LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2022 18:34 | Ανανέωση: 03 Ιουνίου 2022 18:41

Μητσοτάκης - Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: η Ελλάδα να καταστεί πόλος σταθερότητας και προόδου

Τι ανέφερε κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΝΝΕΔ

Ξαναβρισκόμαστε στο συνέδριο της νεολαίας μας ύστερα από τους αλλεπάλληλους περιορισμούς της πανδημίας, περισσότεροι από ποτέ έτοιμοι να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με τη νεολαία, ανιχνεύοντας τα ζητήματα της εποχής, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΝΝΕΔ

Σημείωσε ότι στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα πόλος σταθερότητας και προόδου και οι νέοι να κατακτήσουν καλύτερη ζωή και επισήμανε, μεταξύ άλλων: Η ΟΝΝΕΔ μίλησε με τόλμη για πολιτικό φιλελευθερισμό και δικαιώματα. Και μόνη η ΔΑΠ πρόταξε στα πανεπιστήμια την άμιλλα απέναντι στην εξίσωση προς τα κάτω. Ήταν επίσης η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ επέλεξαν την Ευρώπη, κάτι τόσο αυτονόητο σήμερα, όμως στη δική μας εποχή, η τότε Αριστερά θαύμαζε τριτοκοσμικά καθεστώτα. Εμείς είμαστε χωρίς κουκούλες και βαριοπούλες, όπως πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη.

Ανέφερε πως ζήτησε από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ να μην αποτελέσει παράρτημα του κόμματος «ούτε και εσείς να είστε φωτοτυπία των μεγαλύτερων στελεχών». Η παράταξη μόνο με την δροσιά της νέας γενιάς ανανεώνεται. Έχετε διπλή αποστολή να μεταφέρετε σε κάθε νέο πολίτη την πολιτική μας και να την εμπλουτίζετε με τα μηνύματα, που εσείς παίρνετε από την κοινωνία προσέθεσε.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα στο μεταξύ έχει αντιμετωπίσει επάλληλες κρίσεις, όμως η πατρίδα μας δεν ξέφυγε από την πορεία της. «Μέσα από μία παγκόσμια αναστάτωση, την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρότερη από ό,τι ήταν τις τελευταίες 10ετίες και γεωπολιτικά και αμυντικά και οικονομικά».ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΝΝΕΔ

Τόνισε ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον κάθε πολίτη και αναφέρθηκε ειδικά στη νεολαία για την οποία έγιναν και γίνονται πολλά: Από την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ταχυμεταφορέων έως το πρώτο ένσημο, το νέο ασφαλιστικό. Στους νέους απευθύνεται κυρίως και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Επίσης το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση έγινε πράξη από τη δική μας κυβέρνηση, αλλά και οι νταντάδες της γειτονιάς.

Όσον αφορά την παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ήδη υπηρετούν στην δημόσια παιδεία μας περισσότεροι από 16.000 νέοι εκπαιδευτικοί «οι πρώτες προσλήψεις εδώ και πάνω από μία 10ετία» και τόνισε: Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση των ίσων ευκαιριών, την οποία «αρνούνται οι αντίπαλοι μας υπονομεύοντας την πολιτική μας». Το δίλημμα σήμερα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες, είπε και κάλεσε να τοποθετηθούν όλοι ξεκάθαρα. «Εμείς ξέρουμε σε ποια πλευρά είμαστε, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας». Ο νόμος δεν θα σταματάει στις πύλες του πανεπιστημίου, οι ομάδες φύλαξης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σύντομα θα είναι εκεί προσέθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχοςΣήμερα 19:18 | Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει μετά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μιας 54χρονης γυναίκας. Τι είπε η  αντιπεριφερειάρχης δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον ΑΝΤ1.

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχος19:39Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο