LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2022 07:34

“Euroferry Olympia” - Κυπριανού: όλα ήταν όπως πρέπει σε γκαράζ και καμπίνες (βίντεο)

Αγωνία για τους 10 αγνοούμενους. Τι λέει ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας για τα συστήματα πυρασφάλειας και τις καταγγελίες από επαγγελματίες οδηγούς.

Κέρκυρα - Euroferry Olympia

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την ανέυρεση των 10 αγνοούμενων από την φωτά στο πλοίο «Euroferry Olympia», μετά από την χαρμολύπη της Κυριακής, οπότε εντοπίστηκαν στην αρχή ζωντανός ένας νεαρός Λευκορώσος και το απογευμα νεκρός ένας Έλληνας οδηγός φορτηγού.

«Υπήρχαν διάδρομοι στο γκαράζ ανάμεσα στα αυτοκίνητα, για αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι οδηγοί είχαν ανέβει στο κατάστρωμα του πλοίου», είπε ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας Grimaldi Group, Πολ Κυπριανού, απαντώντας στις καταγγελίες οδηγών πως δεν μπορούσε να περάσει ένας σχετικά εύσωμος άνθρωπος ανάμεσα στα οχήματα, επομένως δεν υπήρχε ευχέρεια και για πυρόσβεση αμέσως μετά από την εκδήλωση της φωτιάς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματα τους στο γκαράζ του «Euroferry Olympia» είναι παραβάτες του διεθνούς κανόνα που αναφέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιβάτες στα γκαράζ των πλοίων στην διάρκεια του ταξιδιού. 

Ο κ. Κυπριανού υπεραμύνθηκε της ασφάλειας του πλοίου και της ύπαρξης συστημάτων πυρασφάλειας, σημειώνοντας πως στις 16 Φεβρουαρίου είχε γίνει επιθεώρηση τους από τις ελληνικές Αρχές και είδε δοθεί άδεια για να ταξιδέψει το πλοίο. 

Ακόμη, ανέφερε πως δεν μπορεί κάποιος να ξέρει αν υπήρξε δυσλειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας, εάν δεν σβηστεί η φωτιά και επιτραπεί η έρευνα στο πλοίο. 

Ο εκπρόσωπος της Grimaldi Group απέκρουσε και τις αιτιάσεις για τις συνθήκες στις καμπίνες του πλοίου, καθώς και τις καταγγελίες οδηγών πως είναι γεμάτες ψύλλους και κοριούς, λέγοντας δε πως υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια για όλους τους οδηγούς στο συγκεκριμένο δρομολόγιο και ότι γίνονται τακτικά καθαρισμοί και απολυμάνσεις στους χώρους του πλοίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Οπαδική βία: τα νέα μέτρα και οι ποινές

Ουκρανία: συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν… “αν δεν γίνει εισβολή”

ΑΑΔΕ: φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από νυχτερινό κέντρο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο ΤραμπΣήμερα 22:48 | Ειδήσεις

Στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα Ουάσιγκτον κατέφθασε όπως ήταν προγραμματισμένο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Λευκό Οίκο.

Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου ζητούν να ξανανοίξει ο φάκελοςΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

«Ζητούν μια εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου όπως λένε να λάμψει όλη η αλήθεια».

Novartis - Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρει τους ηθικούς αυτουργούςΣήμερα 18:48 | Ειδήσεις

Συνολική ποινή 25 μηνών φυλάκισης στον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη και 33 μήνες στην Μαρία Μαραγγέλη επέβαλε το Μονομελές πλημμελειοδικείο, ορίζοντας 3ετή αναστολή στην έφεση των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σορός άντραΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Οι έρευνες των λιμενικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο για την ταυτοποίηση των δύο σορών, όσο και για τις συνθήκες θανάτου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νεοχώρι Πάτρας: Στο νοσοκομείο ασθενής από τον ιό του Δυτικού Νείλου23:59UCL: Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι 35...επιβάτες αξίας 18,33 δισεκατομμύρια ευρώ στο ταξίδι στ' αστέρια23:42Έφοδος ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού23:25Καραλής: Θέλω να εξαντλήσω όλα μου τα όρια και όταν τελειώσει η καριέρα μου στον αθλητισμό να ξέρω ότι τα έχω δοκιμάσει όλα23:11ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο Τραμπ22:57Σοκ στην Πάτρα: 21χρονος βρέθηκε νεκρός πάνω στον υπολογιστή του22:43Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σορός άντρα22:29Novartis - Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρει τους ηθικούς αυτουργούς22:14ΟΠΕΚΕΠΕ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά στο Ηράκλειο, η δίκη με τους 104 κατηγορούμενους22:00Παναθηναϊκός - Βιτόρια: Έφυγε χωρίς να χαιρετήσει κανέναν στο Κορωπί με τους συνεργάτες του21:42Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων έφερε η απόφαση Novartis21:28Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο ο αναβάτης της μηχανής21:14Ψηλορείτης: Τραυματίστηκε 25χρονη κατά την ανάβαση – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής21:00Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου ζητούν να ξανανοίξει ο φάκελος20:46Το “Υγεία πάνω απ’ όλα” με τη Φωτεινή Γεωργίου κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου20:32ΗΠΑ: Σήμερα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Τραμπ20:17Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:02Εισαγγελική διάταξη για την κατάσχεση των κινητών της μητέρας και της γιαγιάς του Παναγιωτάκη19:47Τροχαίο ατύχημα στην Κοζάνη: 86χρονος οδηγός "καβάλησε" πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του (εικόνες)19:30Εύβοια: 60χρονος τραυμάτισε τη 49χρονη σύζυγό του με μαχαίρια19:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο