LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2022 09:29

ΟΑΣΑ: “Ψηφιακός βοηθός” για τους επιβάτες

Σύστημα αυτοματοποιημένων ερωταπαντήσεων, με ευφυές πρόγραμμα "διαλόγου" με τον χρήστη/επιβάτη, τίθεται σε εφαρμογή από τον ΟΑΣΑ.

Λεωφορείο - ΟΑΣΑ - Κορονοϊός

Ένα ακόμη βήμα ψηφιοποίησης στις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ θα τεθεί σε λειτουργία το προσεχές διάστημα προς όφελος του επιβατικού κοινού. Πρόκειται για τον ψηφιακό «βοηθό» - Chatbot και θα τεθεί στην υπηρεσία του κοινού προκειμένου να απλουστευθεί η επικοινωνία και να ενισχυθεί η αλληλεπίδραση των επιβατών με τον Οργανισμό. Μιλάμε για ένα ευφυές πρόγραμμα «τεχνητής νοημοσύνης» που θα αλληλεπιδρά με τους χρήστες -επιβάτες, παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες-απαντήσεις για τις αστικές συγκοινωνίες.

Το σύγχρονο εργαλείο επικοινωνίας με τους επιβάτες θα βασίζεται σε σύγχρονους αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης (machine learning) και επεξεργασίας γραπτής φυσικής γλώσσας (natural language processing). Μέσω αυτοματοποιημένων ερωταπαντήσεων θα καταλαβαίνει και θα απαντά στα σχόλια και στις ερωτήσεις που τίθενται σε γραπτή φυσική γλώσσα, προωθώντας τη διαδραστική και άμεση επικοινωνία με τους επιβάτες.

O ψηφιακός «βοηθός» έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα για απεριόριστο εμπλουτισμό ερωτημάτων
  • Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα μετάβασης σε live chat
  • Θα υπάρχει διασύνδεση της υπηρεσίας στο website του ΟΑΣΑ, καθώς και σε εφαρμογές του Οργανισμού
  • Παρέχει τη δυνατότητα εξαγωγής στατιστικών στοιχείων που θα συντελέσουν στη βελτίωση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ
  • Υποστηρίζει ελληνικά, αγγλικά και greeklish

Ίρις Αντωνοπούλου: Ένα ακόμη βήμα στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ίρις Αντωνοπούλου δήλωσε σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «ο ψηφιακός "βοηθός" (Chatbot) αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ. Ο Οργανισμός υιοθετεί συνεχώς νέα τεχνολογικά εργαλεία, ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες ανάγκες του επιβατικού κοινού. Μετά το λεωφορείο "on - demand" και τον ψηφιακό διαδραστικό χάρτη που περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ο ΟΑΣΑ εντείνει τις πρωτοβουλίες του για την παροχή καινοτόμων δράσεων, μέσα από την ενσωμάτωση της εφαρμογής του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), σε συνεργασία με την ΕΔΥΤΕ Α.Ε, στις νέες ακαδημαϊκές ταυτότητες αλλά και την εισαγωγή των ανέπαφων συναλλαγών (EMV contactless payments) στις μετακινήσεις των πολιτών με τα ΜΜΜ της πρωτεύουσας».

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τον περασμένο χρόνο έχει τεθεί σε λειτουργία ένας ψηφιακός διαδραστικός χάρτης που περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Ο χάρτης που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr), στην ενότητα «Εξυπηρέτηση ΜΜΜ Αττικής», παρέχει χαρτογραφική απεικόνιση του συνόλου των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική, με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το επιβατικό κοινό.

Μέσω αυτού του χάρτη, ο οποίος είναι βασισμένος στην τεχνολογία GIS (Geographic Information System) παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις στάσεις λεωφορείων και τους σταθμούς του μετρό και του τραμ, τις στάσεις με προσβασιμότητα των ΑμεΑ, τα σημεία μετεπιβιβάσεων μεταξύ όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, το δίκτυο πώλησης εισιτηρίων, αλλά και τα σημεία σύνδεσης με τον προαστιακό, τα ΚΤΕΛ, το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς και σημεία πολιτιστικού/ ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος (μνημεία, μουσεία κ.ό.κ).

Η εφαρμογή δίνει, επιπλέον, τη δυνατότητα επιλογής των επιπέδων πληροφόρησης του χάρτη που είναι ορατά, μέσω του σχετικού μενού, καθώς και της εύρεσης κοντινών σημείων εξυπηρέτησης γραμμών, στάσεων ή σημείων πώλησης σε ακτίνα από 500 μ. έως 1500 μ. από συγκεκριμένο σημείο ή διεύθυνση καθώς και τα σημεία θέσεων στάθμευσης των ταξί.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Παλαιστίνη: 7χρονος πέθανε από τον φόβο του, ενώ τον κυνηγούσαν Ισραηλινοί στρατιώτες (βίντεο)

ΗΠΑ - Κακοκαιρία Ίαν: Δεκάδες ηλικιωμένοι πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης για αγρότες: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογοΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, μέσα από την καθιερωμένη Κυριακάτικη ανάρτησή του.

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα - Το εορταστικό ωράριοΣήμερα 09:40 | Ειδήσεις

Σε ισχύ βρίσκεται το εορταστικό ωράριο ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Πυρκαγιά από σόμπα στο Μέτσοβο - Κάηκαν δύο σπίτια, ζημιές υπέστη τρίτοΣήμερα 08:18 | Ειδήσεις

Κάτοικοι κατήγγειλαν πως έπειτα από έργα για την εγκατάσταση νέου δικτύου ύδρευσης, δεν τοποθετήθηκαν κρουνοί πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική από τα Ιωάννινα.

Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης άνδραΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Στην επιχείρηση συνδράμουν 14 πυροσβέστες από την πυροσβεστική υπηρεσία Λιτόχωρου καθώς και οι ορειβατικές ομάδες της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία 180.000 ευρώ στην Κηφισιά - Δύο συλλήψεις11:28Χαλκίδα - Μπλόκα: Οι αγρότες κλείνουν ξανά την υψηλή γέφυρα 11:14Σκύρος: Ακυβέρνητο πλέει δεξαμενόπλοιο λόγω μπλακ άουτ11:00Κυριάκος Μητσοτάκης για αγρότες: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο10:46Κρήτη: Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 10:32Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης: Ανήλικοι διακινητές, ναρκωτικά σε σχολικές εκδρομές και βασανιστήρια10:18Ινδία: 7 ελέφαντες νεκροί - Τους χτύπησε επιβατικό τρένο (Εικόνες)10:04Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα - Το εορταστικό ωράριο09:50Ρωσία: Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με τον Μακρόν09:36Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης άνδρα09:22Αθήνα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου στο κέντρο της πόλης09:08Πυρκαγιά από σόμπα στο Μέτσοβο - Κάηκαν δύο σπίτια, ζημιές υπέστη τρίτο 08:54Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ - Τουλάχιστον 9 νεκροί08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Δεκεμβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κατέσχεσε δεύτερο τάνκερ ανοικτά της Βενεζουέλας (βίντεο)23:59ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα23:48Ηράκλειο: Σύλληψη δύο ανήλικων κοριτσιών για τη φωτιά σε τρία αυτοκίνητα23:34Διαδοχικά χτυπήματα κατά των ναρκωτικών στην Αττική και στο λιμάνι του Πειραιά από το Λιμενικό23:20Super League: "Φωτιά" στο πρωτάθλημα βάζει η Κηφισιά στο Καραϊσκάσκη επί του Ολυμπιακού23:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο