LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2022 10:22

Μουντιάλ 2022 – Γερμανία: Το μεγάλο στοίχημα του Χάνσι Φλικ

Μετά από πολλά χρόνια στη «σκιά» του Γιόακιμ Λεβ, ο τεχνικός της Εθνικής Γερμανίας καλείται να οδηγήσει τα «πάντσερ» στην κορυφή.

Χάνσι Φλικ

Μετά από αρκετά χρόνια παραμονής στην... σκιά του Γιόακιμ Λεβ, ο Χάνσι Φλικ, είναι πλέον, ο πρώτος προπονητής στην εθνική Γερμανίας και δείχνεις έτοιμος για το καλύτερο δυνατό, στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Μετά από μία σύντομη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, ο Φλικ, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος από τον διαθέσιμο χρόνο που έχει με τους Γερμανούς διεθνείς, στην προσπάθεια να τους «περάσει» την αγωνιστική φιλοσοφία του.

«Δίνει μεγάλη σημασία στην επικοινωνία (σ.σ. με τους παίκτες) εντός και εκτός γηπέδου», έχει δηλώσει ο τερματοφύλακας και αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόϊερ για τον Φλικ, ο οποίος διετέλεσε βοηθός του Λεβ, από το φθινόπωρο του 2006, μέχρι την κατάκτηση του Μουντιάλ στην Βραζιλία, το 2014.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο Φλικ θα συναντήσει ως βοηθός του Νίκο Κόβατς, τον «κορμό» της εθνικής ομάδας στην Μπάγερν Μονάχου, ενώ δηλώνει θαυμαστής του Αρίγκο Σάκι και του Αρσέν Βενγκέρ.

«Ο Χάνσι μίλησε αμέσως με όλους τους πρωταγωνιστές και έβαλε την ομάδα πίσω του. Άκουγε τους ανθρώπους, αφιέρωσε χρόνο μαζί τους. Και έκανε ερωτήσεις», εξηγεί ο Καρλ Χάϊντς Ρουμενίγκε, στον πρόλογο της αυτοβιογραφίας του Φλικ. Η εργασία του Γερμανού τεχνικού, δεν άργησε να φέρει αποτελέσματα, καθώς οδήγησε τους Βαυαρούς στην κατάκτηση του νταμπλ και του Champions League, επαναλαμβάνοντας το «treble» του Γιουπ Χάϊνκες, το 2013. Οπως είναι γνωστό, ακολούθησαν, το Σούπερ Καπ Γερμανίας, το Σούπερ Καπ Ευρώπης και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, σε μία άνευ προηγουμένου «εξάδα» τροπαίων.

Ανοικτός στο διάλογο, ήρεμος και ισορροπημένος, ο Φλικ, μπορεί να γίνει αδιάλλακτος, όπως την άνοιξη του 2021, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διακόψει το συμβόλαιό του, έχοντας διαφωνία για πολλούς μήνες με τον αθλητικό διευθυντή της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχαμίντζιτς, ακόμη κι εάν δεν είπε ποτέ δημόσια, ότι αυτός ήταν ο λόγος της αποχώρησής του.

Και μερικές εβδομάδες αργότερα, ως διάδοχος του Λεβ στην εθνική ομάδα της χώρας του, εφαρμόζει την ίδια μέθοδο με παίκτες που γνωρίζει από... καρδιάς, ακόμη κι εάν παραδέχεται ότι έχει «λιγότερο χρόνο, για να εξοικειώσει τους παίκτες με την δική του αγωνιστική φιλοσοφία».

Ειδήσεις σήμερα:

Υποκλοπές - Σκέρτσος στον ΑΝΤ1: οι αστήρικτες λίστες δημιουργούν κλίμα βούρκου (βίντεο)

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Χρυσός Αλέξανδρος στην Βαλεντίνα Μαουρέλ (εικόνες)

Μαραθώνιος - Κωνσταντινοπούλου στον ΑΝΤ1: Είπα πως θα τερματίσω ό,τι και να γίνει… (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Σε εξέλιξη το “δεύτερο κύμα”Σήμερα 15:00 | Ειδήσεις

Πώς εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στις εθνικές οδούς της χώρας.

Γάζα: Εντατικοί βομβαρδισμοί στη Ράφα - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο ΚάιροΣήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για «πολυάριθμους νεκρούς» τη νύχτα στην περιοχή. Μια χερσαία εισβολή «θα ήταν αφόρητη» λέει ο Γκουτέρες.

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σουΣήμερα 14:34 | Ειδήσεις

«Ο κόσμος με κατανοεί σιγά-σιγά, το αισθάνομαι» δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. 

Πούτιν: Ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδροςΣήμερα 12:33 | Ειδήσεις

Ο Πούτιν κατήγαγε μια σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, δύο και πλέον χρόνια αφότου έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Σε εξέλιξη το “δεύτερο κύμα”15:22ΠΑΣΟΚ για Μονή της Χώρας: Πρόκληση με υπογραφή Ερντογάν η μετατροπή της σε τζαμί15:08Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα στα διόδια των Μαλγάρων14:54Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου14:40Κικίλιας: Προχωρούν τα έργα καθαρισμών σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας14:26Βόλος: Νεκρός ο άνδρας που διέρρηξαν το σπίτι του όσο νοσηλευόταν14:13Πατριάρχης Βαρθολομαίος: στηρίζουμε την ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας - Ουκρανίας13:59Ερντογάν σε Ισραήλ: Αποδεχτείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός13:45Πώς η κλιματική αλλαγή “κλέβει” την ανάσα μας13:31Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής από 33χρονο θύμα τροχαίου13:17Ολυμπιακός: Ορίστηκε ο διαιτητής της ρεβάνς με την Άστον Βίλα13:03Πούτιν: Ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδρος12:49Βούλα: Σεξουαλική επίθεση σε δυο γυναίκες12:35Γάζα: Το Ισραήλ απαγόρευσε τη πρόσβαση του ΟΗΕ στο σημείο διέλευσης της Ράφας12:22Κως: Τροχαίο με 4 νεκρά πρόβατα12:08Χαλκίδα: Χειροπέδες σε επιχειρηματία που χτύπησε τη σύζυγό του11:55 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)11:41Κυτταρομείωση: η χειρουργική λύση για τον καρκίνο στο περιτόναιο11:27Ηράκλειο: Απαγορεύτηκε ο απόπλους καταμαράν με 783 επιβάτες11:13Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε μονοκατοικία11:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο