Μπουτάκια κοτόπουλο με πετιμέζι από τον Πέτρο Συρίγο
Μπουτάκια κοτόπουλο ζουμερά και νόστιμα με πετιμέζι ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής και μας προτείνει να φτιάξουμε και εμείς, ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό»!
Μάλιστα, ο Πέτρος Συρίγος σημειώνει πως είναι ένα πολύ απλό και νόστιμο πιάτο, δίνοντας τα υλικά της συνταγής και δείχνοντας βήμα – βήμα πώς να προετοιμάσουμε το φαγητό.
Μπουτάκια κοτόπουλο τα υλικά:
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 120 ml πετιμέζι
- 2 κ.τ.σ μουστάρδα με σιναπόσπορους
- 1 κ.τ.σ σκόρδο πολτοποιημένο
- 100 ml κρασί λευκό
- 40 ml ελαιόλαδο
- Μια πρέζα κανέλα
- Μια πρέζα μπαχάρι
- Αλάτι και πιπέρι
Μπουτάκια κοτόπουλο με πετιμέζι – Η συνταγή
- Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλο στον πάγκο μας και τα πιρουνιάζουμε αρκετά ώστε να περάσει η μαρινάδα εσωτερικά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά για να κάνουμε την μαρινάδα
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα Αλατοπιπερώνουμε.
- Περιχύνουμε με την μαρινάδα και τα ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Τα απλώνουμε σε ένα ταψί περιχυμένα με την μαρινάδα.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για μια ώρα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
- Τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, δυναμώνουμε την φωτιά στο 200 και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Συνοδεύεται με αρωματικό πούρε πατάτας με φρέσκα πράσινα βότανα (Μαιντανο, άνηθο και σχοινόπρασο).
Simon Leviev: o “απατεώνας του Tinder ” μιλά στο “Πρωινό” (βίντεο)
Κάρπαθος: συγκλονίζει η αυτοκτονία πατέρα για το “ροζ βίντεο” του γιού του