LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2022 08:26

Κόστα Ρίκα: αντιεμβολιαστές προσπάθησαν να “αρπάξουν” 6χρονο από νοσοκομείο

Σάλος στην χώρα από την επίθεση που δέχθηκαν φύλακες, προσωπικό, ακόμη και ασθενείς, στην προσπάθεια να πάρουν με την βία από το νοσοκομείο το παιδί μιας βουλευτίνας.

AP - ΠΑΙΔΙ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΜΗΤΕΡΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ

Ομάδα φερόμενων ως πολέμιων του εμβολιασμού κατά της COVID-19 εισέβαλε την Τετάρτη σε νοσοκομείο στην Ερέδια, στην Κόστα Ρίκα, επιτέθηκε σε φύλακες, ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προσπαθώντας να βγάλει διά της βίας αγόρι έξι ετών που είχε εισαχθεί σε αυτό, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές. 

«Το νοσοκομείο υπέστη επίθεση από ομάδα αντιεμβολιαστών, που εισέβαλε με βίαιο τρόπο, επιτέθηκε σε φύλακες, σε ασθενείς και στο προσωπικό και έθεσε σε κίνδυνο τους πάντες στο εσωτερικό του», κατήγγειλε η διευθύντρια του ιατρικού κέντρου, η Πρισίλα Βαλμασέδα.

Το παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται και θα βγει «αφού το εγκρίνει το παιδιατρικό τμήμα και η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με την κ. Βαλμασέδα, η ομάδα, αποτελούμενη από περίπου τριάντα πρόσωπα, ήθελε να πάρει το παιδί, που είχε εισαχθεί για νοσηλεία μερικές ημέρες νωρίτερα με πάθηση του αναπνευστικού και συστήθηκε να εμβολιαστεί κατά της COVID-19, παρά την εναντίωση των γονιών του.

«Ο πατέρας του παιδιού, ένας νομικός σύμβουλος και η βουλευτίνα Σίρλεϊ Ντίας έγιναν δεκτοί, τους μιλήσαμε με σεβασμό και τούς εξηγήσαμε ότι θα πρέπει να αναμείνουμε η κοινωνική υπηρεσία να κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να δοθεί εξιτήριο (...). Μερικά λεπτά αργότερα, το νοσοκομείο υπέστη επίθεση από ομάδα αντιεμβολιαστών», εξήγησε. 

Η κ. Βαλμασέδα είπε ότι η ομάδα προσπάθησε να φθάσει στον τέταρτο όροφο, όπου νοσηλεύεται το παιδί και βρίσκεται το γραφείο της κοινωνικής υπηρεσίας. Το περιστατικό, που καταγράφηκε σε βίντεο από διαδηλωτές και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου, οδήγησε στη σύλληψη έξι ανθρώπων, δύο ανδρών και τεσσάρων γυναικών, που παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της στάσης. Δεν είναι γνωστό αν οι γονείς του παιδιού είναι ανάμεσά τους.

«Αυτό το συμβάν έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο το προσωπικό ασφαλείας και το ιατρικό προσωπικό, αλλά και τους χρήστες και ακόμη και ασθενείς», τόνισε ο Ρομάν Μακάγια, ο διευθυντής του Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης της Κόστα Ρίκα (CCSS). 

Στη χώρα της κεντρικής Αμερικής, ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5 ως 11 ετών έγινε υποχρεωτικός από τον Νοέμβριο. Εάν οι γονείς ή οι κηδεμόνες εναντιώνονται, μπορεί να επεμβαίνει η Εθνική Υπηρεσία Προστασίας των Παιδιών (PANI). Η υποχρέωση αυτή πυροδότησε διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες μπροστά στο κοινοβούλιο υπέρ της ελευθερίας της επιλογής των γονιών. Το επεισόδιο οδήγησε στην εκκένωση του νοσοκομείου, στην αναστολή των ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις, εργαστηριακές εξετάσεις, ραδιογραφίες και στο προσωρινό κλείσιμο του φαρμακείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζωγράφου: Μακάβριες εικόνες με φέρετρο να σέρνετε πάνω σε κουβέρτα μέσα στο χιόνι (εικόνες)

“Ελπίδα”: Τεράστια χιονοκάλυψη σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα (χάρτης)

Αττική - Κρήτη: τι ισχύει για σχολεία, τηλεργασία, δικαστήρια και μαγαζιά την Πέμπτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Μετρό: Κλειστός σταθμός το ΣαββατοκύριακοΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του σταθμού το Σαββατοκύριακο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται06:45Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο