LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 02 Σεπτεμβρίου 2022 17:08 | Ανανέωση: 02 Σεπτεμβρίου 2022 18:08

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο στα Χανιά (εικόνες)

Η συγκλονιστική ερμηνεία του Δημήτρη Μπάση και η συγκίνηση της κόρης του μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτας. 

Μίκης Θεοδωράκης - μνημόσυνο - 1 χρόνος
Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που ο μεγάλους μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή, παραμένοντας όμως «ζωντανός» στις ψυχές των Ελλήνων μέσα από το τεράστιο πολιτιστικό κληροδότημα που άφησε.

Πολίτες καλλιτέχνες και φορείς παρευρέθηκαν σήμερα στο κοιμητήριο Γαλατά Χανίων στο ετήσιο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη που τελέστη στις 11.00 το πρωί.

Μίκης Θεοδωράκης - μνημόσυνο - 1 χρόνος

Ο κόσμος άφησε λουλούδια στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη εκεί όπου η εφηβική χορωδία του δήμου Χανίων (με διεύθυνση του Νίκου Περάκη) απέδωσε τραγούδι και στη συνέχεια ο γνωστός τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης συνοδεία μουσικών τραγούδησε έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Μίκης Θεοδωράκης - μνημόσυνο - 1 χρόνος

Στη συνέχεια οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το σπίτι του μουσικοσυνθέτη, σύμφωνα με το flashnews.gr 

Μίκης Θεοδωράκης - μνημόσυνο - 1 χρόνος

Μίκης Θεοδωράκης - μνημόσυνο - 1 χρόνος

Συναυλία στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη στο χώρο των φυλακών Ωρωπού 

Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, ένα χρόνο από τον θάνατό του, διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στο χώρο των φυλακών Ωρωπού.

Στην εκδήλωση αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης κατόρθωσε να χωρέσει μέσα στο μεγαλειώδες έργο του τη μεγάλη εποποιία της λαϊκής πάλης όλου του 20ού αιώνα. Μπόρεσε να φέρει στο τραπέζι κάθε φτωχού, κάθε κατατρεγμένου, τη μεγάλη ποίηση, τους στίχους μεγάλων ποιητών μας. Θα είναι αθάνατος, είναι αθάνατος. Θα μας συντροφεύει στον αιώνα τον άπαντα».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Μπορεί να πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τον τελευταίο αποχαιρετισμό, όμως, παρά τη φυσική πια απουσία, τα τραγούδια του, οι μελωδίες του, οι μουσικές του ήταν, είναι και θα είναι πιστοί μας σύντροφοι. Σε όλες τις στιγμές. Στις αγωνίες, στις χαρές, όταν τα πράγματα στριμώχνουν, όταν χαμογελάμε. Μα πάνω απ' όλα, όταν σφίγγουμε το χέρι και νιώθουμε ότι ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο».


Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί στην πλατεία Βάθη: Δύο οι τραυματίες (βίντεο)

Αχαρνών: Φωτιά σε μαγαζί με φιάλες υγραερίου

ΕΟΔΥ - Γρίπη: αυξημένα κρούσματα στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Τράμπ: Άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο