LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 31 Αυγούστου 2022 11:59

Θεσσαλονίκη - Σμύρνη: απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση από Σεπτέμβριο

Τι αναφέρει άρθρο της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» για τα δρομολόγια και την δυνατότητα μεταφοράς και δεκάδων φορτηγών.

ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το πλοίο που είναι στην ατζέντα εδώ και δέκα χρόνια, θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του στα μέσα Σεπτεμβρίου, συνδέοντας την Θεσσαλονίκη με την Σμύρνη. 

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, η εφημερίδα Χουριέτ, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της, αναφέρει πως το πλοίο θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 55 φορτηγά και 930 επιβάτες. 

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το πλοίο θα εκτελεί ένα δρομολόγιο την βδομάδα και το ταξίδι θα διαρκεί 12-13 ώρες. 

Πέραν των προοπτικών που διανοίγονται στον τουριστικό τομέα, η δρομολόγηση του πλοίου αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά και στις μεταφορές αγαθών, μειώνοντας την ουρά των φορτηγών, τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που έχει γίνει από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, το πλήρως μετασκευασμένο "Smyrna di Levante", που ήταν πλοίο μεταφοράς τρένων, προγραμματίζεται να αποπλέει απόγευμα από τη Σμύρνη για να βρίσκεται το πρωί της επομένης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ ανάλογα θα εκτελείται και ο πλους με αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη.

Smyrna di Levante - πλοίο

Το "Smyrna di Levante", μήκους 160 μέτρων και πλάτους 23 μ., θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 55 φορτηγά των 16 μέτρων (ΤIR), 930 επιβάτες ενώ διαθέτει 77 καμπίνες επιβατών με 210 κλίνες. Το πλοίο θα ταξιδεύει με ταχύτητα 18,5-19 κόμβων/ ώρα και το ταξίδι θα διαρκεί 12-13 ώρες. 

Η ιδέα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της  Θεσσαλονίκης με Σμύρνη, είχε πρωτοαναφερθεί το 2011, αλλά οι συζητήσεις που γίνονταν μεταξύ ελληνικής και τουρκικής πλευράς «σκόνταφταν» σε μια σειρά από λόγους.

Ειδήσεις σήμερα:

“Αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου από το σπίτι… να φοβάσαι πολύ!”

Ιωάννινα - Ευθανασία στο γαϊδουράκι: “ο τοπικός κτηνίατρος έδωσε ψευδή εικόνα για το ζώο” (βίντεο)

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: Η ιστορία του και οι δηλώσεις του που άφησαν εποχή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο