LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2022 11:06

“Smyrna di Levante”: Θεσσαλονίκη – Σμύρνη ενώθηκαν με πλοίο (εικόνες)

Εγκαινιάζεται η ακτοπλοϊκή γραμμή που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη. Πόσες ώρες θα διαρκεί το ταξίδι και πόσο θα στοιχίζει. Οι αντιδράσεις.

Smyrna di Levante - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΜΥΡΝΗ

Σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσει το πρώτο εμπορικό του δρομολόγιο το πλοίο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προς το λιμάνι της Σμύρνης.

Το πλοίο θα αναχωρεί από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και από Σμύρνη για Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, για ένα ταξίδι που θα διαρκεί έως 14 ώρες. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 948 επιβάτες και 55 φορτηγά ή 315 ΙΧ οχήματα.

Οι αναχωρήσεις θα γίνονται στις 19:00.

Smyrna di Levante - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΜΥΡΝΗ

Για την εξυπηρέτησή του, στο λιμάνι έχει δημιουργηθεί η απαιτούμενη υποδομή πλεύρισης, αλλά και διεξαγωγής όλων των απαιτούμενων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΛΘ, καθώς το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται εκτός ζώνης Σένγκεν, σημαίνει απαιτητικότερες τελωνειακές και άλλες διαδικασίες για επιβάτες και φορτία.

Smyrna di Levante - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΜΥΡΝΗ

Το «Smyrna di Levante» έκανε προχθές, Δευτέρα, το πρώτο δοκιμαστικό του δρομολόγιο και επισήμως ξεκινά σήμερα.

Πόσο στοιχίζει το εισιτήριο

Το εισιτήριο καταστρώματος και σαλονιού για έναν ενήλικα κοστίζει 81 ευρώ. Η λεγόμενη αεροπορική θέση κοστίζει 95 ευρώ, ενώ τα παιδιά από 2 έως 10 ετών θα πληρώνουν μισό εισιτήριο. Νεογέννητα και παιδιά έως και 2 ετών θα πληρώνουν μόνο τους φόρους.

Smyrna di Levante - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΜΥΡΝΗ

Το πλοίο προσφέρει καμπίνες με διαφορετικές χωριτικότητες και ανάλογη κλιμάκωση των τιμών. Συγκεκριμένα, διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών η καθεμία.

Smyrna di Levante - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΜΥΡΝΗ

Ακόμη, όσοι επιλέξουν να πάρουν μαζί το όχημά τους με το πλοίο, που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 300 ΙΧ και 55 φορτηγών, τα ναύλα κοστίζουν 150 ευρώ για ΙΧ έως 4,25 μέτρα και 160 ευρώ για μεγαλύτερα.

Αν ο επιβάτης επιλέξει ταξίδι με επιστροφή τότε παίρνει 10% έκπτωση στο εισιτήριο και στην καμπίνα και 15% στην τιμή του αυτοκινήτου.

Ο τουρκικός Τύπος «χαιρετίζει» τη σύνδεση

Smyrna di Levante - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΜΥΡΝΗ

«Ιδού αυτό ταιριάζει στο Αιγαίο», αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας Χουριέτ, στο οποίο σημειώνεται ότι, «σε μια εποχή που η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει στο Αιγαίο και ονειρεύεται 12 ναυτικά μίλια, έγινε ένα σημαντικό βήμα μεταξύ των δύο χωρών που θα συμβάλει στο εμπόδιο. Ξεκίνησαν δρομολόγια φέριμποτ μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης. Φέριμποτ που ξεκίνησε από Σμύρνη ήρθε στη Θεσσαλονίκη».

Στις φωτογραφίες του άρθρου έχει τεθωρακισμένα με σημαίες Ελλάδας – ΗΠΑ και γράφει «όχι έτσι», σε αντιπαραβολή με τις φωτογραφίες του πλοίου που έχει σημαίες Ελλάδας – Τουρκίας και γράφει «γραμμή φιλίας», αναφέροντας «έτσι πρέπει να είναι».

 «Οι δύο άκρες του Αιγαίου συναντήθηκαν», αναφέρεται στο άρθρο της Μιλιέτ, όπου περιγράφονται τα πρακτικά, όπως, οι τιμές των εισιτηρίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός στον Κολωνό - Γιαγιά 12χρονης: ο 53χρονος ζητούσε γυμνές φωτογραφίες με τα αδέλφια της (βίντεο) 

Αναγνωστόπουλος: Το “καλάθι με τα 50 προϊόντα” μπορεί να ακριβαίνει, αλλά με αργό ρυθμό... (βίντεο)

Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μηχανής - Συνελήφθη παίκτρια ριάλιτι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην ΕυρώπηΣήμερα 20:11 | Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση εξάντλησε τις αντοχές της οικονομίας, στηρίζοντας τους αγρότες όσο ποτέ».

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείεςΣήμερα 18:11 | Ειδήσεις

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Σύμβουλος του "K Group" μιλά στον ΑΝΤ1 για τις κρίσιμες εξελίξεις στη Γροιλανδία.

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότεςΣήμερα 19:33 | Ειδήσεις

«Επέμεναν μέσα στην εκπροσώπηση να υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται ήδη από διάφορες αρχές για παρατυπίες σε σχέση με τις επιδοτήσεις».

Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμαΣήμερα 19:22 | Ειδήσεις

«Οι παρεμβολές δεν προήλθαν από εξωτερικό παράγοντα, αλλά από το ίδιο το σύστημα επικοινωνιών».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπλόκα: Κάθοδο με τρακτέρ και συλλαλητήριο στην Αθήνα θέλουν οι Λαρισαίοι αγρότες22:28Θεοδωρικάκος: Πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα οι βουλευτές της διασποράς22:14Αερολιμένας Αθηνών: Συνελήφθη άνδρας για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυδρομικού δέματος22:00Ολυμπιακός: Επιστροφή του Ποντένσε κόντρα στον ΠΑΟΚ21:50Ρωσία: "Κατηγορηματικά απαράδεκτες" οι απειλές των ΗΠΑ έναντι του Ιράν21:40Πετρούπολη: Θύμα απόπειρας βιασμού μια 13χρονη - Συνελήφθη ο δράστης21:30Οικουμενικό Πατριαρχείο: "Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις" όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες21:20Ant1 Sports: Αύριο διεξάγονται οι τέσσερις προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος 21:10Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:56Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμα20:42Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείες20:28Μητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη20:18Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες20:08Κουσουλός - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" για τη μητέρα του Παναγιωτάκη 19:58Ιταλία - Μελόνι: Υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τους δύο Ιταλούς πολιτικούς κρατούμενους που απελευθέρωσε η Βενεζουέλα19:44Ιράν: Οι "ταραξίες" των διαδηλώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με την θανατική ποινή19:30Ελβετία - Ποδόσφαιρο: Το συγκινητικό αντίο της Σιόν στα θύματα του Κραν Μοντανά19:16Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Για ουσιαστικό διάλογο μιλούν και οι δύο πλευρές19:06Βρετανία: Το Λονδίνο καταδικάζει την ηγεσία του Ιράν για "βάναυση δολοφονία διαδηλωτών"18:52Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων18:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο