LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2022 20:04 | Ανανέωση: 28 Μαρτίου 2022 20:04

Γεωργαντάς στον ΑΝΤ1 για τρόφιμα: κανείς δεν θα σκεφθεί να κερδοσκοπήσει (βίντεο)

Τι απαντά ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τον κίνδυνο ελλείψεων σε βασικά αγαθά, τα κρούσματα αισχροκέρδειας, τις εναλλακτικές καλλιέργειες και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα.


 


 

Γιώργος Γεωργαντάς - δελτίο ΑΝΤ1

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε την Δευτέρα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς, «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για ελλείψεις στην αγορά», σημειώνοντας πως «λειτουργεί πάρα πολύ καλά η εφοδιαστική αλυσίδα. Υπάρχει ροή προϊόντων που εισάγουμε από Ρωσία και Ουκρανία» και λέγοντας πως «υπάρχουν εναλλακτικές αγορές».

«Το όποιο θεμα παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με το ηλιέλαιο, προκλήθηκε επειδή κάποιοι έκαναν μια άσκοπη αποθεματοποίηση», επεσήμανε ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά τους ελέγχους στην αγορά και την αντιμετώπιση κρουσμάτων αισχροκέρδειας, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως «υπάρχουν ήδη πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, υπάρχουν διαρκείς έλεγχοι» και ότι «υπάρχει νέα διάταξη για να δηλωθούν τα αποθέματα από τις επιχειρήσεις για συγκεκριμένα προϊόντα», προσθέτοντας πως «η αίσθηση από όλα αυτά είναι πως κανένας δεν θα σκεφθεί να κερδοσκοπήσει, γιατί αν το κάνει θα υποστεί τις συνέπειες».

Ερωτηθείς εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να ανακοινώνει και ονόματα επιχειρήσεων που αισχροκερδούν, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες, ο κ. Γεωργαντάς είπε «θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να αξιολογήσουμε άλλο μέτρο, όπως αυτό που αναφέρεται. Το μήνυμα στην αγορά έχει περάσει και δεν νομίζουμε ότι θα χρειαστεί».


Στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου κατά πόσον είναι πιθανό να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, ο Γιώργος Γεωργαντάς αποκρίθηκε πως «αυτήν την χρονική στιγμή, αυτό που επιχειρούμε με στοχευμένες ενισχύσεις προς τον πρωτογενή τομέα, είναι να παράξουμε όσα περισσότερα μπορούμε και σε μεγάλες ποσότητες, να παράξουν οι αγρότες όχι αυτά στα οποία μέχρι τώρα δραστηριοποιούνταν».

«Για παράδειγμα, η ΕΕ έχει αποφασίσει να αναστείλει το μέτρο της αγρανάπαυσης, άρα οι αγρότες μας μπορούν αυτό να το εκμεταλλευθούν και να καλλιεργήσουν. Βλέποντας τον πρωτογενή τομέα, νομίζω θα καταφέρουμε να έχουμε μια καλή καλλιεργητική περίοδο, είμαι αισιόδοξος για το πώς θα πάνε τα πράγματα», κατέληξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι αποκαλύψεις για τη μητέρα και η διάψευση (βίντεο)

Κιάτο - Αλλαντίαση: Πέθανε η κόρη, διασωληνώθηκε η μάνα

Εφορία - αποδείξεις: Ποιες μετρούν διπλά, ποιες μειώνουν το εισόδημα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο