LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2022 09:29

ΟΑΣΑ: “Ψηφιακός βοηθός” για τους επιβάτες

Σύστημα αυτοματοποιημένων ερωταπαντήσεων, με ευφυές πρόγραμμα "διαλόγου" με τον χρήστη/επιβάτη, τίθεται σε εφαρμογή από τον ΟΑΣΑ.

Λεωφορείο - ΟΑΣΑ - Κορονοϊός

Ένα ακόμη βήμα ψηφιοποίησης στις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ θα τεθεί σε λειτουργία το προσεχές διάστημα προς όφελος του επιβατικού κοινού. Πρόκειται για τον ψηφιακό «βοηθό» - Chatbot και θα τεθεί στην υπηρεσία του κοινού προκειμένου να απλουστευθεί η επικοινωνία και να ενισχυθεί η αλληλεπίδραση των επιβατών με τον Οργανισμό. Μιλάμε για ένα ευφυές πρόγραμμα «τεχνητής νοημοσύνης» που θα αλληλεπιδρά με τους χρήστες -επιβάτες, παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες-απαντήσεις για τις αστικές συγκοινωνίες.

Το σύγχρονο εργαλείο επικοινωνίας με τους επιβάτες θα βασίζεται σε σύγχρονους αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης (machine learning) και επεξεργασίας γραπτής φυσικής γλώσσας (natural language processing). Μέσω αυτοματοποιημένων ερωταπαντήσεων θα καταλαβαίνει και θα απαντά στα σχόλια και στις ερωτήσεις που τίθενται σε γραπτή φυσική γλώσσα, προωθώντας τη διαδραστική και άμεση επικοινωνία με τους επιβάτες.

O ψηφιακός «βοηθός» έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα για απεριόριστο εμπλουτισμό ερωτημάτων
  • Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα μετάβασης σε live chat
  • Θα υπάρχει διασύνδεση της υπηρεσίας στο website του ΟΑΣΑ, καθώς και σε εφαρμογές του Οργανισμού
  • Παρέχει τη δυνατότητα εξαγωγής στατιστικών στοιχείων που θα συντελέσουν στη βελτίωση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ
  • Υποστηρίζει ελληνικά, αγγλικά και greeklish

Ίρις Αντωνοπούλου: Ένα ακόμη βήμα στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ίρις Αντωνοπούλου δήλωσε σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «ο ψηφιακός "βοηθός" (Chatbot) αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ. Ο Οργανισμός υιοθετεί συνεχώς νέα τεχνολογικά εργαλεία, ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες ανάγκες του επιβατικού κοινού. Μετά το λεωφορείο "on - demand" και τον ψηφιακό διαδραστικό χάρτη που περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ο ΟΑΣΑ εντείνει τις πρωτοβουλίες του για την παροχή καινοτόμων δράσεων, μέσα από την ενσωμάτωση της εφαρμογής του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), σε συνεργασία με την ΕΔΥΤΕ Α.Ε, στις νέες ακαδημαϊκές ταυτότητες αλλά και την εισαγωγή των ανέπαφων συναλλαγών (EMV contactless payments) στις μετακινήσεις των πολιτών με τα ΜΜΜ της πρωτεύουσας».

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τον περασμένο χρόνο έχει τεθεί σε λειτουργία ένας ψηφιακός διαδραστικός χάρτης που περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Ο χάρτης που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr), στην ενότητα «Εξυπηρέτηση ΜΜΜ Αττικής», παρέχει χαρτογραφική απεικόνιση του συνόλου των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική, με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το επιβατικό κοινό.

Μέσω αυτού του χάρτη, ο οποίος είναι βασισμένος στην τεχνολογία GIS (Geographic Information System) παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις στάσεις λεωφορείων και τους σταθμούς του μετρό και του τραμ, τις στάσεις με προσβασιμότητα των ΑμεΑ, τα σημεία μετεπιβιβάσεων μεταξύ όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, το δίκτυο πώλησης εισιτηρίων, αλλά και τα σημεία σύνδεσης με τον προαστιακό, τα ΚΤΕΛ, το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς και σημεία πολιτιστικού/ ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος (μνημεία, μουσεία κ.ό.κ).

Η εφαρμογή δίνει, επιπλέον, τη δυνατότητα επιλογής των επιπέδων πληροφόρησης του χάρτη που είναι ορατά, μέσω του σχετικού μενού, καθώς και της εύρεσης κοντινών σημείων εξυπηρέτησης γραμμών, στάσεων ή σημείων πώλησης σε ακτίνα από 500 μ. έως 1500 μ. από συγκεκριμένο σημείο ή διεύθυνση καθώς και τα σημεία θέσεων στάθμευσης των ταξί.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Παλαιστίνη: 7χρονος πέθανε από τον φόβο του, ενώ τον κυνηγούσαν Ισραηλινοί στρατιώτες (βίντεο)

ΗΠΑ - Κακοκαιρία Ίαν: Δεκάδες ηλικιωμένοι πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧαλκιδική: Αίσιο τέλος για τον 12χρονο και τον 20χρονο που αγνοούνταν - Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχοΣήμερα 09:31 | Ειδήσεις

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε σε στεριά και θάλασσα για τον εντοπισμό 12χρονου και 20χρονου από τη Ρωσία που είχαν χαθεί στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψειΧθες 23:51 | Ειδήσεις

Μιλώντας στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε χωρίσει από την κοπέλα του.

Ryanair: Πάνω από 5.000 καθυστερήσεις πτήσεων στην Ελλάδα το 2025 – Καταγγελία στην ΚομισιόνΣήμερα 08:59 | Ειδήσεις

Καθυστέρηση 12 πτήσεων και ταλαιπωρία άνω των 2.000 επιβατών προκάλεσε βλάβη στον εξοπλισμό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Αθήνα.

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο - 3 τραυματίεςΣήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Σκηνές τρόμου για Σέρβους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο τους έγινε στόχος ανηλίκων με πέτρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση χωρίς κράνος12:21Γάζα: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Γκουτέρες, ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός12:07ΕΕ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για επιστροφή των απαχθέντων παιδιών της Ουκρανίας11:52Νέοι βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκρήξεις από το Κίεβο ως τη Λβιβ11:36Ηράκλειο: Σύλληψη 38χρονου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων11:24Πάτρα: Επαναλειτουργεί το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετά τη φωτιά που είχε σημειωθεί στις 26 Ιουλίου11:10Αιματηρά επεισόδια στον αγώνα Ιντεπεντιέντε – Ουνιβερσιδάδ: Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες10:56Υπό συνεχή επιτήρηση το ημιβυθισμένο MN KOSTAS στη Σητεία – Αναμένεται η ανέλκυση του φορτηγού πλοίου10:42Νίκος Δένδιας: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας 10:28Ουγγαρία: Η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας10:14Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Αυγούστου10:00Χαλκιδική: Αίσιο τέλος για τον 12χρονο και τον 20χρονο που αγνοούνταν - Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχο09:45Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο - 3 τραυματίες09:31Τι καιρό θα κάνει σήμερα Πέμπτη09:17Ryanair: Πάνω από 5.000 καθυστερήσεις πτήσεων στην Ελλάδα το 2025 – Καταγγελία στην Κομισιόν09:03Συναγερμός στις φυλακές Ναυπλίου: Επτά κρατούμενοι στο νοσοκομείο08:48Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του "Χόμπιτ" πωλήθηκε έναντι 57.000 δολαρίων08:34Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψει08:20Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο