LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2022 11:09 | Ανανέωση: 26 Φεβρουαρίου 2022 11:59

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκατόμβη νεκρών από τη ρωσική εισβολή (εικόνες)

Ο Υπουργός Υγείας της Ουκρανίας για τα θύματα των επιθέσεων σε Κίεβο και Μαριούπολη.

AP - Ουκρανία - Κίεβο - καταστροφές - πόλεμος

Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

AP - Ουκρανία - Κίεβο - καταστροφές - πόλεμος

Όπως είπε 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών.

Δεν είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στο Κίεβο, Τάκης Σφυρής, ο οποίος βρίσκεται στο κονβόι της ελληνικής αποστολής που ακολουθεί το δρόμο προς τη Ρουμανίαμ είναι όλoi καλά. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας,  τα αυτοκίνητα με το προσωπικό της Πρεσβείας Κιέβου και δημοσιογράφους έχει περάσει τα σύνορα και βρίσκεται στην Μολδαβία με κατεύθυνση για Ρουμανία.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή για τα MME: Μην χρησιμοποιείται τον όρο «εισβολή»

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης έδωσε εντολή σήμερα στα εθνικά ΜΜΕ να απαλείψουν από το περιεχόμενό τους κάθε αναφορά σε αμάχους που σκοτώθηκαν από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία καθώς και τους όρους "εισβολή", "επίθεση" ή "κήρυξη πολέμου".

"Υπογραμμίζουμε πως μόνο οι επίσημες ρωσικές πηγές διαθέτουν πραγματικές και αξιόπιστες πληροφορίες", ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Roskomnadzor, καθώς η Μόσχα αποκαλεί επίσημα την επέμβασή της στην Ουκρανία "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" με σκοπό τη "διατήρηση της ειρήνης".

Αυτή η 'κλήση προς συμμόρφωση' απευθύνεται σε σειρά μέσων ενημέρωσης, στην πλειονότητά τους επικριτικών για την εξουσία στη Ρωσία, όπως η εφημερίδα Novaya Gazeta, ο διευθυντής της οποίας τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ ειρήνης το 2021, το διαδικτυακό κανάλι Dodj ή ο ιστότοπος Mediazona, που έχουν ήδη χαρακτηριστεί "ξένοι πράκτορες" στη Ρωσία.

AP - Ουκρανία - Κίεβο - καταστροφές - πόλεμος

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, αυτά τα ΜΜΕ φέρονται ότι μετέδωσαν ψευδείς πληροφορίες ότι "οι ρωσικές δυνάμεις ρίχνουν εναντίον ουκρανικών πόλεων". Τα κατηγορεί επίσης για περιεχόμενα "όπου η επιχείρηση που διεξάγεται χαρακτηρίζεται επίθεση, εισβολή ή κήρυξη πολέμου".

Σε περίπτωση που αρνηθούν να διαγράψουν αυτά τα περιεχόμενα, "η πρόσβαση σε αυτά τα ΜΜΕ θα παρεμποδιστεί", προειδοποιεί η Roskomnadzor που κάνει επίσης λόγο για βαριά πρόστιμα.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή της βορειοανατολικής πόλης Σούμι ανακοίνωσε πως αυτή την ώρα διεξάγονται μάχες στους δρόμους της πόλης και κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

AP - Ουκρανία - Κίεβο - καταστροφές - πόλεμος

‘Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στην Ουκρανία, Χρήστος Μαζανίτης, πύραυλοι εδάφους – αέρος πλήττουν κατοικημένες περιοχές της Μαριούπολης.

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Έλληνα πρέσβη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο ο οποίος έχει σταλεί εκτάκτως στη Μαριούπολη για να ενισχύσει τη λειτουργία του εκεί Ελληνικού Γενικού Προξενείου και τον Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι στη Μαριούπολη το Ελληνικό Γενικό Προξενείο είναι το μόνο που θα παραμένει ανοιχτό.

Οι Ελληνικές προξενικές αρχές στις δύο πόλεις, σε καθημερινή στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, συνεχίζουν να παρέχουν τη συνδρομή τους, στους Έλληνες υπηκόους, τους ομογενείς και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή.

Την απερίφραστη καταδίκη του για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εξέφρασε ο Μητροπολίτης Αμερικής, Ελπιδοφόρος ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έκανε λόγο για απρόκλητη  εισβολή» η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, λέγοντας παράλληλα πως πρόκειται για «πράξεις οι οποίες αντίκεινται στον ανθρώπινο πολιτισμό».

Aποκλειστικό βίντεo ANT1:α νάκριση Ρώσων αιχμαλώτων από Ουκρανούς στρατιώτες

Μια παγκόσμια αποκλειστικότητα παρουσίασαν το πρωί του Σαββάτου ο ΑΝΤ1 και η εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» σχετικά με την ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, που έχει ανάψει... φωιτές στην γύρω περιοχή και σε όλον τον πλανήτη.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής, Νίκος Τσιλιπουνιδάκης, εξασφάλισε βίντεο με ανάκριση Ρώσων στρατιωτικών, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι από Ουκρανούς στρατιώτες, αφού είχαν εισβάλλει επί ουκρανικού εδάφους.

Στο βίντεο έχει αποτυπωθεί η ανάκριση Ρώσων στρατιωτών, που έχουν στοιβαχτεί σε έναν σκοτεινό θάλαμο, πιθανότατα καταφύγιο.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο, στην παγκόσμια αποκλειστικότητα του ΑΝΤ1, έχουν καταγραφεί και σκηνές από την φρίκη του πολέμου, με καμένες σορούς στρατιωτών να κείτονται σε δρόμους της Ουκρανίας.

Παρακολουθήστε το βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, ενώ μαίνεται το «σφυροκόπημα» του Κιέβου και άλλων μεγάλων πόλεων της Ουκρανίας από ισχυρές ρωσικές δυνάμεις:

Ακόμη στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» μίλησε και μια κάτοικος Κιέβου, η Γεωργία, η οποία έχει «εγκλωβιστεί» στην Ουκρανία, όπως υποστήριξε, καθώς από την πρεσβεία μας στο Κίεβο αρνούνταν, όπως ισχυρίστηκε, να εκδώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα για το τριών μηνών μωρό της:


Ειδήσεις σήμερα:

Κώστας Βουτσάς: O αιώνιος “τέντι μπόι” του ελληνικού κινηματογράφου

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα (βίντεο)

Εξαφάνιση 15χρονης από την Ομόνοια


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο