LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2022 19:23

Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ: οι κρίσιμοι αγώνες και οι απουσίες

Ποιοι παίκτες μετέβησαν στο Ηράκλειο για τον αγώνα της Παρασκευής.

Εθνική μπάσκετ - Ιτούδης

Δύο κρίσιμα παιχνίδια δίνει τις προσεχείς ημέρες η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, στο πλαίσιο του β΄ γύρου των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει τη Λετονία και το Βέλγιο και καλείται να πάρει ισάριθμες νίκες στον 9ο όμιλο, προκειμένου να «αγκαλιάσει» την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου 2023 σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία.

Αρχικά η «γαλανόλευκη» υποδέχεται την Παρασκευή  την –πρωτοπόρο του γκρουπ- Λετονία στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου και καλείται να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα για να πάρει τη νίκη, η οποία θα «στείλει» την εθνική στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου, όπου θα ισοβαθμεί με την αυριανή αντίπαλό της.

Πάντως, η αποστολή των Ελλήνων διεθνών δεν είναι εύκολη, καθώς η Λετονία είναι καλή ομάδα, ενώ μετράει μόνο μια ήττα στο... δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, αυτή που γνώρισε από τη Σερβία στον α΄ γύρο των προκριματικών, στο Βελιγράδι, με 101-100. Όμως, η ελληνική ομάδα καλείται να επιβάλει από την αρχή τους δικούς της... όρους στο παιχνίδι και να πάρει τη νίκη, η οποία θα τη διατηρήσει σε... τροχιά πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την οποία θα εξασφαλίσουν οι πρώτες τρεις ομάδες από κάθε όμιλο.

Στον αγώνα με τη Λετονία δεν θα ενισχύσει την εθνική ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος υπέστη θλάση στον προσαγωγό. Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ ήταν ένας από τους 12 παίκτες που μετέβησαν στο Ηράκλειο για το αυριανό παιχνίδι, ενώ οι υπόλοιποι 11 είναι οι Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωστής Γόντικας, Δημήτρης Μωραΐτης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Γιώργος Τσαλμπούρης και Όμηρος Νετζήπογλου. Πάντως, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση της εθνικής, καθώς αύριο το πρωί (11/11) θα ταξιδέψουν για την Ελλάδα ο τεχνικός της Φενερμπαχτσέ, Δημήτρης Ιτούδης, και ο άσος της τουρκικής ομάδας, Νικ Καλάθης, οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχουν στον αγώνα με τη Λετονία, ενώ είναι πιθανό να παίξει στο ματς και ο Μιχάλης Λούντζης, την ώρα που αναμένεται η ενσωμάτωση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παικτών που αγωνίζονται σε ομάδες της Euroleague.

Η 12άδα με την Λετονία

  • 1: Νίκος Ρογκαβόπουλος
  • 3: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
  • 44: Μιχάλης Λούντζης
  • 12: Δημήτρης Κακλαμανάκης
  • 19: Βασίλης Μουράτος
  • 21: Δημήτρης Μωραΐτης
  • 24: Μιχάλης Τσαϊρέλης
  • 25: Κωστής Γόντικας
  • 27: Γιώργος Τσαλμπούρης
  • 28: Νίκος Γκίκας
  • 31: Χάρης Γιαννόπουλος
  • 74: Όμηρος Νετζήπογλου

Στη συνέχεια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει ακόμη μια ομάδα που βρίσκεται –αυτή τη στιγμή- στην προνομιούχο τριάδα του ομίλου και συγκεκριμένα το Βέλγιο στην πόλη Μονς την προσεχή Δευτέρα (14/11, 21:30). Στο ματς αυτό η εθνική θα είναι ενισχυμένη με τους παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Euroleague, ωστόσο καλείται να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό πρόσωπό της, προκειμένου να κάνει ακόμη μια νίκη, η οποία θα τη φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Βέλγιο είναι μια καλή ομάδα, η οποία, στο πλαίσιο του α΄ γύρου των προκριματικών, πανηγύρισε δύο φορές κόντρα στη Σερβία, καθώς νίκησε τους «πλάβι» 73-69 στο Μονς και 74-73 στην πόλη Νις.

Εννοείται ότι... απαγορεύονται τα «στραβοπατήματα» για την ελληνική ομάδα, η οποία μεταφέρει στον β΄ γύρο των προκριματικών την ήττα 78-69 που γνώρισε από τη Μ. Βρετανία στο Νιούκαστλ, στην πρεμιέρα του α΄ γύρου. Οι δύο νίκες θα απλοποιήσουν την υπόθεση-πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για την εθνική, η οποία θα επιδιώξει να σφραγίσει το «εισιτήριο» για τα τελικά της διοργάνωσης στο τελευταίο «παράθυρο» των προκριματικών, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Φεβρουαρίου του 2023. Τότε η «γαλανόλευκη» θα υποδεχθεί τη Σερβία, από την οποία ηττήθηκε τον Αύγουστο στο Βελιγράδι με 100-94 στην παράταση, ενώ θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Λετονία.

Το πρόγραμμα στο 2ο «παράθυρο» του 2ου γύρου των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 έχει ως εξής:

9ος ΟΜΙΛΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/11 (9η αγωνιστική)

  • ΕΛΛΑΔΑ-Λετονία 19:00
  • Μ. Βρετανία-Σερβία
  • Τουρκία-Βέλγιο

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11 (10η αγωνιστική)

  • Λετονία-Μ. Βρετανία
  • Σερβία-Τουρκία
  • Βέλγιο-ΕΛΛΑΔΑ 21:30
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο