LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Δεκεμβρίου 2022 10:42 | Ανανέωση: 04 Δεκεμβρίου 2022 10:41

Ελληνοτουρκικά - Οικονόμου: ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας

Τι είπε ο Κυβ. Εκπρόσωπος για τις παρακολουθήσεις και τις τράπεζες. Ποιο μήνυμα έστειλε για τις εκλογές.

Rafale - Marder

Από την άνοιξη και μετά κανείς μπορεί να περιμένει τις εκλογικές διαδικασίες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν «όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας».

Για τις τράπεζες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να συνεισφέρουν σημαντικά ώστε να μη δημιουργηθεί νέα γενιά κόκκινων δανείων.

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, «όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας».

«Έχουμε το γεγονός ότι θα γίνει μια εκλογική αναμέτρηση που δε θα βγάλει κυβέρνηση εξαιτίας της μεθόδευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη νάρκη της απλής αναλογικής. Από την άνοιξη και μετά κανείς μπορεί να περιμένει τις εκλογικές διαδικασίες. Η ΝΔ έχει πει καθαρά ότι θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για αυτοδυναμία ώστε να λαμβάνονται γρήγορα και ουσιαστικά αποφάσεις» είπε.

«Κανέναν δε συμφέρει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων»

Για το ζήτημα των υψηλών επιτοκίων δανεισμού σχολίασε ότι «έχουμε ένα κοινό συμφέρον, η κοινωνία, οι πολίτες, οι πολιτικοί, οι τράπεζες. Να κάνουμε ό,τι απαιτείται ο καθένας για να μη δημιουργηθεί μια γενιά κόκκινων δανείων εξαιτίας μιας δυσμενούς διεθνούς εξέλιξης. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει την τεχνογνωσία, και κυρίως την πολιτική βούληση, να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη».

Όπως επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου, «κανέναν δε συμφέρει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων, την οικονομία ούτε το τραπεζικό σύστημα. Περιμένουμε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις από το τραπεζικό σύστημα... Πρέπει να κάνουμε ο καθένας από την πλευρά του ό,τι απαιτείται, και αυτή την ώρα οι τράπεζες πρέπει να συνεισφέρουν σημαντικά ώστε να μη δημιουργηθεί νέα γενιά κόκκινων δάνειων λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας της διεθνούς ανόδου των επιτοκίων».

«Χρειάζονται ουσιαστικές κινήσεις για τη μη συσσώρευση νέου ιδιωτικού χρέους» υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Χέρια - λεφτά - χρήματα

Ελληνοτουρκικά: «Έχουμε την πολιτική, άλλα και την αποτρεπτική ισχύ»

Σχολιάζοντας εξάλλου τις δηλώσεις του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ για «μπλόκο» στα τουρκικά F-16 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε «να τα πείτε σε όσους πανηγύριζαν ότι δήθεν κατάφερε η Τουρκία και ο Ερντογάν να ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα των F-16»

«Αφενός έχουμε φροντίσει να διευρύνουμε την απήχηση των θέσεών μας και να αποδομούμε τα παρανοϊκά επιχειρήματα της άλλης πλευράς, τη διαστρέβλωση διεθνούς νομιμότητας, από την άλλη ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι μέρος της Δύσης, δεν είναι μέρος του προβλήματος, όσο επιμένει η Τουρκία στις αδιάλλακτες θέσεις της τόσο αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή χωρίς να υποχωρεί ούτε εκατοστό από τα κυριαρχικά της δικαιώματα που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο.

«Έχουμε την πολιτική ισχύ, άλλα και την αποτρεπτική ισχύ, να χαράζουμε το δρόμο μας όπως εμείς εκτιμούμε ότι συμφέρει την πατρίδα δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παρακολουθήσεις

Σχολιάζοντας νέα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις έκανε λόγο για επίμονη αναπαραγωγή ανυπόστατων ισχυρισμών, προσθέτοντας ότι «περισσεύει η μυθοπλασία». «Η δικαιοσύνη απαιτείται να κάνει γρήγορα τη δουλειά της, και η κυβέρνηση θεσμικά έρχεται να αντιμετωπίσει μια σειρά σοβαρών παθογενειών για τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών και να καταστήσει την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα υπάρχει καθολική απαγόρευση χρήσης λογισμικών παρακολούθησης» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργιάδης: το γιορτινό “καλάθι του νοικοκυριού”, τα παιχνίδια και τα επιτόκια

“Κιβωτός του Κόσμου” - Σταμάτης: Μάζευαν λεφτά και δεν έκαναν έργο για τα παιδιά (βίντεο)

Γυναικοκτονία στον Πειραιά: Τον “τύφλωσαν” η παθολογική ζήλεια και τα ναρκωτικά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Σήμερα 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Σήμερα 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"Σήμερα 20:14 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς Κελσίου

Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)Σήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Στην επιχείρηση εντοπισμού του παιδιού που χάθηκε συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερο και η αστυνομικός σκύλος ράτσας bloodhound με το όνομα Πάιπερ. Η Πάιπερ οδήγησε τους διασώστες στα ίχνη του αγοριού μέσα σε 45 λεπτά, εντοπίζοντας το παιδί χάρη στη μυρωδιά από ένα ζευγάρι κάλτσες και το παιδικό του κάθισμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη - Χαφτάρ στη Βεγγάζη την Κυριακή18:54Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις18:38ΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)18:22Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους18:06Φωτιά στο Ηράκλειο: Σηκώθηκαν και ελικόπτερα17:51Πανικός σε αεροσκάφος: Λάθος συναγερμός έκανε επιβάτες να πηδήξουν από το φτερό και να τραυματιστούν (βίντεο)17:35Τρίπολη: 50χρονος έκανε άσεμνη βιντεοκλήση με ανήλικη – Συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 17:19Αγγλία: Ο Τόμας Πάρτεϊ κατηγορείται για πέντε βιασμούς17:03Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας16:49Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:32Χατζηδάκης: Tα έξι βήματα που ενίσχυσαν τη διεθνή θέση της χώρας16:15Black Sabbath: Επιστρέφουν στο Μπέρμιγχαμ για την αποχαιρετιστήρια συναυλία τους16:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο