LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Μαρτίου 2022 08:25 | Ανανέωση: 02 Μαρτίου 2022 08:36

Κακοκαιρία - Χιόνια: Που χρειάζονται αλυσίδες

Έντονη χιονόπτωση σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Χιόνια - δρόμος - κακοκαιρία - αλυσίδες

Προβλήματα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας έχει προκαλέσει η έντονη χιονόπτωση, με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ κλειστά παρέμειναν και τα σχολεία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες ή ελαστικά χιονιού.

Πιο συγκεκριμένα στην ΠΕ Γρεβενών η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό καθώς και σε όλο το Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ από το βράδυ της Τρίτης 1 Μαρτίου στην Εθνική Οδό Γρεβενών - Τρικάλων, από το 1ο χλμ. έως το 54ο χλμ. υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην ΠΕ Καστοριάς, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή γίνεται χωρίς πρόβλημα. Επίσης παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων από το 25ο χλμ. έως το 51ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης).

Χιόνια - Καστοριά

Χιόνια - Καστοριά

Από τον δήμο Καστοριάς ολονύχτια ήταν η επιχείρηση αποχιονισμού των δρόμων, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Διονύση Λίτσκα.

Χιόνια - Καστοριά

Χιόνια - Καστοριά

Στην ΠΕ Κοζάνης η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-29) Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή, από την Σιάτιστα έως Α/Κ Αλιάκμονα καθώς και σε όλο το Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ από το βράδυ της Τρίτης 1 Μαρτίου, στην Εθνική Οδό Κοζάνης - Λάρισας, από το 25ο χλμ. έως το 51ο χλμ υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων.

Μάλιστα, η θερμοκρασία στην πόλη της Κοζάνης έφτασε στους -1, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό θερμόμετρο στο Δημαρχείο Κοζάνη. 

Κοζάνη - χαμηλή θερμοκρασία

Στην ΠΕ Φλώρινας η χιονόπτωση είναι μεγαλύτερη με περισσότερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Φλώρινας - Νίκης, στην Εθνική Οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, στην Εθνική Οδό Φλώρινας - Κοζάνης, από το 1ο χλμ. έως το 34ο χλμ, στην Εθνική Οδό Φλώρινας - Αγίου Γερμανού, από το 31ο χλμ. έως το 45ο χλμ, στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας - Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 22ο χλμ. έως το 35ο χλμ. καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού. Επίσης υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά οχήματα στην Εθνική Οδό Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), στη Εθνική Οδό Φλώρινας - Κοζάνης, από το 22ο χλμ. έως το 34ο χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες και σε κάποια τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας .

Στο νομό Ημαθίας αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 76ο έως το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας με Ξηρολίβαδο, Δάσκιο και Φυτειά, στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγαδιών, στη δημοτική οδό Νάουσας - Ροδοχωρίου. Στην Πέλλα, από το 20o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας - χιονοδρομικού κέντρου Βόρα, στο Κιλκίς, από το 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γρίβας- Λιβαδίων και στην Πιερία από το 32ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.

Φωτογραφίες: fouit.gr, kozan.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μπάιντεν για Ουκρανία: “Δικτάτορας” ο Πούτιν – Νέες κυρώσεις στην Ρωσία

Νόμπελ Ειρήνης: 343 υποψήφιοι για το βραβείο

Ερντογάν σε ΕΕ: Δείξτε στην Τουρκία ίδια ευαισθησία με αυτήν για την Ουκρανία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και υπέρ της αύξησης των πόρων των Πανεπιστημίων (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο