LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2022 19:30 | Ανανέωση: 15 Ιουνίου 2022 19:42

Μαντάς: Ο Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού - Η Καρρά λέει πως η περιουσία είναι πολύ μικρότερη

Τι υποστήριξε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος της χήρας του Γιώργου Τράγκα, για την δέσμευση της περιουσίας και της ίδιας, τον έλεγχο για “μαύρο χρήμα”, τα ακίνητα και τις ράβδους χρυσού.

Θεόδωρος Μαντάς - ΑΝΤ1

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν την Τετάρτη ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση της χήρας του δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά.

«Ενώ με διάταξη της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Μαρίας Καρρά, σε εμάς δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί η διάταξη της δέσμευσης ούτε έχει κοινοποιηθεί το πόρισμα της Αρχής για την έρευνα που μέχρι αυτήν την στιγμή έχει ολοκληρωθεί», είπε ο κ. Μαντάς.

Προσέθεσε ότι «η κ. Καρρά αντλεί πληροφορίες για την εξέλιξη της έρευνας από τα μέσα ενημέρωσης και από τα ρεπορτάζ».

«Η κατ΄ αρχήν έγκυρη, αλλά προερχόμενη από οικεία του πρόσωπα που έχω, είναι ότι ο εκλιπών ήταν φορολογικά κάτοικος εξωτερικού και υπόκειτο στον έλεγχο φορολογικών Αρχών της αλλοδαπής. Αυτό το στοιχείο όμως, με ασφάλεια και σαφήνεια, έχει ευθύνη να το προσδιορίζει, η ελληνική Αρχή που κάνει τον φορολογικό έλεγχο. Αυτό το πόρισμα δεν μας έχει κοινοποιηθεί και νομότυπα έχουμε αρχίσει την διαδικασία να το αναζητήσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Μαντάς.


Σε ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου εάν ήταν φορολογικός κάτοικος της Γαλλίας, του Μονακό ή άλλης χώρας, ο Θόδωρος Μαντάς απάντησε «δεν θα προσδιορίσω τον τόπο, σε αυτήν την πρώτη δημόσια παρουσία μου. Προφανώς θα τοποθετηθώ όταν έχω στα χέρια μου τα επίσημα κείμενα, την επίσημη ενημέρωση και όχι όσα προφορικά μου έχει ειπωθεί».

Ο κ. Μαντάς παραδέχθηκε πως δεν μπορεί το ύψος της αναφερόμενης στα ρεπορτάζ περιουσίας να αποκτηθεί από την δημοσιογραφική ή και εκδοτική δραστηριότητα του Γιώργου Τράγκα, επεσήμανε ωστόσο πως «είναι δυσθεώρητο το ύψος της περιουσίας που εμφανίζεται στο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Η θέση της κ. Καρρά είναι ότι τα περιουσιακά στοιχεία είναι τελείως διαφορετικά και σαφώς υποδεέστερα από τα νούμερα που εμφανίζονται στα ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Προσέθεσε πως «τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτηθεί, εκτός του ότι είναι καταφανώς μικρότερα αυτών που εμφανίζονται, έχουν αποκτηθεί με νόμιμη αίτια. Όταν η κ. Καρρά κληθεί από την αρμόδια Αρχή, θα εισφέρει στοιχεία που θα δικαιολογούν την νόμιμη απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων, κατά τον βαθμό που εκείνη τα γνωρίζει».

Ο συνήγορος της Μαρίας Καρρά επανέλαβε πολλάκις πως η πραγματική περιουσία έχει μεγάλη απόκλιση από όσα ακούγονται στα ρεπορτάζ, επεσήμανε πως «αντικείμενο έρευνας μπορούν να είναι τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποτυπωθεί στις δηλώσεις που ελέγχει η ελληνική φορολογική Αρχή» και σημείωσε πως όταν γνωστοποιηθεί στην χήρα του Γιώργου Τράγκα το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, η Μαρία Καρρά θα δώσει απαντήσεις για όλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Tα αιτήματα αποφυλάκισης και το τηλεφώνημα για βόμβα

Αντώνης Συκάρης: Επαναπατρίστηκε η σορός του - Σε στενό κύκλο η κηδεία του

Σαντορίνη: Ηλικιωμένος φωτογράφιζε παιδιά με τα μαγιό τους

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελλάδα – Γαλλία στο ΟΑΚΑ: Η πρόβα τζενεράλε της Εθνικής πριν το Ευρωμπάσκετ 202509:43Aπαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του Blue Star Mykonos09:28Μεξικό: Δύο νεκροί εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων09:13"Αέρας" από το Αγρίνιο ο Ατρόμητος08:58Αυξάνεται η πίεση στον Νετανιάχου να καταλήξει σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων08:43Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Αυγούστου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Ισπανία: Δώδεκα μετανάστες αγνοούνται στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων23:59"Πεντάσφαιρη" Άρσεναλ, με διπλούς Γκιοκέρες, Τίμπερ23:53Ισπανία: Πελάτης έκαψε εστιατόριο επειδή δε του έβαλαν μαγιονέζα23:38Ηράκλειο: 26χρονος έκανε αγορές με κλοπιμαία τραπεζική κάρτα23:23Τουρκία: Φλεγόμενο φορτηγό κινούνταν για 8 χλμ, χωρίς σταματημό23:08Άρης – Βόλος: Οι κεντρικοί αμυντικοί χάρισαν τη νίκη στους Θεσσαλονικείς22:54Ρωσία: Καταρρίφθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος - Διακόπηκε η λειτουργία πολλών αεροδρομίων22:40ΟΣΦΠ – Αστέρας Τρίπολης: Επικράτησαν στις καθυστερήσεις οι ερυθρόλευκοι22:26Θάσος: Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε 71χρονος λουόμενος22:12Τραγωδία στην Κίνα: Κατάρρευση γέφυρας με 12 νεκρούς και 4 αγνοούμενους21:58Ισπανία: Κλείνει παραλία 11 χλμ. λόγω "μπλε δράκων" που απειλούν λουόμενους21:42Τρίκαλα: Πέταξαν νεκρά πρόβατα στην εθνική οδό21:28Σχολικά Είδη: Πιο ακριβά σε σχέση με πέρσι21:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο