LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2022 11:06

“Smyrna di Levante”: Θεσσαλονίκη – Σμύρνη ενώθηκαν με πλοίο (εικόνες)

Εγκαινιάζεται η ακτοπλοϊκή γραμμή που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη. Πόσες ώρες θα διαρκεί το ταξίδι και πόσο θα στοιχίζει. Οι αντιδράσεις.

Smyrna di Levante - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΜΥΡΝΗ

Σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσει το πρώτο εμπορικό του δρομολόγιο το πλοίο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προς το λιμάνι της Σμύρνης.

Το πλοίο θα αναχωρεί από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και από Σμύρνη για Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, για ένα ταξίδι που θα διαρκεί έως 14 ώρες. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 948 επιβάτες και 55 φορτηγά ή 315 ΙΧ οχήματα.

Οι αναχωρήσεις θα γίνονται στις 19:00.

Smyrna di Levante - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΜΥΡΝΗ

Για την εξυπηρέτησή του, στο λιμάνι έχει δημιουργηθεί η απαιτούμενη υποδομή πλεύρισης, αλλά και διεξαγωγής όλων των απαιτούμενων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΛΘ, καθώς το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται εκτός ζώνης Σένγκεν, σημαίνει απαιτητικότερες τελωνειακές και άλλες διαδικασίες για επιβάτες και φορτία.

Smyrna di Levante - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΜΥΡΝΗ

Το «Smyrna di Levante» έκανε προχθές, Δευτέρα, το πρώτο δοκιμαστικό του δρομολόγιο και επισήμως ξεκινά σήμερα.

Πόσο στοιχίζει το εισιτήριο

Το εισιτήριο καταστρώματος και σαλονιού για έναν ενήλικα κοστίζει 81 ευρώ. Η λεγόμενη αεροπορική θέση κοστίζει 95 ευρώ, ενώ τα παιδιά από 2 έως 10 ετών θα πληρώνουν μισό εισιτήριο. Νεογέννητα και παιδιά έως και 2 ετών θα πληρώνουν μόνο τους φόρους.

Smyrna di Levante - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΜΥΡΝΗ

Το πλοίο προσφέρει καμπίνες με διαφορετικές χωριτικότητες και ανάλογη κλιμάκωση των τιμών. Συγκεκριμένα, διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών η καθεμία.

Smyrna di Levante - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΜΥΡΝΗ

Ακόμη, όσοι επιλέξουν να πάρουν μαζί το όχημά τους με το πλοίο, που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 300 ΙΧ και 55 φορτηγών, τα ναύλα κοστίζουν 150 ευρώ για ΙΧ έως 4,25 μέτρα και 160 ευρώ για μεγαλύτερα.

Αν ο επιβάτης επιλέξει ταξίδι με επιστροφή τότε παίρνει 10% έκπτωση στο εισιτήριο και στην καμπίνα και 15% στην τιμή του αυτοκινήτου.

Ο τουρκικός Τύπος «χαιρετίζει» τη σύνδεση

Smyrna di Levante - ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΜΥΡΝΗ

«Ιδού αυτό ταιριάζει στο Αιγαίο», αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας Χουριέτ, στο οποίο σημειώνεται ότι, «σε μια εποχή που η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει στο Αιγαίο και ονειρεύεται 12 ναυτικά μίλια, έγινε ένα σημαντικό βήμα μεταξύ των δύο χωρών που θα συμβάλει στο εμπόδιο. Ξεκίνησαν δρομολόγια φέριμποτ μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης. Φέριμποτ που ξεκίνησε από Σμύρνη ήρθε στη Θεσσαλονίκη».

Στις φωτογραφίες του άρθρου έχει τεθωρακισμένα με σημαίες Ελλάδας – ΗΠΑ και γράφει «όχι έτσι», σε αντιπαραβολή με τις φωτογραφίες του πλοίου που έχει σημαίες Ελλάδας – Τουρκίας και γράφει «γραμμή φιλίας», αναφέροντας «έτσι πρέπει να είναι».

 «Οι δύο άκρες του Αιγαίου συναντήθηκαν», αναφέρεται στο άρθρο της Μιλιέτ, όπου περιγράφονται τα πρακτικά, όπως, οι τιμές των εισιτηρίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός στον Κολωνό - Γιαγιά 12χρονης: ο 53χρονος ζητούσε γυμνές φωτογραφίες με τα αδέλφια της (βίντεο) 

Αναγνωστόπουλος: Το “καλάθι με τα 50 προϊόντα” μπορεί να ακριβαίνει, αλλά με αργό ρυθμό... (βίντεο)

Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μηχανής - Συνελήφθη παίκτρια ριάλιτι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο