Σουτζουκάκια με ρύζι από τον Πέτρο Συρίγο
Σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτα και ρύζι!
Μία από τις πιο λαχταριστές συνταγές με κιμά παρουσίασε στο "Πρωινό" ο σεφ της εκπομπής Πέτρος Συρίγος.
Σουτζουκάκια - Υλικά
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο λάπα ή ελιά
- 200 γρ. ψωμί χωρίς την κόρα του
- 160 ml γλυκό κόκκινο κρασί
- 3 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 ½ κ.σ. κύμινο
- Αλάτι, πιπέρι μαύρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πανάρισμα
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Σάλτσα ντομάτας - Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- ½ κούπα κόκκινο γλυκό κρασί
- 500 γρ. τομάτα κονκασέ
- 1 κούπα νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξύλο κανέλλας
- Αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα καπνιστή
- Δυόσμος, προαιρετικά