LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Μαΐου 2022 17:56 | Ανανέωση: 04 Μαΐου 2022 18:13

Γρεβενά - Έκρηξη σε εργοστάσιο: Σε σοβαρή κατάσταση ο τραυματίας

Διασωληνωμένος σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση» ο 28χρονος εγκαυματίας της έκρηξης.

Γρεβενά - έκρηξη - εργοστάσιο

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ο 28χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε από έκρηξη στ εεργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ξυλείας, στους Μαυραναίους Γρεβενών.

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε με βαριά εγκαύματα από το Νοσοκομείο Γρεβενών και υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Σύμφωνα με την συντονίστρια διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Σοφία Παπαδοπούλου, η κατάσταση του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς έχει μεγάλης έκτασης και βάθους εγκαύματα, έχει εκτεθεί σε έκρηξη και έχει δεχθεί μεγάλο θερμικό φορτίο.

Ο κ. Θανάσης Γρηγοριάδης εκπρόσωπος της εταιρίας βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου Alfa Wood που εδρεύει στην Λάρισα, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι "μόνο ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της έκρηξης που έγινε στο τμήμα του εργοστασίου όπου λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα» ενώ πρόσθεσε ότι «τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα προς το παρόν δεν είναι γνωστά».

Γρεβενά - έκρηξη - εργοστάσιο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία από την έκρηξη (σ.σ έγινε λίγο πριν από τις 3 μμ) προκλήθηκε πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο όπου υπήρχαν λιπαντικά σιλικόνης, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα με την επέμβαση που έγινε στο σημείο από εννέα άνδρες και 4 οχήματα.

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου ALFA WOOD λειτουργούν ,σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: στα Γρεβενά, στην Λάρισα και στο Νευροκόπι Δράμας. Καλύπτουν συνολικά έκταση 385.000 τ.μ., εκ των οποίων οι στεγασμένοι χώροι των εργοστασίων αποτελούν τα 71.500 τ.μ. Η εταιρία συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες των Βαλκανίων με εξαγωγές των προϊόντων της σε πάνω από 30 χώρες.

ΓΣΕΕ: Στους πόσους νεκρούς ή τραυματισμένους εργαζόμενους θα υπάρξουν αποτελεσματικοί έλεγχοι; 

«Τα εργατικά ατυχήματα βρίσκονται πλέον σε ημερήσια διάταξη, γεγονός που προκαλεί - εκτός από ανησυχία - και αγανάκτηση» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι το νέο εργατικό ατύχημα το μεσημέρι σε εργοστάσιο ξυλείας στα Γρεβενά, «ενάμιση μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στον ίδιο νομό, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που έχουν τραυματιστεί, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».

Όπως σημειώνει η ΓΣΕΕ, «οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για έναν 28χρονο εργαζόμενο με πολλαπλά τραύματα, ο οποίος αναλάμβανε βάρδια την ώρα της έκρηξης και, αυτήν την ώρα, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η έκρηξη σημειώθηκε σε λέβητα και η φωτιά επεκτάθηκε σε δεξαμενή του εργοστασίου ξυλείας»

«Και το ερώτημα που αβίαστα βγαίνει από τους απλούς πολίτες είναι: στους πόσους νεκρούς ή τραυματισμένους εργαζόμενους θα υπάρξουν αποτελεσματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή πραγματικών μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας;» διερωτάται η Συνομοσπονδία.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Νεκρή φάλαινα ζιφιός - Είχε καταπιεί πλαστικά (εικόνες)

Ρολόι από ληστεία στην Κοπεγχάγη κατασχέθηκε στην Αθήνα

Ο Ιτούδης στην Φενερμπαχτσέ



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο