LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 12 Ιουνίου 2022 18:02

Μουντιάλ 2022: Η IFAB αποφασίζει για το ημιαυτόματο οφσάιντ

Πως λειτουργεί η νέα τεχνολογία και πόσο πιθανό είναι να χρησιμοποιηθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ.

διαιτητής -  επόπτης - ποδόσφαιρο

Ένα ημιαυτόματο σύστημα ανίχνευσης οφσάιντ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, με την IFAB (International Football Association Board), τον «φύλακα» των νόμων του παιχνιδιού, να συζητά αύριο (13/6) την πιθανή εισαγωγή αυτής της νέας τεχνολογίας, που θα μπορούσε να υποστηρίξει το VAR.

Το σύστημα οπτικής παρακολούθησης δοκιμάστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA στο Άμπου Ντάμπι νωρίτερα φέτος, όπως και στο Arabian Cup, στο Κατάρ, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μετά το ενδεχόμενο πράσινο φως της IFAB, η FIFA θα πρέπει να εγκρίνει την εισαγωγή του νέου συστήματος. Πώς λειτουργεί όμως το ημιαυτόματο οφσάιντ;

Η τεχνολογία ανίχνευσης άκρων, που βασίζεται σε δεδομένα, χρησιμοποιεί αποκλειστικές κάμερες τοποθετημένες σε όλο το στάδιο για να παρέχει την ακριβή θέση των παικτών στο γήπεδο, δίνοντας στους διαιτητές ακριβείς πληροφορίες σε δευτερόλεπτα.

Ο στόχος είναι το σύστημα να δημιουργήσει 29 σημεία δεδομένων ανά παίκτη, ιχνηλατώντας τα διάφορα μέρη του σώματος για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο σκελετικό μοντέλο.

Μόλις ληφθεί η τελική απόφαση, η τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη μετατρέπει τις εικόνες σε τρισδιάστατο animation που μπορεί να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη.

Ο όρος «ημιαυτόματο» χρησιμοποιείται επειδή η FIFA επιμένει ότι οι διαιτητές του αγώνα θα έχουν τον τελευταίο λόγο, ούτως ή άλλως, με έναν αποκλειστικό βοηθό VAR για να παρακολουθεί το οφσάιντ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πισπιρίγκου: το εγκληματικό μοτίβο, η πιθανότητα αποφυλάκισης και οι τοξικολογικές Ίριδας - Μαλένας (βίντεο)

Λονδίνο: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από αστυνομικούς (βίντεο)

Ramsay Hunt: Πώς είναι να ζεις με το σύνδρομο που πάσχει ο Τζάστιν Μπίμπερ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συμφωνία των Πρεσπών, η βία και το ΕΣΥΣήμερα 09:46 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έξαρση εθνικισμού από τα Σκόπια αλλά και τη βία στην κοινωνία.

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Καρέ καρέ από την στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης (βίντεο)Σήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Νέα βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Γερμανία: Καταστροφικές πλημμύρες – Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους (βίντεο)Σήμερα 09:11 | Ειδήσεις

Tοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τις "πλημμύρες του αιώνα".  Οι δυνάμεις της τάξης έχουν καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στην Κρήτη (εικόνες)Σήμερα 11:39 | Ειδήσεις

Συνεχίζει αμείωτα η εισροή μεταναστών στο νησί της Κρήτης με αφίξεις τόσο στο Λασίθι όσο και στα Χανιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γυναικοκτονία - Μενίδι: Καρέ καρέ από την στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης (βίντεο)14:15Γάζα: Ανθρωπιστική βοήθεια για πρώτη φορά στην αποβάθρα των Αμερικανών 14:01“Παγιδευμένοι”: Η δολοφονία του Σταύρου και οι νέες απειλές (εικόνες)13:48Διδυμότειχο - Θάνατος βρέφους: Τι οδήγησε στον θάνατό του13:34Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από καταστροφικές πλημμύρες (βίντεο)13:21Έμφυλη βία - Φθιώτιδα: τον χώρισε η σύντροφός του και απειλούσε να την σκοτώσει13:07Θεσσαλονίκη: Αλεπουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου (εικόνες)12:53Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ανήλικο ποδηλάτη12:40Η 28χρονη Βαρβάρα από την Κρήτη που θέλει να κάνει το γύρο της Ευρώπης με το βαν της12:26Κοζάνη: Θύμα απάτης ηλικιωμένη - Της απέσπασαν 80 χρυσές λίρες12:13Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στην Κρήτη (εικόνες)11:59Λακωνία: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε ρέμα11:45Βόλος: Επιδειξίας μπούκαρε σε επιχείρηση εστίασης και κυνηγούσε υπάλληλο11:31Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους; Πρόταση για φανάρι με λευκό χρώμα11:17Ευρωεκλογές - ΝΔ: τα νέα σποτ για μισθούς και ψηφιακό κράτος (βίντεο)11:04Μεσολόγγι: ανήλικος λήστεψε με μαχαίρι 13χρονο10:50Σερβία: Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με τραυματίες10:26ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” της νέας εβδομάδας10:12Μητσοτάκης: Η συμφωνία των Πρεσπών, η βία και το ΕΣΥ09:59Ηλεία: Στη ΜΕΘ αγρότης που εισέπνευσε επικίνδυνο φαρμάκο09:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο