LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2022 08:19

“Ενώπιος Ενωπίω” ο Νίκος Πορτοκάλογλου για τη μουσική, τον Μαχαιρίτσα και την οικογένεια

Μια διαφορετική παρουσία του επί 40 χρόνια μουσικού, ο οποίος «ανοίχτηκε» στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ενώπιος Ενωπίω - Νίκος Πορτοκάλογλου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Πέμπτης, με τον μουσικό να κάνει αναδρομή στα 40 χρόνια καριέρας του, αλλά και να μοιράζεται προσωπικές στιγμές του.

«Δεν ξέρω αν θα γινόμουν μουσικός αν δεν υπήρχε ο Σαββόπουλος», είπε ο τραγουδοποιός, αναφερόμενος στην πηγή έμπνευσής του και μιλώντας για το θρυλικό συγκρότημά του «Φατμέ», αποκάλυψε ότι, «μετά τη διάλυση των “Φατμέ” σκέφτηκα τα να τα παρατήσω. Είχα και φίλους μου που είχαν πάει στην Πάρο και είχαν ανοίξει μαγαζιά και σκέφτηκα μέχρι και αυτό.

Τότε έγραψα το “Τα καράβια μου καίω”. Το τραγούδι γράφτηκε για αυτή την εσωτερική πάλη που είχα για τα επαγγελματικά μου».

Δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για τον φίλο και συνεργάτη του, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, για τον οποίον είπε πως, «δεν είναι εύκολο να κάνεις φιλίες μέσα στον χώρο όταν είσαι στην ίδια αρένα και παλεύεις και παλεύει και ο άλλος για τον δικό του στόχο. Δεν είναι πολύ εύκολο. Θυμάμαι πολύ καλά προς την προηγούμενη συνέντευξη την είχαμε κάνει μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ενώπιος Ενωπίω - Νίκος Πορτοκάλογλου

Αυτό που συνέβη με τον Λαυρέντη συνέβη γιατί στην πραγματικότητα βρεθήκαμε μετά από σχεδόν 40 χρόνια παράλληλης πορείας. Σε φάση ωριμότητας που δεν είχαμε πια την πρεμούρα να αποδείξουμε κάτι ο ένας στον άλλον. Οπότε έγινε ένα μαγικό πράγμα εκείνη την χρονιά» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Μου λείπει πολύ, πολύ. Κράτησε λίγο η συνεργασία μας και, όταν το σκέφτομαι αυτό, λέω κάλλιο αργά πάρα ποτέ. Πάλι καλά που έγινε αυτή η συνεργασία και συναντηθήκαμε μουσικά».

Για την οικογένειά του είπε και συγκεκριμένα για την κόρη του, η οποία γεννήθηκε έντεκα χρόνια μετά τον γιο του είπε πως, «είχαμε πάρει απόφαση ότι δεν θα έρθει δεύτερο παιδί. Και ήρθε με το έτσι θέλω».

«Για μένα η οικογένειά μου είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός και η μεγαλύτερη επιτυχία μου. Η σύζυγός μου μού κάνει αμείλικτη κριτική. Είμαι από τους βιαστικούς που παντρευτήκαμε στα 25. Του χρόνου θα κλείσουμε 40 χρόνια γάμου. Το ότι παντρεύτηκα μικρός το καλύτερο πράγμα που έκανα χωρίς δισταγμό», συμπλήρωσε.

Μίλησε όμως και για το «Μουσικό Κουτί» που παρουσιάζει στην ΕΡΤ με τη Ρένα Μόρφη.

«Η πρώτη καραντίνα που σταμάτησαν απότομα τότε οι εμφανίσεις μας στο “Γυάλινο Θέατρο” δεν ήταν τόσο τραυματική, γιατί ήταν μετά από μια μεγάλη περίοδο σκληρής δουλειάς και ξαφνικά αισθάνθηκα ότι έχω άπλετο χρόνο, ηρεμία, τα τηλέφωνα δεν χτυπούσαν παρά μόνο από φίλους που ήθελαν να πούμε κανένα νέο και κανένα αστείο ή να σχολιάσουμε την επικαιρότητα, οπότε είχα άπλετο χρόνο και έγραφα τραγούδια. Αμέσως μετά την καραντίνα ήρθε η πρόταση από τον Κωνσταντίνο Ζούλα, από την ΕΡΤ για μια μουσική εκπομπή. Στην αρχή την αντιμετώπισα αρνητικά, σκέφτηκα ότι “πού πάω τώρα να μπλέξω;”, σκέφτηκα ότι είναι μια άλλη δουλειά αυτή και λέω “μπορεί να έχω και τον Χατζηνικολάου μετά να μου λέει ότι του πήρα τη δουλειά”. Οπότε δίσταζα στην αρχή, αλλά προχώρησα τελικά. Την χαίρομαι όμως, αφάνταστα. Είναι μια περιπέτεια συναρπαστική, δημιουργική και έχει πάρα πολλή προετοιμασία» είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Αιγάλεω: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο (βίντεο)

Solar Orbiter: Κοντινές φωτογραφίες του Ήλιου αποκαλύπτουν τον “ηλιακό σκαντζόχοιρο” (βίντεο)

Ρόδος: Εκβιασμός ιερέα με φωτογραφίες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ακόμα και εκτάσεις θανόντωνΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Οι συλληφθέντες θα βρεθούν αύριο στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα.

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντησηΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 12.00, στη Νίκαια Λάρισας.

Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπήΣήμερα 13:25 | Ειδήσεις

Τι τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ που πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ.

Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέηΣήμερα 09:02 | Ειδήσεις

Πέρα από τις οικονομικές και νομικές συμβουλές, για πρώτη φορά το κράτος αναγνωρίζει επίσημα το ψυχολογικό βάρος της υπερχρέωσης, καλύπτοντας δωρεάν και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και εμψύχωσης (mentoring).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος15:56Ηράκλειο - Τηλεφωνική απάτη: 45χρονη έχασε 800 € από άνδρα που παρίστανε τον λογιστή15:42Γκιουλέκας: Δουλεύουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα που μας ενώνει - Τα έργα που θα ολοκληρωθούν ως το 202715:28Βόλος: Φορτηγάκι τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει (εικόνες)15:14Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών15:00Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ακόμα και εκτάσεις θανόντων14:46Ηράκλειο: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 37χρονος που συνελήφθη για οπλοκατοχή 14:32Εκτροπή νταλίκας πριν την έξοδο της Θήβας - Τσιμέντα και ορυκτέλαια έπεσαν στο οδόστρωμα (εικόνες)14:18Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπή14:04Θεσσαλονίκη: Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε από βυθισμένο σκάφος 13:50Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο13:36Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου 13:22Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 16 νεκροί από την κακοκαιρία "Byron"13:08e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:54Βόλος: Άγρια συμπολοκή ανηλίκων στη φυλακή Κασσαβέτειας12:40Ουκρανία: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση12:26Κάτω από το όριο του 140% του ΑΕΠ η αποκλιμάκωση του Δημοσίου Χρέους το 202612:12ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της σπείρας στην Κρήτη - Βαρύ το κατηγορητήριο11:58Γεωργιάδης - Προϋπολογισμός 2026: Είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους 11:44Στάση αναμονής κρατούν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας11:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο