LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 13 Ιουλίου 2022 10:38 | Ανανέωση: 13 Ιουλίου 2022 10:51

Φωτιά στον Real FM: Τα γκαζάκια, ο εμπρησμός και οι αντιδράσεις (εικόνες)

Υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού βρέθηκαν στο κτήριο. Κινδύνευσε μια εργαζόμενη. Τι αναφέρει ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο.

Φωτιά - Realfm
Υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια με ταινία εχουν βρεθεί έως τώρα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κτήριο του Real FM στο Μαρούσι όπου εκδηλώθηκε τα ξημερώματα πυρκαγιά η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Ο μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Σημειώνεται ότι το ισόγειο του κτηρίου είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία Real FM & Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - REAL NEWS

Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο. Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτήριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού.

Κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - REAL NEWS

Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου σε ανάρτησή του του Twitter έγραψε: "έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…"Έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…

Όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλοκαίρι Μαζί" ο Μάνος Νιφλής βρέθηκαν γκαζάκια στην βάση του ασανσέρ, ενώ για την ηχολήπτρια ανέφερε ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Φωτιά - Realfm

Επίσης, ανέφερε ότι χθες υπήρξε ξαφνικά σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος και μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο εκδηλώθηκε φωτιά στις εγκαταστάσεις του Realfm 97,8 στο Μαρούσι. "Πιστεύουμε ότι αυτά τα δύο περιστατικά συνδέονται", είπε ο Μάνος Νιφλής.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι τοποθετήθηκαν τρία γκαζάκια και ότι από την φωτιά καταστράφηκε μεγάλο μέρος του κτηρίου. «Κάποιοι ήθελαν να μας φιμώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση στις εγκαταστάσεις του “Real Group”

"Σοκ και αγανάκτηση προκαλεί στην οικογένεια της Ενημέρωσης, αλλά και στην ελληνική κοινωνία, η επίθεση στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Τύπου «REAL GROUP»", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Παράλληλα, σημειώνει: "Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί από αγνώστους, στο ισόγειο του κτηρίου που στεγάζονται η εβδομαδιαία εφημερίδα «Real News» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Real FM», στο Μαρούσι, εξερράγη, σήμερα τα ξημερώματα, παραδίδοντας το κτήριο στις φλόγες. Στο κτήριο βρίσκονταν και εργαζόμενοι, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός, ενώ οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν είναι εκτεταμένες. Μετά τις πρώτες έρευνες, οι αρχές μιλούν ξεκάθαρα για εμπρησμό. Ήταν το δεύτερο περιστατικό, μετά από μία σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος του σταθμού, που σημειώθηκε την Τρίτη, με αποτέλεσμα η ιδιοκτησία και οι εργαζόμενοι να μιλούν για απόπειρα φίμωσης.

Η ΕΣΗΕΑ αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε ενέργεια κατά της ελευθεροτυπίας και στέκεται στο πλευρό των Μέσων Ενημέρωσης και των εργαζομένων σε αυτά, αναμένοντας τις εξελίξεις των ερευνών για την επίθεση. Όταν ένα Μέσο Ενημέρωσης παραδίδεται στις φλόγες, όταν η συντεταγμένη πολιτεία δεν μπορεί να διαλευκάνει εγκλήματα κατά δημοσιογράφων και κατά Μέσων Ενημέρωσης και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη, όταν ανεμπόδιστα δρουν ομάδες που στοχεύουν στην τρομοκράτηση, τη φίμωση ή τον έλεγχο της Ενημέρωσης, τότε η Δημοκρατία βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο."

Φωτιά - Realfm

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών στην οποία αναφέρει ότι «καταδικάζει την άνανδρη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ομίλου Real Group τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι εμπνευστές της στράφηκαν σε βάρος ανθρώπινων ζωών, σε βάρος της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Χατζηνικολάου και σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.»

Καταδίκη της επίθεσης από τον πολιτικό κόσμο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού "του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα"

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε ότι "η εμπρηστική επίθεση στον RealFm, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως είναι αυτονόητη η καταδίκη του εμπρησμού στις εγκαταστάσεις του Real FM και σημείωσε πως ευτυχώς δεν υπήρξε, πέρα από τις ζημιές, σοβαρή επίπτωση σε κάποιον από τους εργαζόμενους στον σταθμό την ώρα της επίθεσης και της πυρκαγιάς.  

Φωτιά - Realfm

Λίγο αργότερα, ο κ. Οικονόμου σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι "ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μια πράξη καταδικαστέα. Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν. Η Κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση".

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "η εμπρηστική επίθεση στον Real fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία. Στη χώρα μας η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης δέχεται συνεχή πλήγματα: από την ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραιβάζ μέχρι και εμπρηστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού. Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης".

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - REAL NEWS

"Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Realfm978. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη", έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. 

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι "η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα. Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού".

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real FM, συνιστά αισχρή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή μίας εργαζόμενης γυναίκας και στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας του λόγου και της Δημοκρατίας. Η Ελληνική Λύση καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτό το έγκλημα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σταθμό, τους εργαζόμενους και την αποδοκιμασία μας στην κυβέρνηση που ενώ υποσχέθηκε  «νόμο και τάξη», παρέδωσε την Ελλάδα σε χέρια εγκληματικών οργανώσεων."


Ειδήσεις σήμερα: 

Power Pass: Πληρωμές σε δύο δόσεις

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν άνδρα στην μέση του δρόμου - Χαροπαλεύει σε ΜΕΘ (εικόνες)

Σύμπαν - Πλειώνης: Οι φωτογραφίες από το τηλεσκόπιο Τζέιμς Γουέμπ είναι παραδειγματικές (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο