LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 18 Μαΐου 2022 08:17 | Ανανέωση: 18 Μαΐου 2022 08:33

Κορονοϊός: Σήμερα οι αποφάσεις της Επιτροπής για τις μάσκες

 Τι εξετάζεται για καταστήματα, μέσα μεταφοράς και σχολεία

Μάσκες - μέτρα - κορονοϊός

Η κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου θα τεθεί σήμερα στο τραπέζι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. 

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα κάνει ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα στις 17.00 για τη χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου. 

Εν τω μεταξύ, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η χρήση της μάσκας έχει καταργηθεί εδώ και καιρό. Όπως έχει επισημάνει ήδη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η χρήση μάσκας θα παραμείνει σίγουρα υποχρεωτική σε κάποιους εσωτερικούς χώρους, όπως τα νοσοκομεία, τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αλλαγή στη χρήση της μάσκας στα σχολεία, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει τα πρωτόκολλα με τα οποία θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 στις οποίες οι μαθητές καλούνται να φοράνε μάσκα αλλά μπορούν προσέρχονται χωρίς self test. 

Σε ό,τι αφορά στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια αν και πρόσφατα τόσο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) άναψαν το πράσινο φως για την άρση του μέτρου με ισχύ από τη Δευτέρα 16 Μαΐου, η κυβέρνηση εμφανίζεται επιφυλακτική επισημαίνοντας ότι θα πρέπει τα κράτη-μέλη της Ε.Ε να ακολουθήσουν μια κοινή γραμμή. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα εισηγηθεί τη διατήρηση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τα οποία μετακινούνται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική στα νοσοκομεία, που είναι πιο ευάλωτες ομάδες, αλλά και στα σχολεία ενόψει και των Πανελληνίων. 

Αντίθετα, από την 1η Ιουνίου οι μάσκες δε θα είναι απαραίτητες σε κλειστούς εμπορικούς χώρους, όπως σούπερ μάρκετ, καταστήματα του λιανεμπορίου, κομμωτήρια κλπ. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Παλλήνη: Λεωφορείο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και “καρφώθηκε” σε μαγαζί (εικόνες)

Μητσοτάκης: Το “ευχαριστώ” στους Ελληνοαμερικανούς και η υπερηφάνεια για την ομιλία στο Κογκρέσο

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Τετάρτη σε 182 σημεία


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:24Ιωάννινα: Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς23:10Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΟΦΗ "λύγισε" τον Αστέρα κι έκλεισε θέση για τα προημιτελικά22:56Κύπρος-ΕΕ: Προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν22:42Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε Λάρισα και Λαμία22:28Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών22:14Θεσσαλονίκη - Μπλόκα αγροτών: Σε 48ωρους αποκλεισμούς προχωρούν οι παραγωγοί από αύριο22:00Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου21:46Αγροτικές κινητοποιήσεις: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν αγρότες από 14 μπλόκα21:36"Καίνε" οι ανατιμήσεις τιμών των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι21:26Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο21:12Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:58ANT1 Sports: Χωρίς νίκη για τις ελληνικές ομάδες ξεκίνησε η διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκα20:44Τέλλογλου για αγροτικές κινητοποιήσεις: "Παράθυρο" και για άλλα χρήματα στους αγρότες20:30Το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη20:16Χαλκιδική: Συμβολικός αποκλεισμός από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Νέα Τρίγλια20:02Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη μετά την δολοφονία του 17χρονου από ανήλικο στις Σέρρες (βίντεο)19:48Προανακριτική έρευνα για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικών19:34Θεσσαλονίκη: Δώρο ζωής σε πέντε ανθρώπους από 50χρονο19:20Σέρρες: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 15χρονο19:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο