LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Ιουλίου 2022 16:41 | Ανανέωση: 26 Ιουλίου 2022 18:13

Σπάτα - Δυστύχημα με ελικόπτερο: Ελεύθεροι οι 3 συλληφθέντες

Τι αναφέρει η εταιρεία από την πλευρά της για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Σπάτα - Δυστύχημα με ελικόπτερο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για το δυστύχημα με έλικα ελικοπτέρου στο ελικοδρόμιο των Σπάτων με θύμα 22χρονο Βρετανό τουρίστα.

Η Αστυνομία συνέλαβε για το δυστύχημα τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους, οι οποίοι το μεσημέρι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Με εντολή εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, για τα αίτια του συμβάντος στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Ο 22χρονος βρήκε φρικτό θάνατο όταν μετά την αποβίβαση του από το σκάφος που εκτελούσε ιδιωτική πτήση από Μύκονο στην Αθήνα, χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου που ήταν ακόμη σε λειτουργία.

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος στο ελικοδρόμιο των Σπάτων χθες το απόγευμα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ελικόπτερα δίνει τη δική της εκδοχή για το τραγικό συμβάν που κόστισε τη ζωή στον 22χρονο Βρετανό.

Σπάτα - ελικόπτερο - δυστύχημα

Όπως δηλώνουν στελέχη της εταιρείας στο protothema.gr, κατά τη διάρκεια της προσγειώσης τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αποβίβασης από το ελικόπτερο και όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος νεαρός βγήκε από το ελικόπτερο υπό την παρουσία συνοδού του ελικοδρομίου, ο οποίος τον οδήγησε σε ασφαλή χώρο μακριά από το ελικόπτερο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, ο 22χρονος έκανε μεταβολή, διήνυσε μια απόσταση 15 μέτρων και επέστρεψε στο διάδρομο προσγείωσης.

Όπως λένε εργαζόμενοι στο ελικοδρόμιο, το θύμα κινήθηκε εντελώς αδικαιολόγητα προς το ελικόπτερο παρόλο που οι συνοδοί έδαφους τον είχαν πάρει από το χέρι μέχρι το χώρο υποδοχής περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσγειώσης.

Σπάτα - ελικόπτερο - δυστύχημα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ελικόπτερο ήταν σε διαδικασία σβησίματος και ο πιλότος είπε να μην ανοίξει κανείς τις πόρτες μέχρι οι συνοδοί να παραλάβουν με ασφάλεια τους επιβάτες.


Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης - Τσίπρας: η καραντίνα, η μάσκα και η δεξίωση στο Προεδρικό

 Μαρίτα Αγγελοπούλου: Σοκ από τον θάνατό της - Η δολοφονία του πατέρα της και η τελευταία της συνέντευξη (βίντεο)

Καραγιάννης: “Τρέχουν” Μετρό Πειραιά, Μετρό Θεσσαλονίκης και ΒΟΑΚ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15Ηράκλειο: Αθωώθηκε η μητέρα που έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με κάνναβη18:57Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν18:43Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση18:29Κρήτη: Στη φυλακή ο διευθυντής Γυμνασίου που διώκεται για τον βιασμό μαθήτριας18:15Λέσβος: Θρίλερ με ακέφαλη σορό σε νησίδα18:01Γουίμπλεντον: Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα17:48Χαλκιδική: Στη φυλακή ο αρχηγός της "μαφίας των λουκουμάδων"17:34Κυπριακό: Άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο17:19Θάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης17:06Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο