LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Ιουνίου 2022 09:49

Ζαχαράκη στον ΑΝΤ1: Στα επίπεδα του 2019 αναμένεται η φετινή τουριστική κίνηση (βίντεο)

Τι αναφέρει η Υφυπ. Τουρισμού για τις εκτιμήσεις αναφορικά με την τουριστική σεζόν 

Σοφία Ζαχαράκη - Πρωινοί Τύποι

Στην εκπομπή "Πρωινοί Τύποι" βρέθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και μίλησε για τις προβλέψεις για τη φετινή τουριστική σεζόν αλλά και για τα εδικά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που έχουν τεθεί σε ισχύ για την ενίσχυση των πληγεισών περιοχών αλλά και των ευάλωτων νοικοκυριών. 

Όπως σημείωσε η Υφυπουργός Τουρισμού " μέσω του προγράμματος "Τουρισμός για Όλους" και με τη συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω άυλης κάρτας θα ωφεληθούν 200 χιλιάδες δικαιούχοι, με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ήδη από το 2020 και αυξημένο φορολογικό εισόδημα" και σημείωσε πως "για τη Βόρεια Εύβοια που δοκιμάστηκε πέρυσι θα δοθούν 150 ευρώ και για τη Σάμο, λόγω και της μεγαλύτερης τιμής εισιτηρίων θα δοθούν 300 ευρώ".

"Λήγουν τα υπάρχοντα voucher τέλη Ιουλίου και ξεκινούν τα καινούργια, με τον προϋπολογισμό αυξημένο κατά 5 εκατομμύρια ευρώ και πριμοδότηση 10 ημερών για περιοχές όπως ο Έβρος, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και η Εύβοια" είπε τονίζοντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

σποτ - τουρισμός - Καλοκαίρι 2020 - Απολαμβάνουμε Ελλάδα

Ακόμη, η κ. Ζαχαράκη  αναφέρθηκε και στη ρητορική της Τουρκία και τις απειλές που εξαπολύουν καθημερινά για τη χώρα μας "ανιστόρητες τοποθετήσεις και προκλητικές δηλώσεις δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το διεθνές δίκαιο"

Τόνισε, μάλιστα, πως "τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από το μεταναστευτικό - προσφυγικό και από την ένταση του 2020 και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πως συνδέουμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας με τον τουρισμό"

Αναφερόμενη στα επίσημα στοιχεία " δεν έχουν επηρεαστεί οι κρατήσεις και οι αφίξεις από την πολιτική Ερντογάν, τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα και η τουριστική κίνησ φέτιος αναμένεται στα επίπεδα του 2019, με τα στοιχεία του πρώτου 3μηνου να "μιλούν" για αύξηση της μέσης δαπάνης κατά 7% σε σχέση με το 2019"

"Τα έσοδα αναμένονται στο 80% των εσόδων του 2019, δηλαδή μιλάμε για 15 δισ. ευρώ" είπε η Υφυπουργός ενώ "μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης θα δώσουμε 420 εκατομμύρια για να βελτιώσουμε μαρίνες, ιαματικές πηγές, γαστρονομικό και αθλητικό τουρισμό για να δοθεί κίνητρο στους τουρίστες να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα"


Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο - Ηγουμενίτσα: οδηγός αυτοκινήτου παρέσυρε πεζή

Πήλιο: Άνδρας έπεσε σε γκρεμό

Σχολές Γονέων από το ΕΚΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η ιστορική απόφαση06:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου06:37Μητσοτάκης – ANT1: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού06:23Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:09Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία με Κόντη - Αναλαμβάνει υπηρεσιακός 23:23Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες23:09Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Ξοδεύαμε σαν να μην υπάρχει αύριο22:55Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό22:41Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά22:27Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στη Μπάαλμεκ22:13Champions League: Η Πάφος των 10 παικτών «πέρασε χειροπέδες» στον Ολυμπιακό21:59Στο Καπιτώλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος21:31Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου21:17Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους21:08Ο Λεβαδειακός διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 4-120:54Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 για Μεταναστευτικό: Καμία Κρήτη δεν έχει βουλιάξει20:40Θεσσαλονίκη: 29χρονος έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τροχαίο - Συνελήφθησαν τρία άτομα20:26Μητσοτάκης στον ANT1: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς και ήταν δική μας ευθύνη να τον βάλουμε σε τάξη20:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο