Πέθανε η Βάσω Αλαγιάννη
Έφυγε από τη ζωή η συνθέτης και στιχουργός μιας σειράς επιτυχημένων τραγουδιών, Βάσω Αλαγιάννη, όπως το «Απόψε Σιωπηλοί» του Νίκου Παπάζογλου, «Αχ Ελλάδα Σ’ Αγαπώ», «Υδροχόος», «Γλάρος».
Μιλώντας πριν από μερικά χρόνια στην ιστοσελίδα «avopolis» η Βάσω Αλαγιάννη είχε πει ότι αισθάνεται πολύ τυχερός άνθρωπος: «Δεν θα ήθελα να ξαναζήσω τίποτα από όλα τα υπέροχα, όπως και τίποτα από τα όσα δύσκολα έχω ζήσει. Όλα τα βιώματά μου τα περιέχω: πλημμυρίζουν την ύπαρξή μου και τη διαμορφώνουν! Τίποτα δεν χρειάζεται λοιπόν να «ξανά» συμβεί. Είμαι τυχερός άνθρωπος, είχα και έχω δυνατά βιώματα. Θα τα έλεγα δώρα».
Απωθημένο ο Μητροπάνος
Σε άλλο σημείο είχε μιλήσει για τη συνεργασία που θα ήθελε να κάνει και δεν έκανε: «Θα ήθελα να έχει πει ένα τραγούδι μου ο Δημήτρης Μητροπάνος, αυτός ο υπέροχος ερμηνευτής, με τον υπερήφανο καημό».
Μανώλης Ρασούλης και Νίκος Παπαζόγλου
Μιλώντας για τις συνεργασίες της με τον Μανώλη Ρασούλη και τον Νίκο Παπάζογλου είχε πει: «Αναντικατάστατοι και βεβαίως ανεπανάληπτοι. Τι θα μπορούσα να πω για τον Μανώλη; Δεν παρομοιάζονται και δεν γεννιούνται κάθε μέρα τέτοιοι άνθρωποι. Και τι να πω για τον Νίκο, αυτό το χαρισματικό, εμπνευσμένο και γοητευτικό πλάσμα, που λατρεύτηκε από όλους μας... Ξέρετε, μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω εγώ για εκείνους, γιατί τους αγάπησα πολύ και τους δύο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να λέω τα τραγούδια μας, στην απουσία τους.
Οι υπέροχοι στίχοι του Αλκαίου μου ταίριαξαν και με συγκίνησαν πολύ! Ωστόσο θέλω να πω ότι δεν έχω τρομάξει και δεν βλέπω κανένα τέλος. Είμαι αισιόδοξη και, πάνω από όλα, πιστεύω στους νέους ανθρώπους με ήθος, έμπνευση και ταλέντο. Ένας καινούργιος κύκλος ανοίγει, απαλλαγμένος από το «κυνήγι του θησαυρού», απλά γιατί δεν υπάρχει πια θησαυρός. Αυτό θα ξαναφέρει πίσω την ποιότητα και τη συνέχεια, με διαφορετικό όμως τρόπο. Πάντα θα υπάρχει καλλιτεχνικό πνεύμα, πάντα θα υπάρχουν δημιουργοί και πάντα, μετά από μια μπόρα, βγαίνει ο ήλιος».
Το "αντίο" της Χάρις Αλεξίου:
«Έφυγε ήσυχα στον ύπνο της
Αυτή η γυναίκα που ήταν τόσα πολλά πράγματα.
Η «Svarno» .
Που έγραφε τραγούδια
Που θεράπευε με Reiki
Που συμβούλευε με αυτογνωσία
Που αγαπούσε με πάθος
Που κάπνιζε πολύ
Που έραβε
Που έπλεκε
Που μας μάλωνε να ξυπνήσουμε
Που γελούσε σαν μωρό
Που τραγουδούσε
Που ταξίδευε πολύ
Που μας γέμιζε δώρα
Η Βάσω Αλλαγιάννη που την τραγούδησα κι εγώ με τους στίχους του Ρασούλη και τους δικούς της στον Ζαμπέτα όπως την τραγούδησαν και τόσοι άλλοι.
Η “Svarno” η φίλη μου και master μου στο Reiki
Έφυγε ήσυχα στον ύπνο της για να αναπαυτεί για πάντα»
View this post on Instagram
Με ανακοίνωση του, "Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη την συνθέτη και στιχουργό Βάσω Αλαγιάννη, η οποία με το προσωπικό και αναγνωρίσιμο ύφος της, έχοντας βαθιές ρίζες στην ουσία της παράδοσης της λαϊκής δημιουργίας, με βαθιά ευαισθησία και δωρικό λυρισμό, άφησε το δικό της ξεχωριστό ίχνος στην ελληνική μουσική και δισκογραφία. Τα τραγούδια που υπέγραψε, ως συνθέτης και ως στιχουργός, τραγουδήθηκαν πολύ και θα εξακολουθούν να συντροφεύουν παρέες, γλέντια, μοναξιές και μεράκια που αναζητούν φωνή. Μαθαίνοντας μουσική δίπλα στον Μάνο Λοΐζο και το Νότη Μαυρουδή και με δική τους ενθάρρυνση, η Βάσω Αλαγιάννη άρχισε να χαράζει τη δική της πορεία και η πρώτη της δισκογραφική δουλειά το «Χαράτσι» το 1982 σε στίχους Μανώλη Ρασούλη με ερμηνευτή τον Νίκο Παπάζογλου γνώρισε τεράστια επιτυχία. Αχώριστοι συνεργάτες έκτοτε θα συνυπογράψουν τα «Σύνεργα» το 1990 και το «Στο Λυκαβηττό» το 1991, με το τραγούδι «Αχ Ελλάδα σ΄ αγαπώ», σε στίχους Μανώλη Ρασούλη, να αγγίζει την ψυχή κάθε Έλληνα όπου γης. Συνεργάστηκε δισκογραφικά με το Μανόλη Λιδάκη, τη Βούλα Σαββίδη, την Πίτσα Παπαδοπούλου τον Σταύρο Λογαρίδη, την Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μπάση και άλλους, ενώ επιθυμία της που δεν εκπληρώθηκε ήταν να ερμηνεύσει τραγούδια της ο Δημήτρης Μητροπάνος, «αυτός ο υπέροχος ερμηνευτής, με τον υπερήφανο καημό» όπως είχε πει η ίδια. Ο κύκλος τραγουδιών Svarno αποτέλεσε την αποτίμησή της, αλλά και την μουσικά εκφρασμένη εκ βαθέων εξομολόγησή της".
Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: Δεν αυξάνεται ο ΦΠΑ στις μάσκες
Καιρός: τοπικές μπόρες και μελτέμι την Δευτέρα
“Άγριες Μέλισσες”: ο γάμος, το μακελειό και η καυτή αποκάλυψη (εικόνες)