LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2022 16:27 | Ανανέωση: 21 Μαΐου 2022 16:29

Θεσσαλονίκη - “φακελάκι”: Ελεύθεροι ο Αντιδήμαρχος, ο εφοριακός και ο λογιστής

Ο όρος που τους επιβλήθηκε Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους. 

Θεσσαλονίκη - δικαστήρια - πρώην αντιδήμαρχος

Ελεύθεροι, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο λογιστής-συνεργάτης του και η εφοριακός που συνελήφθησαν για δωροδοκία στις αρχές της εβδομάδας μετά από καταγγελία φαρμακοποιού.

Μεταξύ των λογιστών και με την συγκεκριμένη επαγγελματική ιδιότητα, βρίσκεται ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος επιχειρησιακού σχεδιασμού, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και μεταναστευτικής πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος μετά τη σύλληψή του υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση που κατείχε, και έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του επιχειρηματία στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος και υπό της οδηγίες των αστυνομικών συμφωνήθηκε (αρχικά) να παραδοθεί το ποσό των 1.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προσημειώθηκαν και παραδόθηκαν στον συνεργάτη του αντιδημάρχου - λογιστή.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι μέσω των απολογητικών τους υπομνημάτων αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κακουργηματικές πράξεις της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου και της εκβίασης με απειλή.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο λογιστές φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα που παραλήφθηκαν αφορούσαν την αμοιβή του γραφείου τους, αρνούμενοι κάθε κατηγορία. Φέρεται να είπαν ότι «ήταν ένας αδόκητος τρόπος για να εισπράξουν την αμοιβή τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε σχέση ούτε με δωροδοκία και πολύ περισσότερο με εκβίαση».

Από την πλευρά της η εφοριακός, η οποία υπηρετεί σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη διαχείριση του φακέλου του καταγγέλλοντος και αρνήθηκε με τη σειρά της το σύνολο των κατηγοριών.

Πάντως, εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι οι έρευνες των διωκτικών Αρχών θα συνεχιστούν για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις αλλά και ενδεχόμενη συμμετοχή κι άλλων προσώπων. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η αναφορά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι «οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της συμμετοχής σε αυτή και άλλων ατόμων, συνεχίζονται».

Ειδήσεις σήμερα:

Πατέρας Καρολάιν: Ο Αναγνωστόπουλος άρπαζε τα χρήματά της - Δεν θα δει ποτέ τη Λυδία

“Πρωινοί Τύποι” - Πισπιρίγκου: ο φόβος για δηλητηρίαση στην φυλακή και η απάντηση της Τσάκωνα

 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ο τελικός Κυπέλλου των 90 εκατομμυρίων ευρώ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην ΟυκρανίαΧθες 22:48 | Ειδήσεις

Οι εγγυήσεις ασφαλείας και η τριμερής σύνοδος βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στο Λευκό Οίκο.

Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο ΠαντελεήμοναΧθες 22:24 | Ειδήσεις

Η σορός του εντοπίστηκε επί της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον ΠούτινΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Ο Τραμπ επανέλαβε επίσης ότι θέλει να οργανώσει μια τριμερή συνάντηση με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν «εφόσον όλα πάνε καλά».

Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούςΧθες 21:04 | Ειδήσεις

Οι γονείς της κοπέλας μιλούν αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, για την περιπέτεια της υγείας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συρία: Έως και 300.000 άνθρωποι "εξαφανίστηκαν" τα τελευταία 55 χρόνια00:00ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να μιλήσει με τον Πούτιν23:48Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς23:34Χαλκιδική: Απαγορευτικό απόπλου σε πλοίο που παρουσίασε βλάβη23:20Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Καρδίτσας23:04Τραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία22:50Φωτιά στο Αμύγδαλο Τυρνάβου: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:36Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα22:22Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον Πούτιν22:08Πάτρα: 50χρονος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις εις βάρος της 9χρονης ανιψιάς του21:54Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη21:40Τραμπ σε Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ "θα εμπλακούν" στη μελλοντική ασφάλεια της Ουκρανίας21:26Βοιωτία: Μηχανή συγκρούστηκε με τρακτέρ – Νεκρός ο 33χρονος μοτοσικλετιστής21:12Τραμπ - Ζελένσκι: Οι πρώτες συζητήσεις στο Οβάλ Γραφείο20:58Έφτασε ο Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (εικόνες)20:44Διακοπή της ροής του πετρελαίου προς την Ουγγαρία, έπειτα από ουκρανική επίθεση σε ρωσικό υποσταθμό20:34FIFA: Εξετάζει Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε 2 χρόνια, με 48 ομάδες20:20Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας20:06Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται ότι λήστεψαν 15χρονο19:52Γάζα: Η Χαμάς απάντησε θετικά στη νέα πρόταση εκεχειρίας19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο