LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2022 08:19

“Ενώπιος Ενωπίω” ο Νίκος Πορτοκάλογλου για τη μουσική, τον Μαχαιρίτσα και την οικογένεια

Μια διαφορετική παρουσία του επί 40 χρόνια μουσικού, ο οποίος «ανοίχτηκε» στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ενώπιος Ενωπίω - Νίκος Πορτοκάλογλου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Πέμπτης, με τον μουσικό να κάνει αναδρομή στα 40 χρόνια καριέρας του, αλλά και να μοιράζεται προσωπικές στιγμές του.

«Δεν ξέρω αν θα γινόμουν μουσικός αν δεν υπήρχε ο Σαββόπουλος», είπε ο τραγουδοποιός, αναφερόμενος στην πηγή έμπνευσής του και μιλώντας για το θρυλικό συγκρότημά του «Φατμέ», αποκάλυψε ότι, «μετά τη διάλυση των “Φατμέ” σκέφτηκα τα να τα παρατήσω. Είχα και φίλους μου που είχαν πάει στην Πάρο και είχαν ανοίξει μαγαζιά και σκέφτηκα μέχρι και αυτό.

Τότε έγραψα το “Τα καράβια μου καίω”. Το τραγούδι γράφτηκε για αυτή την εσωτερική πάλη που είχα για τα επαγγελματικά μου».

Δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για τον φίλο και συνεργάτη του, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, για τον οποίον είπε πως, «δεν είναι εύκολο να κάνεις φιλίες μέσα στον χώρο όταν είσαι στην ίδια αρένα και παλεύεις και παλεύει και ο άλλος για τον δικό του στόχο. Δεν είναι πολύ εύκολο. Θυμάμαι πολύ καλά προς την προηγούμενη συνέντευξη την είχαμε κάνει μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ενώπιος Ενωπίω - Νίκος Πορτοκάλογλου

Αυτό που συνέβη με τον Λαυρέντη συνέβη γιατί στην πραγματικότητα βρεθήκαμε μετά από σχεδόν 40 χρόνια παράλληλης πορείας. Σε φάση ωριμότητας που δεν είχαμε πια την πρεμούρα να αποδείξουμε κάτι ο ένας στον άλλον. Οπότε έγινε ένα μαγικό πράγμα εκείνη την χρονιά» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Μου λείπει πολύ, πολύ. Κράτησε λίγο η συνεργασία μας και, όταν το σκέφτομαι αυτό, λέω κάλλιο αργά πάρα ποτέ. Πάλι καλά που έγινε αυτή η συνεργασία και συναντηθήκαμε μουσικά».

Για την οικογένειά του είπε και συγκεκριμένα για την κόρη του, η οποία γεννήθηκε έντεκα χρόνια μετά τον γιο του είπε πως, «είχαμε πάρει απόφαση ότι δεν θα έρθει δεύτερο παιδί. Και ήρθε με το έτσι θέλω».

«Για μένα η οικογένειά μου είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός και η μεγαλύτερη επιτυχία μου. Η σύζυγός μου μού κάνει αμείλικτη κριτική. Είμαι από τους βιαστικούς που παντρευτήκαμε στα 25. Του χρόνου θα κλείσουμε 40 χρόνια γάμου. Το ότι παντρεύτηκα μικρός το καλύτερο πράγμα που έκανα χωρίς δισταγμό», συμπλήρωσε.

Μίλησε όμως και για το «Μουσικό Κουτί» που παρουσιάζει στην ΕΡΤ με τη Ρένα Μόρφη.

«Η πρώτη καραντίνα που σταμάτησαν απότομα τότε οι εμφανίσεις μας στο “Γυάλινο Θέατρο” δεν ήταν τόσο τραυματική, γιατί ήταν μετά από μια μεγάλη περίοδο σκληρής δουλειάς και ξαφνικά αισθάνθηκα ότι έχω άπλετο χρόνο, ηρεμία, τα τηλέφωνα δεν χτυπούσαν παρά μόνο από φίλους που ήθελαν να πούμε κανένα νέο και κανένα αστείο ή να σχολιάσουμε την επικαιρότητα, οπότε είχα άπλετο χρόνο και έγραφα τραγούδια. Αμέσως μετά την καραντίνα ήρθε η πρόταση από τον Κωνσταντίνο Ζούλα, από την ΕΡΤ για μια μουσική εκπομπή. Στην αρχή την αντιμετώπισα αρνητικά, σκέφτηκα ότι “πού πάω τώρα να μπλέξω;”, σκέφτηκα ότι είναι μια άλλη δουλειά αυτή και λέω “μπορεί να έχω και τον Χατζηνικολάου μετά να μου λέει ότι του πήρα τη δουλειά”. Οπότε δίσταζα στην αρχή, αλλά προχώρησα τελικά. Την χαίρομαι όμως, αφάνταστα. Είναι μια περιπέτεια συναρπαστική, δημιουργική και έχει πάρα πολλή προετοιμασία» είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Αιγάλεω: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο (βίντεο)

Solar Orbiter: Κοντινές φωτογραφίες του Ήλιου αποκαλύπτουν τον “ηλιακό σκαντζόχοιρο” (βίντεο)

Ρόδος: Εκβιασμός ιερέα με φωτογραφίες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο