LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2022 10:51 | Ανανέωση: 09 Σεπτεμβρίου 2022 16:13

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ανακύκλωσε τόνους απορριμμάτων!

Τόνοι ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, κυρίως συσκευασιών από πλαστικό, συλλέχθηκαν στους ειδικούς κάδους.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - ΕΕΑΑ - Ανακύκλωση

Συνδυάζοντας την οικολογική ευαισθησία με την αγάπη για την τέχνη και το σεβασμό για τους εμβληματικούς χώρους των αρχαίων θεάτρων, συνεχίστηκε και για τη φετινή φεστιβαλική περίοδο η συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).  

Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος τοποθετήθηκαν σε εμφανή σημεία 15 μπλε κάδοι στο Ηρώδειο και 15 στην Πειραιώς 260,  χωρητικότητας 120 λίτρων έκαστος , δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απορρίπτουν πλαστικά μπουκαλάκια και άλλες ανακυκλώσιμες συσκευασίες, ύστερα και από σχετική υπόδειξη των ταξιθετριών/τών. Οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέχθηκαν συνολικά ξεπέρασαν τους 5 τόνους.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - ΕΕΑΑ - Ανακύκλωση

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - ΕΕΑΑ - Ανακύκλωση

Τα υλικά που συγκεντρώνονται, μεταφέρονται με ειδικά δρομολόγια στους χώρους διαλογής και ανάκτησης με ευθύνη της ΕΕΑΑ, ενώ μέρος αυτών θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με την αρχή της Κυκλικής Οικονομίας σε ειδικές δράσεις που προγραμματίζεται να παρουσιαστούν προσεχώς  από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, όπως το βιωματικό εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης πλαστικού και αφισών Upcycling: Δημιουργική ανακύκλωση.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στην αφισορρύπανση, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου συνεργάζεται με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Birdland, η οποία εκτός από την επικόλληση αφισών κατόπιν συνεννόησης σε ενδεδειγμένους χώρους, προχωράει στη συλλογή και ανακύκλωση των αφισών μετά το πέρας των προβαλλόμενων εκδηλώσεων.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - ΕΕΑΑ - Ανακύκλωση

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών πραγματοποιείται και στα νέα γραφεία του Φεστιβάλ όπου έχει μεταφερθεί από το 2021 επί της οδού Αλκμήνης αρ. 5 στα Κάτω Πετράλωνα,  με την τοποθέτηση ειδικών κάδων για πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, αλλά και για καπάκια και μπαταρίες.

Ειδήσεις σήμερα:

ΔΥΠΑ - Εποχικό επίδομα: η πλατφόρμα για αιτήσεις και το ύψος του βοηθήματος

Μητροπολίτης Κοζάνης για βιασμούς: “Σήμερα οι κοπέλες κυκλοφορούν ημίγυμνες”

Δολοφονία στην Λάρισα: Την βρήκαν χτυπημένη στο κεφάλι και τυλιγμένη με πάπλωμα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την ΠέμπτηΧθες 16:23 | Ειδήσεις

Που αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Που θα υπάρχει έντονη σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.


 

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην ΙερουσαλήμΧθες 21:17 | Ειδήσεις


Εκεί όπου κάποτε η ευλάβεια και η κατάνυξη βασίλευαν, σήμερα ρουκέτες και πυροβολισμοί ταράζουν τον ιερό τόπο.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03Τροχαίο: Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια και τις έφαγε… αστυνομικός20:49Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)20:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο