LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Αυγούστου 2022 07:02

Μάλι: Δεκάδες στρατιώτες νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στην αφρικανική χώρα. Πολλοί οι νεκροί και στο στρατόπεδο των τζιχαντιστών.

Μαλί - τρομοκρατική επίθεση

Το στρατιωτικό καθεστώς στο Μάλι κήρυξε χθες Τετάρτη τριήμερο εθνικό πένθος αφού επιβεβαίωσε τον θάνατο την Κυριακή 42 στρατιωτικών σε επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι «εξουδετερώθηκαν» (σ.σ.: σκοτώθηκαν) επίσης «37 τρομοκράτες».

Ο στρατός «αντέδρασε με σθένος σε περίπλοκη και συντονισμένη επίθεση» στην Τεσίτ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι απώλειες στις τάξεις του έφθασαν τους «42 νεκρούς και τους 22 τραυματίες», ενώ «37 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν» και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού τους «εγκαταλείφθηκε» τις «πρώτες ώρες της μάχης», σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της μεταβατικής κυβέρνησης ο οποίος περιέχεται σε δελτίο Τύπου που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Προηγούμενος επίσημος απολογισμός των θυμάτων έκανε λόγο για 17 στρατιωτικούς και 4 πολίτες νεκρούς.

Η μεταβατική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για να «τιμηθούν τα θύματα μεταξύ των πολιτών και των μελών των ενόπλων δυνάμεων στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε στην Τεσίτ» με χωριστό δελτίο Τύπου.

Ο τομέας της Τεσίτ, στο τμήμα της λεγόμενης ζώνης των τριεθνών συνόρων που βρίσκεται στο Μαλί, είναι αχανής περιοχή με χαμηλή βλάστηση, εκτός του ελέγχου του κράτους, που μετατρέπεται συχνά σε θέατρο συγκρούσεων και επιθέσεων.

Η κοινότητα και το στρατόπεδο που βρίσκεται εκεί έχουν υποστεί επανειλημμένα επιθέσεις. Τον Μάρτιο του 2021, 33 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε ενέδρα που έστησαν μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Σαχάρα (ΙΚΣ).

Το Μάλι παραμένει βυθισμένο σε μείζονα κρίση από το 2012. Η δράση ομάδων τζιχαντιστών, που αρχικά περιοριζόταν στο βόρειο τμήμα της χώρας, έχει πλέον εξαπλωθεί σε κεντρικές και νότιες περιοχές του, καθώς και στις γειτονικές χώρες, στην Μπουρκίνα Φάσο και στον Νίγηρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τοξική αμμωνία εκλύεται από φλεγόμενο ζυθοποιείο (εικόνες)

Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 168 σημεία

UEFA Super Cup: Η Ρεάλ Μαδρίτης… στον θρόνο της

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο