LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 18 Μαρτίου 2022 12:24

Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας: Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Ποια θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στην ετήσια έκθεση... Ποιες χώρες βρίσκονται τελευταίες στην λιστα...

Γυναίκα - ευτυχία

Η Φινλανδία ανακηρύχθηκε σήμερα «η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου» για πέμπτη διαδοχική χρονιά σε μια κατάταξη, στις τελευταίες θέσεις της οποίας βρίσκονται ο Λίβανος και το Αφγανιστάν.

Η Ελλάδα έχει ανέβει φέτος στην 67η θέση του καταλόγου που περιλαμβάνει περί τις 150 χώρες, από την 68η όπου βρισκόταν το 2021.

 Με βαθμό 7,82 στα 10, η σκανδιναβική χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων προηγείται της Δανίας, της Ισλανδίας, της Ελβετίας και της Ολλανδίας, καθώς οι πρώτες θέσεις της κατάταξης μένουν οι ίδιες και κυριαρχούνται από τις ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα αυτές της βόρειας Ευρώπης.

 «Οι τρεις χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Αυτές που οπισθοχώρησαν περισσότερο στην κατάταξη ήταν ο Λίβανος, η Βενεζουέλα και το Αφγανιστάν», σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας (World Happiness Report», μια ετήσια μελέτη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών που άρχισε να πραγματοποιείται πριν από δέκα χρόνια.

 Ο Λίβανος, ο οποίος συγκλονίζεται από ταραχές και μια σοβαρή οικονομική κρίση, πέφτει έτσι στην προτελευταία θέση, με βαθμό 2,95, πίσω από τη Ζιμπάμπουε και ακριβώς μπροστά από το Αφγανιστάν, που μένει και φέτος στην τελευταία θέση με βαθμό 2,40.

 Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται από το 2012, χρησιμοποιεί κυρίως τις δημοσκοπήσεις Gallup, στο πλαίσιο των οποίων οι κάτοικοι ερωτώνται για το προσωπικό τους επίπεδο ευτυχίας, σε συνδυασμό με το ΑΕΠ και αξιολογήσεις που αφορούν το επίπεδο της αλληλεγγύης, της ατομικής ελευθερίας και της διαφθοράς, ώστε να υπάρξει ένας συνολικός βαθμός.

 Η Γερμανία και ο Καναδάς χάνουν μία θέση και βρίσκονται αντιστοίχως φέτος στη 14η και τη 15η θέση, ακριβώς μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες (16η θέση, +3), σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη περίπου 150 χωρών, που σταθμίζει τα δεδομένα των τριών τελευταίων ετών.

Νερό - παιδιά

 Η Γαλλία βρίσκεται στην 20η θέση (+1), «που είναι η υψηλότερη από τότε που υφίσταται αυτή η μελέτη», ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 17η, την ίδια με πέρυσι.

 Μεταξύ των άλλων μεγάλων δυνάμεων, η Βραζιλία είναι στην 38η θέση (-3), η Ιαπωνία στην 54η (+2), ενώ η Ρωσία οπισθοχωρεί στην 80η θέση (-4) στη φετινή έκδοση της κατάταξης, η οποία είχε ολοκληρωθεί πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

 Η Κίνα κάνει άλμα αναβαίνοντας 12 θέσεις και βρίσκεται στην 72η, η Ινδία παραμένει στην ουρά της κατάταξης (136η), αλλά ανεβαίνει 3 θέσεις.

 «Το δίδαγμα από την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας αυτά τα τελευταία χρόνια είναι ότι η κοινωνική αλληλεγγύη, η γενναιοδωρία μεταξύ των ανθρώπων και η εντιμότητα της κυβέρνησης έχουν κρίσιμη σημασία για την ευημερία», σχολίασε ο Τζέφρι Ζακς, ένας από συντάκτες της.

 «Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα πρέπει να το λάβουν υπόψη», πρόσθεσε.

 Οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται στην πρώτη θέση από τότε που άρχισε να συντάσσεται η εν λόγω έκθεση: πριν από τη Φινλανδία, η Νορβηγία ήταν στην κορυφή το 2017 ενώ η Δανία κατείχε για χρόνια την πρώτη θέση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Moderna: 4η δόση εμβολίου σε όλους

Δολοφονία ομογενούς στις ΗΠΑ: η στιγμή της επίθεσης (βίντεο - ντοκουμέντο)

Κάρτα καυσίμων: Πως δίνεται η επιδότηση (βίντεο)



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: “Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ”Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του με τον Robert D. Kaplan στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Λάρισα: Στη Δικαιοσύνη ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτριαΧθες 17:39 | Ειδήσεις

Η μαθήτρια μαζί με τους γονείς της, κατήγγειλε ότι ο καθηγητής, προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, μέσα στο σχολείο.

Κορονοϊός – γρίπη: Πόσοι πέθαναν την τελευταία εβδομάδαΧθες 17:01 | Ειδήσεις

Μείωση παρουσιάζουν τόσο τα κρούσματα του κορονοϊού, όσο και αυτά της γρίπης.

Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα την πόντιση του ηλεκτρικού καλωδίουΧθες 18:10 | Ειδήσεις

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας χαρακτηρίζει μαξιμαλιστικές τις απαιτήσεις της Ελλάδας και ισχυρίζεται ότι οι δραστηριότητες γίνονται για σκοπούς πρόκλησης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Λιόν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς00:12Ιταλία: Πρόστιμο για “μαύρη αγορά” εισιτηρίων στο Κολοσσαίο23:55Ολυμπιακός – Μακάμπι: Νίκησαν και “κλείδωσαν” την πρωτιά οι Πειραιώτες23:42Αυστραλία: Γέννησε το παιδί μιας άλλης γυναίκας από λάθος της κλινικής εξωσωματικής23:28Νάξος: Γλίστρησε κι έκανε βουτιά θανάτου σε γκρεμό23:15Απειλούμενες Χελώνες 100 ετών έγιναν γονείς για πρώτη φορά 23:01Φεστιβάλ Καννών: Ανακοινώθηκαν οι 19 συμμετοχές22:48Ρονάλντο: Σκοράρει… και στον κινηματογράφο22:34Ιταλία: Η Prada εξαγοράζει τον οίκο μόδας Versace22:21Τι είναι ο αυτισμός με απλά λόγια22:07“Πόλεμος” για τις λεωφορειολωρίδες - Τί ζητούν οι οδηγοί ταξί;21:54Μόντε Κάρλο: Ο Τσιτσιπάς πέρασε με περίπατο… στους “8”21:40Λονδίνο: Ανοίγει ξανά το θρυλικό Studio One στα Abbey Road21:26Καιρός: Με συννεφιά θα κυλήσει η Παρασκευή21:13Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μέλος διεθνικής εγκληματικής ομάδας που εισήγαγε στη χώρα κάνναβη μέσω ταχυδρομικών δεμάτων21:00Λάρισα: Στη Δικαιοσύνη ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια20:45Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ”20:32Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανάκαμψη με εντυπωσιακή άνοδο20:18Περού: 21χρονος ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με αντίπαλο τερματοφύλακα (βίντεο)20:05Λονδίνο: Τοιχογραφία μεταπολεμικού καλλιτέχνη σώθηκε από κατεδάφιση19:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο