Γαρίδες σαγανάκι από τον Πέτρο Συρίγο
Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι ετοίμασε και μας έδειξε βήμα – βήμα, ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό».
Ο Πέτρος Συρίγος, μοιράστηκε tips για εστιατορικές, ευκολές και λαχταριστές γαρίδες σαγανάκι που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Τα υλικά:
- 10-12 γαρίδες
- 1-2 σκ. Σκόρδο
- 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
- 1/2 φινόκιο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1/2 συσκευασία τοματα Κον κασέ ή φρέσκια
- Ελαιόλαδο
- Μαιντανό
- Αλάτι, πιπέρι
- Φέτα (προαιρετικά)
Η συνταγή:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
- Κόβουμε ζουλιέν(σε λεπτές λωρίδες) το κρεμμύδι και το φινόκιο.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Σε ένα πιάτο βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερωνουμε και σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές έως ότου πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε τος γαρίδες και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο δίπλα, θα τος βάλουμε αργότερα πάλι μέσα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, το κρεμμύδι και το φινόκιο και σοτάρουμε, τελος το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις τομάτες και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Βάζουμε πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
- Τέλος σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και χοντρό σπασμένη φέτα.
Πως καθαρίζουμε τις γαρίδες:
- Αρχικά αφαιρούμε τα μουστάκια τους που εξέχουν.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε από τον κορμό της γαρίδας το κέλυφος ξεκινώντας από το κεφάλι αφήνοντας το πρώτο κέλυφος που ενώνει με το κεφάλι.
- Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο σώμα και όταν φτάσουμε στην ουρά κρατάμε και εκεί το τελευταίο κέλυφος που ενώνει την ουρά.
- Έτσι η γαρίδας όταν μαγειρευτεί η ουρά και το κεφάλι θα μείνει πάνω χωρίς να ξεχωρίσουν και μπορούμε να κάνουμε ένα ωραίο σερβίρισμα.
- Στη συνέχεια βγάζουμε το εντεράκι με τη βοήθεια ενός μαχαιριού η μιας οδοντογλυφίδας.