομα έβαλαν φωτιά και κατέστρεψαν 6 κάδους απορριμμάτων.

Στο σακίδιο του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 βόμβες μολότοφ, ενώ οι εμπρηστικοί μηχανισμοί που δεν εξερράγησαν στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, περισυλλέχθηκαν από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο με τη διάσωση δελφινιού στον Έβρο

Γυναικοκτονία στον Πειραιά: Τον “τύφλωσαν” η παθολογική ζήλεια και τα ναρκωτικά

ΑΕΚ: Φιλική νίκη επί της Σερένγκ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 09:24 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 προσφέρει σε παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, αγάπη και ελπίδα και σας καλεί να γίνετε μέρος αυτής προσπάθειας.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOSΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποστηρίζουν παιδιά, νέους και οικογένειες που βρίσκονται σε ευάλωτες συνθήκες.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Σήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”Σήμερα 07:59 | Ειδήσεις

«Η Φλόγα», βρίσκεται εδώ και 42 χρόνια δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα παιδιά του σωματείου Make - A – Wish Ελλάδος19:37ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε τρεις αγρότες19:23Υπεγράφη η παραγγελία για 23 νέα τρένα η οποία θα υλοποιηθεί έως το 202719:08Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1: Οι Παραολυμπιονίκες του Make A Wish μοιράζονται τις ιστορίες τους 18:54Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Κρις Ρία18:39Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου18:25Μητέρα και μέλος της "Φλόγας" μιλά στον ΑΝΤ1 για τη δική της εμπειρία από τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματικη ασθένεια (βίντεο)18:11Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το "Make-A-Wish" Ελλάδος17:57Η Αμερική στηρίζει τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 (βίντεο)17:43Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Παραπάνω από 600.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί17:29Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από 1.000 παραβάσεις την 25η εβδομάδα της εκστρατείας "Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους"17:15Φουκουσίμα: Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να θέσει ξανά σε λειτουργία τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό του κόσμου 17:01Η κλιματική κρίση δημιουργεί επιπλοκές στην εγκυμοσύνη 16:47Υπηρεσίες Πληροφοριών ΗΠΑ: Οι στόχοι του Πούτιν για την Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει16:33Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο ευρώ οι προσφορές16:19Ηράκλειο: Έφοδος αστυνομικών σε καφετέριες στη Σητεία, για τηλεοπτική «πειρατεία» – Οκτώ συλλήψεις και χρηματικά πρόστιμα16:05Θεσσαλονίκη: Εντατικοί έλεγχοι και συμβουλές της αστυνομίας στους πολίτες ενόψει των γιορτών15:51Μητσοτάκης σε Αμπάς: Σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Παλαιστινιακή Αρχή και λύση δύο κρατών15:34Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Σχεδόν μισό εκατομμύριο συγκεντρώθηκε από τις πρώτες ώρες15:17Μαζί έως το 2027 Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ - Η επίσημη ανακοίνωση15:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο