LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 30 Νοεμβρίου 2022 18:50

Μουντιάλ 2022: Η Τυνησία κέρδισε τον αγώνα και η Γαλλία την πρόκριση

Με ακυρωθέν γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Τυνησία κέρδισε τον αγώνα, αλλά η Γαλλία την πρόκριση.

Τυνησία - Γαλλία - Μουντιάλ

Το πρώτο γκολ της Τυνησίας στα γήπεδα του Κατάρ και η (τεράστια) πρώτη νίκη της, επί της Γαλλίας σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου -1-0 με σκόρερ τον Καζρί- δεν έφταναν για να της χαρίσουν την πρόκριση στους «16» του εφετινού Μουντιάλ.

Η νίκη της Αυστραλίας απέναντι στη Δανία (1-0), διατήρησε τα «καγκουρό» στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου και τους έδωσε το «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ, με τους Τυνήσιους να μένουν με την πικρή γεύση του αποκλεισμού, παρότι σημείωσαν μία απ' τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ιστορίας τους, η οποία «σφραγίστηκε» στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με την ακύρωση του γκολ του Γκριεζμάν ως οφσάιντ. Οριστικά στην πρώτη θέση η Γαλλία, που περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό της απ' τον 3ο όμιλο, αντιμετωπίζοντας στις 4 Δεκεμβρίου στην Ντόχα, την ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Στο «Education City Stadium» της πόλης Αλ-Ραγιάν η Τυνησία ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά το ματς κι έψαξε από νωρίς το γκολ. Στο 8' από εκτέλεση φάουλ του Σκίρι, ο Γκαντρί έκανε την προβολή και σκόραρε, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε με υπόδειξη του VAR διότι ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος.

powered_by_DEH

Η Γαλλία προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς μετά το εικοσάλεπτο και στο 25' έχασε τη δική του πρώτη πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Φοφανά τροφοδότησε στην κόντρα τον Κομάν που ήταν μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο εξτρέμ της Μπάγερν έχασε το κοντρόλ και το σουτ του από πλάγια θέση έφυγε άουτ.

Στο 35' η Τυνησία απείλησε και πάλι, όταν ο Καζρί βρήκε χώρο εκτός περιοχής και δοκίμασε σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να πηγαίνει προς το κέντρο της εστίας και τον Μανταντά να αποκρούει με γροθιές. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Καζρί είχε άλλη μία τελική προσπάθεια, όμως το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Τυνησία - Γαλλία - Μουντιάλ

Η Τυνησία συνέχισε να είναι πολύ πιο επιθετική και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 58' η επιμονή τους ανταμείφθηκε όταν ο Γουαχμπί Καζρί επιτέθηκε κατά μέτωπο και με όμορφο αριστερό συρτό πλασέ νίκησε τον Μανταντά, σημειώνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο και βάζοντας «φωτιά» στην εξέδρα που βρίσκονταν οι οπαδοί της Τυνησίας.

powered_by_DEH

«Φωτιά» που... έσβησε ωστόσο, μετά από δύο λεπτά, όταν ο Λέκι έβαλε τους Αυστραλούς μπροστά στο σκορ κόντρα στη Δανία και τους έφερε ξανά πάνω στη 2η θέση του 4ου ομίλου και σε τροχιά πρόκρισης...

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η είσοδος των Μπαπέ, Γκριεζμάν και Ντεμπελέ τόνωσε την επιθετικότητα της Γαλλίας που έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 82' με τον Ντεμπελέ (απέκρουσε ο Νταχμέν), στο 85' με τον Ραμπιό (κεφαλιά άουτ), στο 88' με τον Μπαπέ και στο 90' με τον Κόλο Μουανί (αποκρούσεις Νταχμέν), αλλά δεν μπόρεσε να βρει γκολ.

Στο 90'+8' ο Γκριεζμάν σκόραρε, ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τον διαιτητή Μάθιου Κόνγκερ να σφυρίζει αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Παρόλα αυτά κλήθηκε από το VAR για να ελέγξει το γκολ του άσου της Ατλέτικο Μαδρίτης, κρίνοντας εντέλει έπειτα από on field review, πως ήταν οφσάιντ με αποτέλεσμα να το ακυρώσει. Οριστικοποιώντας δευτερόλεπτα αργότερα με το τελικό σφύριγμά του τη νίκη των Τυνήσιων, που πανηγυρίστηκε στις εξέδρες, μολονότι δεν είχε αντίκρισμα...

powered_by_DEH

Διαιτητής: Μάθιου Κόνγκερ (Νέα Ζηλανδία)

Κίτρινες: Κεσχρίντα -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τυνησία - Γαλλία - Μουντιάλ

ΤΥΝΗΣΙΑ (Τζαλέλ Καντρί): Νταχμέν, Ταλμπί, Μεριά, Γκαντρί, Μααλούλ, Λεϊντουνί, Σκίρι, Μπρον, Κεσχρίντα, Σλιμανέ (83' Αμπντί), Ρομντάν (74' Σαλαλί), Καζρί (60' λ.τρ. Τζεμπάλι).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63' Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79' Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73' Γκριεζμάν), Βερετού (63' Ραμπιό), Κομάν (63' Μπαπέ), Κόλο Μουανί.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Ariel”: Προβλήματα και μηνύματα από το 112 (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Απανθρακώθηκε από φωτιά σε διαμέρισμα

Φιλιππίδης: κατέρρευσε στο δικαστήριο - “δε με θέλουν ούτε ζωντανό” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο