LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 13 Φεβρουαρίου 2022 09:37 | Ανανέωση: 13 Φεβρουαρίου 2022 09:46

Κορονοϊός – Παγώνη: Η αποκλιμάκωση θα γίνει σταδιακά και με αργούς ρυθμούς

Ο Θ. Βασιλακόπουλος προέβλεψε ότι μέχρι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα στο μέτωπο της πανδημίας.

Βασιλακόπουλος - Γιαννακος - Πρωινοί Τύποι

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», απαντώντας στο ερώτημα πότε θα βγάλουμε τος μάσκες, απάντησε ότι οι μάσκες θα συνεχίσουν να είναι εδώ και παρατήρησε ότι στη Δανία που αποφάσισε να τις βγάλει το ποσοστό εμβολιασμού είναι στο 90%.

Η κυρία Παγώνη είπε επίσης ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να είναι εδώ, αν και το Πάσχα αναμένεται τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα, υπό την έννοια ότι οι σκληροί δείκτες θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία, αλλά η αποκλιμάκωση θα είναι σταδιακή και με αργούς ρυθμούς.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, είπε ότι μιλάμε για σταδιακή άρση των μέτρων, ξεχνώντας ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλά μέτρα σε ισχύ. Τα μέτρα αφορούν κυρίως την εστίαση, με τη μουσική στους όρθιους και τον αριθμό των θεατών στα γήπεδα.

Προέβλεψε κι αυτός ότι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι αρκετά καλύτερα, καθώς στους εμβολιασμένους στη χώρα μας που ξεπερνούν τα 5 εκ. θα πρέπει να προστεθούν και το 1 εκ. όπως νόσησαν από την αρχή του χρόνου, αυξάνοντας το ποσοστό ανοσίας.

Ο Προέδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, υπογράμμισε με τη σειρά του, ότι αν το σύστημα ήταν πιο οργανωμένο τότε θα θρηνούσαμε λιγότερους θανάτους από την πανδημία και συμπλήρωσε πως αν θέλουμε να κηρύξουμε το τέλος της πανδημίας, θα πρέπει προηγουμένως να ενισχύσουμε το ΕΣΥ.

Ειδήσεις σήμερα:

Νικαράγουα: Πέθανε υπό κράτηση ο ηγέτης των ανταρτών Σαντινίστας

Χανιά - Γηροκομείο: Προφυλακίστηκαν η ιδιοκτήτρια και η κόρη της

Έμφυλη βία - Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του μαζί με φίλους του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο