LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Ιουνίου 2022 09:49

Ζαχαράκη στον ΑΝΤ1: Στα επίπεδα του 2019 αναμένεται η φετινή τουριστική κίνηση (βίντεο)

Τι αναφέρει η Υφυπ. Τουρισμού για τις εκτιμήσεις αναφορικά με την τουριστική σεζόν 

Σοφία Ζαχαράκη - Πρωινοί Τύποι

Στην εκπομπή "Πρωινοί Τύποι" βρέθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και μίλησε για τις προβλέψεις για τη φετινή τουριστική σεζόν αλλά και για τα εδικά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που έχουν τεθεί σε ισχύ για την ενίσχυση των πληγεισών περιοχών αλλά και των ευάλωτων νοικοκυριών. 

Όπως σημείωσε η Υφυπουργός Τουρισμού " μέσω του προγράμματος "Τουρισμός για Όλους" και με τη συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω άυλης κάρτας θα ωφεληθούν 200 χιλιάδες δικαιούχοι, με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ήδη από το 2020 και αυξημένο φορολογικό εισόδημα" και σημείωσε πως "για τη Βόρεια Εύβοια που δοκιμάστηκε πέρυσι θα δοθούν 150 ευρώ και για τη Σάμο, λόγω και της μεγαλύτερης τιμής εισιτηρίων θα δοθούν 300 ευρώ".

"Λήγουν τα υπάρχοντα voucher τέλη Ιουλίου και ξεκινούν τα καινούργια, με τον προϋπολογισμό αυξημένο κατά 5 εκατομμύρια ευρώ και πριμοδότηση 10 ημερών για περιοχές όπως ο Έβρος, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και η Εύβοια" είπε τονίζοντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

σποτ - τουρισμός - Καλοκαίρι 2020 - Απολαμβάνουμε Ελλάδα

Ακόμη, η κ. Ζαχαράκη  αναφέρθηκε και στη ρητορική της Τουρκία και τις απειλές που εξαπολύουν καθημερινά για τη χώρα μας "ανιστόρητες τοποθετήσεις και προκλητικές δηλώσεις δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το διεθνές δίκαιο"

Τόνισε, μάλιστα, πως "τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από το μεταναστευτικό - προσφυγικό και από την ένταση του 2020 και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πως συνδέουμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας με τον τουρισμό"

Αναφερόμενη στα επίσημα στοιχεία " δεν έχουν επηρεαστεί οι κρατήσεις και οι αφίξεις από την πολιτική Ερντογάν, τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα και η τουριστική κίνησ φέτιος αναμένεται στα επίπεδα του 2019, με τα στοιχεία του πρώτου 3μηνου να "μιλούν" για αύξηση της μέσης δαπάνης κατά 7% σε σχέση με το 2019"

"Τα έσοδα αναμένονται στο 80% των εσόδων του 2019, δηλαδή μιλάμε για 15 δισ. ευρώ" είπε η Υφυπουργός ενώ "μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης θα δώσουμε 420 εκατομμύρια για να βελτιώσουμε μαρίνες, ιαματικές πηγές, γαστρονομικό και αθλητικό τουρισμό για να δοθεί κίνητρο στους τουρίστες να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα"


Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο - Ηγουμενίτσα: οδηγός αυτοκινήτου παρέσυρε πεζή

Πήλιο: Άνδρας έπεσε σε γκρεμό

Σχολές Γονέων από το ΕΚΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο