LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2022 19:28 | Ανανέωση: 27 Απριλίου 2022 19:32

Μόσιαλος στον ΑΝΤ1 για οξεία ηπατίτιδα: Τα υπάρχοντα εμβόλια δεν καλύπτουν τα παιδιά

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στον ΑΝΤ1 για τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού και την έξαρση της οξείας ηπατίτιδας. Το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης.

Μοσιαλος - Δελτίο Ειδήσεων

Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε για τον κορονοϊό και την οξεία ηπατίτιδα ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

«Πάντα υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων η χαλάρωση», είπε εισαγωγικά, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων μετά τη χαλάρωση του Πάσχα και εξήγησε πως, η μετάλλαξη Ο2 και οι παραλλαγές της είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

«Θα μάθουμε να ζούμε με αυτήν, έχουμε τα αντιικά, πρέπει να πάρουμε και τα μονοκλωνικά και κυρίως να εμβολιαστούν οι άνω των 60, αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας μας», συμπλήρωσε.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, πάντως, εξήγησε πως οι νέες μεταλλάξεις της Ο, αλλά και οι δύο νέες Β4 και Β5 που ήδη εμφανίστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες, δεν είναι πιο επιβαρυντικές, αλλά περισσότερο μεταδοτικές.

Όσο αφορά στην οξεία ηπατίτιδα, επανέλαβε ότι ενώ «δεν έχουμε κάτι σίγουρο, έχουμε όμως πιο ασφαλείς υποθέσεις» και εξήγησε πως «είναι πολύ πιθανότερο να προκαλείται από τον αδενοϊό, αλλά πιθανότερο να προκαλείται από συνδυασμό, όπως τον κορονοϊό, φάρμακα ή έκθεση σε συγκεκριμένες συνθήκες ή ακόμα και να προέρχεται από κάποια νέα μεταλλαγή του κορονοϊού».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο η οξεία ηπατίτιδα να προκαλείται από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το απέκλεισε, καθώς όπως είπε, «η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών που πάσχουν, δεν έχουν εμβολιαστεί για covid19».

Όπως τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος, «το βέβαιο είναι ότι δεν προέρχεται από τους γνωστούς ιούς της ηπατίτιδας και δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια για την ηπατίτιδα».

Επανέλαβε ότι συμπτώματα όπως οι γαστρεντερικές διαταραχές και η αλλαγή στα ούρα και τα κόπρανα, είναι «συναγερμός» για τους γονείς.

Τέλος, διευκρίνισε σχετικά με τη δυνατότητα μεταμόσχευσης ήπατος, την οποία δεν έχει η Ελλάδα ότι, «η χώρα μας έχει διασύνδεση με την Ιταλία, αν χρειαστεί μόσχευμα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα».


Ειδήσεις σήμερα:

Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ: Αδημοσίευτο βίντεο από το γάμο τους

Μητσοτάκης για Τουρισμό: Ενθαρρυντικοί όλοι οι δείκτες

Τροχαίο – Νέα Ιωνία: πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου ο νεκρός 19χρονος


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒραυρώνα: Ομολόγησε ο πατέρας ότι αυτός πέταξε το βρέφος στη χωματερήΣήμερα 19:38 | Ειδήσεις

Τι ισχυρίστηκε ο πατέρας του βρέφους. Το βίντεο που τον «πρόδωσε» και η έρευνα στη χωματερή.

Μαφιόζικη δολοφονία στον Βύρωνα: Ποιο ήταν το θύμα (βίντεο)Σήμερα 21:47 | Ειδήσεις

Εν ψυχρώ δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο του Βύρωνα. Ποιος ήταν ο 32χρονος που έπεσε νεκρός.

Ράφα: Το Ισραήλ “διευρύνει” την πολεμική επιχείρησηΣήμερα 18:10 | Ειδήσεις

Παρακούωντας τις διεθνείς εκκλήσεις, το Ισραήλ όχι μόνο προχωρά, αλλά επιτείνει τις επιχειρήσεις στην πόλη όπου βρίσκονται ένα εκατομμύριο άμαχοι.

Ηλιακή καταιγίδα που μπορεί να βλάψει τα δίκτυα πλησιάζει τη ΓηΣήμερα 22:38 | Ειδήσεις

Πώς μπορεί να επηρεάσει τα δίκτυα και τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή καταιγίδα που πλησιάζει τη Γη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Τζάστιν και η Χέιλι Μπίμπερ θα γίνουν γονείς23:59Κιλιάν Μπαμπέ – Παρί Σεν Ζερμέν: Το διαζύγιο και το “αντίο” του (βίντεο)23:48Κηφισίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το τέλος Ιουνίου23:37Νέα Ιωνία: Σύλληψη νεαρού με εκατοντάδες κροτίδες (εικόνες)23:25Ηλιακή καταιγίδα που μπορεί να βλάψει τα δίκτυα πλησιάζει τη Γη 23:11Μεσανατολικό: Το κράτος της Παλαιστίνης αναγνωρίζουν ευρωπαϊκές χώρες22:58Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας: Με κεκτημένη ταχύτητα… το “τριφύλι”22:46Σακελλαροπούλου: Η υποδοχή και η διάκριση στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας22:32Τροχαίο δυστύχημα στην Καλαμάτα22:19Μαφιόζικη δολοφονία στον Βύρωνα: Ποιο ήταν το θύμα (βίντεο)22:06“Ψυχοκόρες”: Συγκλονιστικά τα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ1 (εικόνες)21:55Επίμονη ζάλη: Όταν νιώθετε πως χάνετε την ισορροπία σας21:42Ξάνθη: Νεκρός άνδρας από φωτιά στο σπίτι του21:28Fire Rainbow: Το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό 21:15Diamond League: Ο Τεντόγλου δεύτερος στην Ντόχα21:01Ολυμπιακός –Αναστόπουλος: Έτσι θα κερδίσουμε την Φιορεντίνα στον τελικό20:48Κέιτ Μίντλετον: Η σπάνια δήλωση του πρίγκιπα Γουίλιαμ για την κατάσταση της υγείας της20:34Ουκρανία: Αναμένει τα πρώτα F-16 μέσα στο καλοκαίρι20:21ΟΗΕ: Συμβολική αναγνώριση της Παλαιστίνης ως μέλος 20:07 “I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: Οι καλεσμένοι του Σαββατοκύριακου (βίντεο)19:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο