LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Οκτωβρίου 2022 10:15

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον άνδρα που ποδοπάτησε το γατάκι

Πόσα χρόνια κάθειρξης προβλέπονται με βάση το νέο νόμο. Τι αναμένεται να υποστηρίξει στην απολογία του.

γατάκι - Θεσσαλονίκη - δράστης
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εις βάρος του διδάκτορα του ΑΠΘ, ο οποίος φέρεται πως ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα νεογέννητο γατάκι, το περασμένο καλοκαίρι, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την ταυτοποίηση του από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία, που διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα, η οποία τελικά του απήγγειλε την κατηγορία του «φόνου ζώου συντροφιάς». Με βάση το νέο νόμο, για το συγκεκριμένο κακούργημα προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή και το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Από την έρευνα του τμήματος Προστασίας Ζώων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης προέκυψε η ταυτοποίηση του άνδρα, που καταγράφηκε από κάμερα καταστήματος να πατάει με το πόδι του ένα αδέσποτο νεογέννητο γατάκι, νυχτερινές ώρες, επί της οδού Ερμού.

Θεσσαλονίκη - γατάκια - κακοποίηση

Για τον 40χρονο διδάκτορα τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας καταγράφηκε και από άλλες κάμερες παρακείμενων καταστημάτων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η μαρτυρία γυναίκας που τον είδε, δια ζώσης, να περιφέρεται στο σημείο, όταν έγινε η βάναυση κακοποίηση του άτυχου ζώου.

Άλλος μάρτυρας κατέθεσε πως εντόπισε νεκρό το γατάκι και ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ο διδάκτορας έχει ιστορικό κακοποίησης ζώων και ψυχιατρικών προβλημάτων, ενώ όταν κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί, αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι οι μάρτυρες μπορεί να κάνουν λάθος.

πηγή: grtimes.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός στο Παλαιό Φάληρο: Πώς έφτασε η Αστυνομία στον “δράκο με το τατουάζ”

Νάνσι Πελόζι: Το μήνυμα της μετά την επίθεση σε βάρος του συζύγου της

Σεισμός στην Κεφαλονιά


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσηςΣήμερα 19:25 | Ειδήσεις

Με ποιον τρόπο προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του ο κατηγορούμενος. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο