LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2022 12:46 | Ανανέωση: 20 Ιανουαρίου 2022 13:10

Διεθνές κύκλωμα αναβολικών εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα (εικόνες)

Πολυετής ήταν η παράνομη δράση του κυκλώματος εμπορίας αναβολικών και σκευασμάτων. Η δράση και η εξάρθρωση.

Παράνομα αναβολικά - Αστυνομία

Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίας παράνομων αναβολικών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων, προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το κύκλωμα, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017, δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση σκευασμάτων, που περιείχαν παράνομες και απαγορευμένες αναβολικές και άλλες ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν διάφορους χώρους ως αποθήκες των σκευασμάτων, γυμναστήριο και κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής για την περαιτέρω διακίνηση και πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών, στις οποίες τοποθετούσαν τα παράνομα σκευάσματα, καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του ΕΟΦ.

Παράνομα αναβολικά - Αστυνομία

Παράλληλα, επεδίωκαν να αποκρύπτουν την προέλευση των εσόδων που αποκόμιζαν και να τα νομιμοποιούν μέσω τραπεζικών λογαριασμών τρίτων προσώπων καθώς και δελτίων τυχερών παιχνιδιών, ενώ δήλωναν στις εταιρείες ταχυμεταφορών ψευδή στοιχεία αποστολέα και διευθύνσεις κατά την αποστολή δεμάτων.

Η δράση του κυκλώματος δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά επεκτεινόταν και σε Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Γαλλία, Κύπρος, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάλτα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ολλανδία και Λουξεμβούργο, όπου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αποστολών δεμάτων.

Η προμήθεια των σκευασμάτων και των πρώτων υλών για τη συσκευασία τους πραγματοποιούνταν κυρίως από την Κίνα, τη Βουλγαρία και την Πολωνία.

Παράνομα αναβολικά - Αστυνομία

Παράνομα αναβολικά - Αστυνομία

Μεταξύ των πελατών της εγκληματικής οργάνωσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, περιλαμβάνονται 27 αθλητές διαφόρων αθλημάτων, 10 γυμναστές - προπονητές, 10 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων - χώρων άθλησης, ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής και ιδιοκτήτης φαρμακείου.

Σε ό,τι αφορά στην αποδόμηση της σπείρας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων και ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων, με τη συνδρομή και στελέχους της Europol, προχθές, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη, Ιωάννινα και Δράμα.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις, οχήματα και εγκαταστάσεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 135.000 δισκία - αμπούλες με αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες, 124.620 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και γεμιστήρα με 9 μεταλλικά σφαιρίδια, σιδερογροθιά και σουγιάς, 9 κινητά τηλέφωνα και ψηφιακός δίσκος αποθήκευσης, καθώς και μεγάλη ποσότητα υλικού συσκευασίας και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.Τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Ορλεάνη: Οικογένεια νεκρή σε φλεγόμενο σπίτι (εικόνες)

Τροχαίο δυστύχημα στη Γλυφάδα

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις της Πέμπτης (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο