LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2022 17:55

Απάτη στο “όνομα” πρώην αρχηγού της Αστυνομίας (εικόνες)

Περιστατικά εξαπάτησης με τη χρήση στοιχείων αξιωματούχου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Χάκερ - κινητά τηλέφωνα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών με τη χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές προσπαθώντας να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα, για να κλείσουν την υποτιθέμενη έρευνα.

εξαπάτηση - στοιχεία αξιωματούχου - Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Μάλιστα, με σκοπό την πλήρη αληθοφάνεια του μηνύματος που αποστέλλουν, προβαίνουν ακόμη και στη δημιουργία διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα ανωτέρω στοιχεία.

εξαπάτηση - στοιχεία αξιωματούχου - Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, τα παρακάτω κείμενα - μηνύματα που διακινούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή του Γενικού Γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή βαθμό ένστολων υπηρεσιών (π.χ. Αστυνομία, ταγματάρχης), είναι καταφανώς ψευδεπίγραφα και απατηλά και αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

εξαπάτηση - στοιχεία αξιωματούχου - Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν τα συγκεκριμένα μηνύματα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

εξαπάτηση - στοιχεία αξιωματούχου - Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 Ειδήσεις σήμερα:

“Καλημέρα Ελλάδα” - Γιώργος Παπαδάκης: 30 χρόνια στον “αέρα” του ΑΝΤ1 (βίντεο)

Χανιά - “ομίχλη μεταφοράς”: Τι είναι το φαινόμενο; (εικόνες)

Μπογιατζή για Τζωρτζίνα: οι ζωγραφιές της είναι “κραυγή για βοήθεια” (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο