LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2022 15:16

Η κακοκαιρία “EVA” φεύγει με ισχυρές καταιγίδες και βοριάδες

Που και πότε θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, για την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιορισθούν στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά τις πρωινές ώρες θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και βόρεια και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη, ενώ στις Κυκλάδες ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα Δωδεκάνησα τις πρώτες πρωινές ώρες, γρήγορα θα περιοριστούν στα νότια, θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, μέχρι νωρίς το απόγευμα στην Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στη Μακεδονία και στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία - Χερσώνα: Χωρίς νερό και ρεύμα, εν μέσω κόντρας Μόσχας και Κιέβου

WTA Finals - Σάκκαρη: αποκλεισμός στα ημιτελικά

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Μαρινάκης, το ξέσπασμα για την διαιτησία και οι αποφάσεις

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο