LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2022 12:56

Ανατροπή: Πήρε την επιμέλεια των παιδιών του πατέρας που δικαζόταν για αρπαγή

Πλήρης ανατροπή σε δικαστική διαμάχη με αντικείμενο την επιμέλεια δύο παιδιών, μετά από καταγγελία για αρπαγή.

δικαστήριο - δικαστική αίθουσα - δικαιοσύνη

Τη βούληση των παιδιών έλαβε υπόψη η έδρα του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα την πλήρη ανατροπή της εκδικαζόμενης υπόθεσης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Λάρισα, όπου ένας άνδρας δικαζόταν για αρπαγή ανηλίκου, μετά από μήνυση της μητέρας των παιδιών του και πρώην σύζυγό του, η οποία εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη καταγγέλλοντας ενδοοικογενειακή βία και στη συνέχεια πήρε δικαστικά την επιμέλεια των παιδιών.

Ο άνδρας μηνύθηκε από τη γυναίκα όταν δεν επέστρεψε τα παιδιά στην Αθήνα – όπου ζει η γυναίκα – από τη Λάρισα.

Η υπόθεση έφθασε προχθές Πέμπτη στα Δικαστήρια της Λάρισας, όπου κανείς ευρισκόμενος στο Μέγαρο, δεν μπορούσε να μη εστιάσει την προσοχή του στο αδιάκοπο κλάμα του ενός πεντάχρονου κοριτσιού της οικογένειας, την ώρα που και οι δύο πλευρές βρίσκονταν εν αναμονή των δικαστικών εξελίξεων.

Ο πατέρας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δικαιοσύνης, πηγαίνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο με τα δυο του παιδιά ηλικίας 5 και 14 ετών. Ωστόσο, μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων, εν τέλει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε δίκη, αλλά αντ’ αυτού, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Το ανατρεπτικό όμως, είναι πως αποφασίστηκε ζητώντας και τη συναίνεση της μητέρας, τα δύο παιδιά να μείνουν στη Λάρισα με τον πατέρα και μάλιστα να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να μετεγγραφούν σε σχολεία της Λάρισας.

Ο λόγος αυτής της ανατρεπτικής απόφασης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο onlarissa.gr η συνήγορος του πατέρα κ. Αλέκα Κωνσταντινίδου, ήταν η ισχυρή επιθυμία και των δύο παιδιών να παραμείνουν στη Λάρισα με τον πατέρα τους.

Αναφερόμενη στο ιστορικό της υπόθεσης, η κ. Κωνσταντινίδου τόνισε πως «τα παιδιά τα είχε πάρει ο πατέρας για τις θερινές διακοπές και όταν έπρεπε να τα παραδώσει, πράγματι προσπάθησε να το κάνει, αλλά τα παιδιά ήταν πολύ  αρνητικά. Το μεγαλύτερο παιδί ήταν απόλυτο, δεν ήθελε να επιστρέψει στη μητέρα παρά τις πολλές προσπάθειες του πατέρα, και αντίστοιχα το μικρό ήθελε να παραμείνει στη Λάρισα με την αδερφή του. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν ό,τι πιο ευχάριστο, μας απασχόλησε όλους. Τα παιδιά παρακαλούσαν τη μητέρα τους να κάνει τη μεταγραφή σε σχολείο της Λάρισας, αλλά εκείνη δε δεχόταν εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι είχε την επιμέλεια. Έκανε μήνυση στον πατέρα και στον θείο (επειδή κάποιες ώρες το μικρό παιδί έμενε με το θείο του) για αρπαγή ανηλίκου.

Ο πατέρας συνελήφθη, κι επρόκειτο να δικαστεί στο αυτόφωρο. Τα παιδιά όμως ήταν απόλυτα. Εκδήλωσαν στην εισαγγελέα όχι μία φορά αλλά περισσότερες την επιθυμία να μείνουν με τον πατέρα στη Λάρισα. Η εισαγγελέας τα είδε δύο – τρεις φορές κι εμάς πέντε – έξι. Ενώ λοιπόν ο πατέρας επρόκειτο να οδηγηθεί στο αυτόφωρο και ο θείος ίσως να οδηγούταν για κακουργηματική αρπαγή, τα πράγματα δεν είχαν αυτή την εξέλιξη γιατί η εισαγγελέας αποφάσισε, βλέποντας ότι τα παιδιά θέλουν να μείνουν με τον πατέρα, να πείσει τη μητέρα ότι θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά να σεβαστεί τη βούλησή τους. Με αποτέλεσμα η μητέρα να αποδεχθεί τα παιδιά να παραμείνουν στη Λάρισα. Σε ότι αφορά την ποινική εξέλιξη δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη ούτε στον πατέρα, ούτε στον θείο.

Με τη σύμπραξη της μητέρας θα εγγραφούν σε σχολεία εδώ στη Λάρισα» κατέληξε.

Πηγή: onlarissa.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για φυσικό αέριο: Οι “ισχυροί” της ΕΕ δεν δείχνουν αλληλεγγύη

Μιλγουόκι: Γάζωσε την γυναίκα του μπροστά στα παιδιά τους (βίντεο)

Διπλό φονικό στην Καβάλα - Δράστης: “Εδώ αρχίζει η αγάπη μας και εδώ τελειώνει”


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα - Μπορεί να λειτουργήσει ως μέγας πολλαπλασιαστής της δυνατότητας του ευφυέστερ23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο βλήμα στο Σέιχ Σου23:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μάκης Βορίδης στην εξεταστική23:38Euroleague: Νίκη με μεγάλη ανατροπή για τον Ολυμπιακό23:24Βουλή: Σχεδόν 3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία άμαχου πληθυσμού, αν απαιτηθεί23:10Κρήτη: Αναστάτωση σε παιδικό σταθμό – Κατέρρευσε τμήμα γυψοσανίδας εν ώρα μαθήματος22:56Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Με 230 εθελοντές Σαμαρείτες στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας22:42Hellenic Championship ATP 250: Νίκη και πρόκριση στον τελικό για τον Νόβακ Τζόκοβιτς22:28Πτήση με MIRAGE 2000-5: Το μαχητικό που άλλαξε ισορροπίες στο Αιγαίο22:14Φωτιά σε σπίτι στην Πάτρα - εγκλωβίστηκε ηλικιωμένη (εικόνες)22:00Ημέρα απολογιών η Δευτέρα για το μακελειό στα Βορίζια21:46ΗΠΑ: Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων λόγω του δημοσιονομικού αδιεξόδου - Απουσιάζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας21:32Μελομακάρονα - Κουραμπιέδες: “Αλμυρές” αυξήσεις για τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων21:18Παναθηναϊκός: Ανακοίνωση για την κατάσταση του Λεσόρ21:04Χρυσοχοΐδης για Βορίζια: Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες20:50Καρυστιανού: Η λέξη κόμμα και το όνομά μου δεν είναι συμβατά 20:36Ζευγάρι έπεσε θύμα ληστείας στη Βέροια – Το θύμα έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο ληστή20:22Βορίζια- Ο δικηγόρος του 48χρονου Α. Λύτρας στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω τι θα συμβεί όταν φύγει η αστυνομία από το χωριό20:08Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 19:54Σκούρτα Βοιωτίας: Άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε αυτοκίνητο 19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο