LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 09 Μαρτίου 2022 20:55

Ουκρανία - Θερμοβαρικά όπλα: “Η Ρωσία παραδέχεται ότι τα χρησιμοποίησε”

Τι αναφέρει η Βρετανία για τα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν απο τις ρωσικές δυνάμεις κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

AP - Ουκρανία - καπνός

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι κάνει χρήση του οπλικού συστήματος TOS-1A στην Ουκρανία, σύστημα που χρησιμοποιεί θερμοβαρικούς πυραύλους.

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τη χρήση του οπλικού συστήματος TOS-1A στην Ουκρανία», ανέφερε στο Twitter.

«Το TOS-1A χρησιμοποιεί θερμοβαρικούς πυραύλους, επιφέροντας εμπρηστικά και εκρηκτικά αποτελέσματα».


Φτάνοντας στον στόχο, το βλήμα εκρήγνυται από ένα μικρό γέμισμα και ψεκάζει εύφλεκτα υλικά σε έκταση μερικών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Αργότερα, μετά από μερικά δευτερόλεπτα, αυτό το σύννεφο εκρήγνυται με τη χρήση ενός δεύτερου πυροκροτητή.

Υπενθυμίζεται πως οι ρωσικές δυνάμεις είχαν ρίξει θερμοβαρική βόμβα, όπως είχε αποκαλύψει ο δήμαρχος της Οκτίρκα στην Ουκρανία, στις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ ο ο Independent του Κιέβου, o Πάβλο Κουζμένκο δήλωνε τότε ότι «οι Ρώσοι κατακτητές έριξαν θερμοβαρική βόμβα. Αυτός ο τύπος όπλου είναι γνωστή ως η πιο θανατηφόρα μη πυρηνική βόμβα, η οποία προκαλεί εκρήξεις που επιφέρουν τεράστιες θερμοκρασίες».

Ουκρανία - Μαριούπολη - μαιευτήριο - βομβαρδισμός

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μάλιστα, έχουν ενδείξεις ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν μη κατευθυνόμενες βόμβες στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Πρόκειται για βόμβες ελεύθερης πτώσης ή «ανόητες βόμβες» (dumb bombs) – για να τονιστεί η αντίθεση με τις λεγόμενες «έξυπνες βόμβες».

«Έχουμε ενδείξεις ότι οι Ρώσοι ρίχνουν πράγματι κάποιες ανόητες βόμβες», δήλωσε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος -- ο οποίος δεν κατονομάζεται -- συμπληρώνοντας ότι οι ΗΠΑ παρατηρούν «εκτεταμένες καταστροφές σε αστικές υποδομές και αυξημένες απώλειες αμάχων».

Τα σχόλια έγιναν αφότου η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βομβάρδισε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, ενώ η Μόσχα διαψεύδει πως εξαπολύει επιθέσεις κατά αμάχων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανταρκτική – Endurance: Βρέθηκε το ιστορικό ναυάγιο!

Βενζίνη - Ασμάτογλου: Στα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας (βίντεο)

Άλιμος: Θρίλερ με πτώμα που επέπλεε στη θάλασσα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕισαγγελία Λάρισας: Πράσινο φως σε όλα τα θύματα του δυστυχήματος στα ΤέμπηΧθες 18:15 | Ειδήσεις

Άδεια για βιοχημικές - ιστολογικές εξετάσεις και ταυτοποίηση μέσω DNA, σε όλα τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενος προσπάθησε να μεταφέρει σακουλάκια με κάνναβη στο στομάχι τουΧθες 22:23 | Ειδήσεις

Ο κρατούμενος αποπειράθηκε να μεταφέρει την κάνναβη από τις φυλακές της Πάτρας σε αυτές του Δομοκού όπου και έγινε αντιληπτός.

F1: Θρίαμβος για τον Τζόρτζ Ράσελ στο 18ο Grand Prix στη Σιγκαπούρη που μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά σε ANT1 και ΑΝΤ1+Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Τα μονοθέσια δίνουν επόμενο ραντεβού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 22:00, στο Όστιν του Τέξας των ΗΠΑ, για έναν ακόμα συναρπαστικό αγώνα υψηλών ταχυτήτων, που θα μεταδοθεί αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στον ΑΝΤ1. Μη χάσετε στιγμή!

Άρτα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στην σορό της 28χρονης εγκύου - Τι καταγγέλλουν συγγενείς της στον ΑΝΤ1Χθες 18:27 | Ειδήσεις

Συγγενείς της, καταγγέλλουν στον ΑΝΤ1 ότι δεν της χορηγήθηκε εγκαίρως αδρεναλίνη, που θα μπορούσε να της σώσει την ζωή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
UEFA: Αγώνες Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα διεξαχθούν σε Αυστραλία και ΗΠΑ23:59Φάμελλος για παραίτηση Τσίπρα: Δεν θα είμαστε αντίπαλοι23:43Αγρίνιο: Κουκουλοφόροι φίμωσαν και λήστεψαν ηλικιωμένη – Στο νοσοκομείο η 85χρονη23:28Φυλακές Τρικάλων: Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αυτοσχέδιων μαχαιριών και USB23:14Παναθηναϊκός: Τράβηγμα υπέστη ο Ρενάτο Σάντσες στον αγώνα με τον Ατρόμητο22:57Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενος προσπάθησε να μεταφέρει σακουλάκια με κάνναβη στο στομάχι του22:43Τέλος ο Πετράκης από τον Παναιτωλικό 22:29Νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, σε τροχιά οι πρώτοι ελληνικοί δορυφόροι με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης22:15Στον ΑΝΤ1 ο αστυνομικός που ενημερώθηκε ότι έχει καρκίνο 1 χρόνο μετά τις εξετάσεις του22:01Γκρέτα Τούνμπεργκ: Το Ισραήλ κλιμακώνει την γενοκτονία και την μαζική καταστροφή 21:47F1: Θρίαμβος για τον Τζόρτζ Ράσελ στο 18ο Grand Prix στη Σιγκαπούρη που μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά σε ANT1 και ΑΝΤ1+21:33Αθήνα: Δικογραφία σε βάρος ανηλίκου για εξύβριση νεκρού αστυνομικού - Διαδικτυακές απειλές στην μητέρα του21:19Τροχαία Αττικής: 198 παραβάσεις για αλκοόλ σε οδηγούς τις τελευταίες πέντε ημέρες (βίντεο)21:05Κοζάνη: Τροχαίο μέσα στην ομίχλη - Σύγκρουση ΙΧ και φορτηγού (εικόνες)20:51Αποκάλυψη ΑΝΤ1 για την απάτη με τον ΦΠΑ: Εταιρείες φαντάσματα και επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ20:37Αίγυπτος: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας20:23Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:09Άρτα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στην σορό της 28χρονης εγκύου - Τι καταγγέλλουν συγγενείς της στον ΑΝΤ119:55Ισχυρούς κλυδωνισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η παραίτηση Τσίπρα19:41Αττική: Άνδρας οπλοφορούσε σε νυχτερινό κέντρο 19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο