LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2022 07:25 | Ανανέωση: 18 Ιουνίου 2022 07:32

Ολυμπιακός: ο Πρίντεζης, το “αντίο” και οι πανηγυρισμοί (εικόνες)

Η αποχώρηση του αρχηγού, μετά απο την κατάκτηση του νταμπλ, πλημμύρισε με συγκίνηση την ομάδα και τους φιλάθλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τα μεγάφωνα να παίζουν «από τους πρόποδες της γης, κατακτητές της κορυφής, με τη σημαία μας ψηλά», ένας ένας οι πρωταγωνιστές του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού μπήκαν στο παρκέ του ΣΕΦ, λίγα μόλις λεπτά μετά τη νίκη με 93-74 και το 3-0 επί του Παναθηναϊκού, για τη στέψη!

Πρώτοι πέρασαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος φορώντας κόκκινα μπλουζάκια με το όνομα του Πρίντεζη και το νούμερο του αρχηγού του Ολυμπιακού, δηλαδή το Νο 15. Και οι πρόεδροι της ομάδας του Πειραιά δεν ήταν οι μόνοι... αφού ένας ένας οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, με πρώτον τον Τόμας Ουόκαπ (σ.σ. το νούμερό του είναι το 0, περνούσαν μέσα από τη φυσούνα ακούγοντάς το όνομά τους), φορώντας το ίδιο μπλουζάκι προς τιμή του Γιώργου Πρίντεζη. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του Συριανού πάουερ φόργουορντ... και είχε το ιδανικό τέλος, την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας.

Κι όταν ήρθε η στιγμή να εμφανιστεί εκείνος, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να παραληρεί, ο Πρίντεζης πήρε το μικρόφωνο και εμφανώς συγκινημένος είπε: «Σας ευχαριστώ όλους για τα 20 χρόνια που περάσαμε παρέα. Όχι μόνο για τις όμορφες στιγμές. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν εκεί και στις δύσκολες στιγμές. Στις μαγικές στιγμές, σε όποιες στιγμές περάσαμε παρέα. Σας ευχαριστώ! Καλή συνέχεια στην ομάδα μας!».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

«Γιώργο Ψυχάρα Ολυμπιακάρα» τραγουδούσαν με όλη τη δύναμη της φωνής τους οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά. Τότε, ο Κώστας Σλούκας πήρε το μικρόφωνο και είπε προς τον κόσμο: «Τώρα ένα μεγάλο χειροκρότημα για τον Γιώργο! Την παικτάρα!». Και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σείστηκε από το χειροκρότημα προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη. 

Για να μπει στο κέντρο, κάτω από το βάθρο ο Γιώργος Πρίντεζης και να παραλάβει από τα χέρια του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Και όπως πάντα... χιουμορίστας, αφού ταλαιπώρησε λίγο τον κόσμο σηκώνοντας μέχρι τα μισά δυο τρεις φορές την κούπα, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο αρχηγός του Ολυμπιακού την ύψωσε στον... ουρανό του ΣΕΦ, ο οποίος γέμισε χρυσά και κόκκινα φέιγ βολάν.


Μπαρτζώκας: Ο Πρίντεζης είναι η ιστορία της ομάδας του Ολυμπιακού

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, είπε το δικό του ξεχωριστό «αντίο» στον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ υπογράμμισε ότι «η ομάδα αυτή έχει μεγάλη βάση για να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο», σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας από τους «ερυθρόλευκους». 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ήταν μια δικαίωση για την ομάδα μας. Είχαμε μια πολύ δύσκολη ομάδα για να παίξεις εναντίον. Φέτος μίλησα πολύ εγώ, τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι πρόεδροι κι οι παίκτες. Η συνεκτικότητα της ομάδας ήταν το πιο σημαντικό, το πώς νοιαζόταν ο ένας για τον άλλον. Η ομάδα αυτή έχει μεγάλη βάση για να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο». Αναφερόμενος στον Γιώργο Πρίντεζη, είπε: «Είναι η ιστορία της ομάδας του Ολυμπιακού, το πιο αγαπητό πρόσωπο στις τάξεις των φιλάθλων μας. Η ζωή του εύχομαι να είναι τόσο γεμάτη, τόσο χαρούμενη και τόσο έντονη όσο αυτά τα 20 χρόνια στον Ολυμπιακό».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σάββατο

Μεταναστευτικό - Κύκλωμα: δεκάδες συλλήψεις σε “εταιρεία” με τα “χρυσά κέρδη”

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: νεκρός οδηγός νταλίκας που εγκλωβίστηκε στην καμπίνα (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μπαρτζώκας και Βεζένκοφ μίλησαν για το αυριανό ντέρμπι αιωνίων16:52Ιράν: Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων16:38Λαμία: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε πέντε παρκαρισμένα αυτοκίνητα16:24World Aquatics: Κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025 η Φωτεινή Τριχά16:10Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:56Ελβετία - Κραν Μοντανά: Από το υπόγειο φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε την έκρηξη15:42Ζελένσκι: Η συμφωνία ειρήνης είναι έτοιμη κατά το 90%, μένει το 10%15:28Πιερρακάκης: Το 2026 θα είναι χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα15:14H Βουλγαρία υιοθέτησε το ευρώ σχεδόν 20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ15:00Παπαθανάσης: Η Ελλάδα το 2025 κατέγραψε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης14:46Ισραήλ: Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ14:32Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς14:18Ολλανδία: Γιγαντιαία πυρκαγιά κατέστρεψε έναν ναό του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ14:04Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά13:50Ταυτοποιήθηκαν 3 ανήλικοι για φθορές σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη13:36Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone εναντίον της Χερσώνας13:22Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 3 άτομα για μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση13:08Νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο Ζοχράν Μαμντάνι12:52Νέα ήττα σοκ για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο12:36Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά12:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο