LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2022 23:17

ΓΓΠΠ: Οδηγίες για την κακοκαιρία

Μέτρα αυτοπροστασίας συστήνει στους Δήμους το υπουργείο Κλιματική Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

αγρότες - καλλιέργειες - πάγος - κακοκαιρία

Συστάσεις σε Περιφέρειες και δήμους να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα που προβλέπονται την Τετάρτη ώστε να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά την αιχμή των φαινομένων απευθύνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαίτερα, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, η περιφέρεια Αττικής, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι οικείοι δήμοι, η περιφέρεια Πελοποννήσου και οι δήμοι των περιφερειακών Ενοτήτων Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι οικείοι δήμοι, καλούνται με ανακοινώσεις τους να ενημερώσουν τους πολίτες, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους σχετικά με την επιδείνωση του καιρού για αύριο, για την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και περιορισμό των μετακινήσεών τους κατά την αιχμή των φαινομένων. Ειδικότερα για την Αττική, καλούνται οι αρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν με ιδιαίτερη προσοχή για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων σε περιοχές όπου η φυσική βλάστηση δασών και δασικών εκτάσεων έχει πρόσφατα καταστραφεί από δασικές πυρκαγιές και εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Χιονοπτώσεις

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Επιπλέον, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα προκληθούν από την εκδήλωσή των καιρικών φαινομένων.

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και με βάση τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα, για αύριο Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Αττικής αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες. Επίσης, στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας και Μεσσηνίας αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Επιπλέον, στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ ειδικότερα στη Θράκη χιονοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Ειδήσεις σήμερα: 

Αφρική: Απήγαγαν, σκότωσαν και διαμέλισαν 4χρονο αλμπίνο

Bullying: διασυρμός 12χρονης μαθήτριας ΑμΕΑ (βίντεο)

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη - ΕΛ.ΑΣ.: διασφαλίστηκαν τα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο