LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2022 06:41

Μεξικό: “Τέλος” τα φιλιά και οι αγκαλιές στο... Δημόσιο!

Γιατί αποφασίστηκε η απαγόρευση. Στους παραβάτες του νέου κανονισμού θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.

Εργασία - δουλειά - γραφείο - σεξουαλική παρενόχληση - συνάδελφοι

Οι Μεξικανοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει στο εξής να αποφεύγουν τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα σχόλια για την εμφάνιση των συναδέλφων τους, σύμφωνα με τον νέο κώδικα δεοντολογίας, στόχος του οποίου είναι να καταπολεμηθεί η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας.

Οι νέοι κανόνες, που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, απαιτούν από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα «να αποφεύγουν συμπεριφορές», όπως «σωματική επαφή με σεξουαλικά υπονοούμενα», αλλά επίσης και τα «αγγίγματα, τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα πειράγματα».

Στον νέο κανονισμό, που θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι καλούνται να αποφύγουν «τα σχόλια, τα κομπλιμέντα ή τους αστεϊσμούς σεξουαλικής φύσης» προς τους συναδέλφους τους, «για την εμφάνιση ή την ανατομία τους».

Δεν θα πρέπει επίσης να κάνουν δώρα με σεξουαλικά υπονοούμενα ή που να εκφράζουν το ερωτικό ενδιαφέρον τους.

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.

Ο νέος κανονισμός εγκρίθηκε σε μια περίοδο που σε όλη τη Λατινική Αμερική οι γυναικείες οργανώσεις κινητοποιούνται κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας σε βάρος των γυναικών.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 168 σημεία

Κορονοϊός - Ιταλία: γονείς αρνούνταν μετάγγιση με αίμα εμβολιασμένων

Ο Πογέτ ήρθε στην Αθήνα για υπογραφές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛιόσια - Καμένο πτώμα: Φρίκη από την μαρτυρία του γιού που έκαψε τον πατέρα τουΣήμερα 12:28 | Ειδήσεις

Γιατί υποστηρίζει ότι έβαλε φωτιά στην σορό του ηλικιωμένου, που κρατούσε στο σπίτι για εβδομάδες. Τι αναφέρει για τα μέλη του σώματος που είχαν αποκοπεί από τον κορμό. Τι ερευνούν τώρα οι αστυνομικοί για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου άνδρα.

Πήλιο: Απανθρακώθηκε σε αυτοκίνητο μαζί με το σκυλί τηςΣήμερα 10:23 | Ειδήσεις

Λύθηκε το μυστήριο με το δυστύχημα στην Μαγνησία. Σε γυναίκα ανήκει τελικά η σορός που ανασύρθηκε απανθρακωμένη από αυτοκίνητο.  Δίπλα της είχε καεί ζωντανό και το αγαπημένο σκυλί της.

Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρωτιά της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η 4η θέση κι η αδιευκρίνιστη ψήφοςΣήμερα 11:52 | Ειδήσεις

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα ευρήματα της έρευνας της Marc για τον ΑΝΤ1, μία εβδομάδα πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου. Τα ποσοστά των κομμάτων, το "κλειδί" της συμμετοχής και η "ζυγαριά" των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Γκιούλερ για ελληνοτουρκικά: Η ειρήνη δεν έχει ηττημένους και ο πόλεμος δεν έχει νικητέςΣήμερα 10:26 | Ειδήσεις

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Μιλλιέτ και έκανε έμμεση αναφορά στα ελληνοτουρκικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λιόσια - Καμένο πτώμα: Φρίκη από την μαρτυρία του γιού που έκαψε τον πατέρα του12:42Πέλλα: Καταδικάστηκε παππούς για σεξουαλική κακοποίηση της 7χρονης εγγονής του12:29Ηράκλειο: Έπαιξαν ξύλο μέσα στο αεροπλάνο12:15Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρωτιά της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η 4η θέση κι η αδιευκρίνιστη ψήφος12:01Champions League: Ρεάλ εναντίον Ντόρτμουν όπως Δαβίδ εναντίον Γολιάθ 11:48Ρόδος - Ασέλγεια σε ανήλικες: Ο δάσκαλος καράτε έδωσε νέα κατάθεση11:34Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στην Άλγεβρα11:20“Daniel”: Το Κέντρο Υγείας Παλαμά λειτουργεί ξανά μετά από 9 μήνες (εικόνες)11:07Γκιούλερ για ελληνοτουρκικά: Η ειρήνη δεν έχει ηττημένους και ο πόλεμος δεν έχει νικητές10:53ΗΠΑ: Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης επιστρέφει10:40Πήλιο: Απανθρακώθηκε σε αυτοκίνητο μαζί με το σκυλί της10:26Ουκρανία: τα αμερικανικά όπλα, τα πλήγματα στην Ρωσία και η “απάντηση” του Κρεμλίνου10:13Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός οδηγός μηχανής09:59Ιαλυσός: 3χρονη έπεσε από μπαλκόνι - Έκανε “βουτιά” 8,5 μέτρων09:46Απόπειρα βιασμού - Θεσσαλονίκη: Την ακολούθησε σε πολυκατοικία, την χτύπησε και προσπάθησε να την βιάσει09:32Γάζα: Η Χαμάς βλέπει θετικά τον ισραηλινό “οδικό χάρτη” για ανακωχή 09:19Ευρωεκλογές - Κωνσταντοπούλου: Στόχος μας οι δύο Ευρωβουλευτές09:05Διασωληνωμένη η 21χρονη που “σωριάστηκε” σε αστικό λεωφορείο08:52Τραμπ: Η καταδίκη τού έφερε υψηλές δωρέες για την προεκλογική εκστρατεία του08:38Νυχτερινό ρεύμα: οι αλλαγές, οι ώρες και το όφελος για τους καταναλωτές08:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο