LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2022 10:16 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2022 10:28

Θεοδωρικάκος για την υπόθεση βιασμού: Ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός και να σέβεσαι

Δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από την Θεσσαλονίκη. Τι είπε για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης.

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΤΜΉΜΑ ΛΕΥΚΟΎ ΠΎΡΓΟΥ
«Εμπιστεύομαι την Αστυνομία ότι κάνει με επαγγελματικό και άξιο τρόπο τη δουλειά της. Θέλω να ενημερωθώ πιο συγκεκριμένα, οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται για όλους, οποίοι και αν είναι αυτοί»,
ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς για την έρευνα που έχει ξεκινήσει για κύκλωμα μαστροπείας με αφορμή το πάρτι στο οποίο κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού η 24χρονη ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «πέντε μήνες που υπηρετώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχω δει ότι όταν η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει την δουλειά της την κάνει αποτελεσματικά και σε αυτά τα περιστατικά και σε αλλά» και πρόσθεσε:

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΤΜΉΜΑ ΛΕΥΚΟΎ ΠΎΡΓΟΥ

«Ας προσέχουμε όλοι πως μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα τα αγόρια μας όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αγάπη και σεβασμός, ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα».

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΤΜΉΜΑ ΛΕΥΚΟΎ ΠΎΡΓΟΥ

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο ΑΤ Λευκού Πύργου για να συγχαρεί τους τέσσερις αστυνομικούς που απέτρεψαν γυναικοκτονία πριν από ένα μήνα σημείωσε: «Επέλεξα να έρθω σε αυτό το αστυνομικό τμήμα γιατί εδώ υπάρχει το γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που δέχονται ψυχική και σωματική βία, στο πλαίσιο μιας σχέσης ή ενός γάμου, να καταγγείλουν τα περιστατικά. Και έχω έρθει πρώτα από όλα να επιβραβεύσω τους τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι πριν από περίπου ένα μήνα έσωσαν μια γυναίκα, της έσωσαν τη ζωή. Το είχα υποσχεθεί ότι θα το κάνω και ήρθα να το κάνω».

 ΚΚΕ: να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στις σάπιες "αξίες"

«Δίκαια έχει προκαλέσει την οργή και το θυμό το αποτρόπαιο έγκλημα βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η διαφαινόμενη συγκάλυψη κι ατιμωρησία των δραστών. Όσο επιτακτικό είναι να διερευνηθεί το συγκεκριμένο έγκλημα, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στις σάπιες "αξίες", που δημιουργεί και αναπαράγει η σημερινή κοινωνία, με τα εξίσου αποκρουστικά "ήθη γόνων μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών", στα φαινόμενα υποτίμησης της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας της γυναίκας» τονίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και επισημαίνει καταλήγοντας:

«Επιβεβαιώνεται ότι η "ασπίδα προστασίας" για κάθε γυναίκα, ώστε να βρει το θάρρος και την αντοχή να σταθεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, αναπτύσσεται στη βάση της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και όχι στην επιλεκτική και βολική "ευαισθησία" των διαφόρων influencers για περιστατικά κακοποίησης γυναικών».

 ΜέΡΑ25: Δεν αρκεί η «ατομική ευθύνη

«Ο φερόμενος ως υπουργός "Προστασίας" του Πολίτη, βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης βιασμού, με πολλά ερωτηματικά για την στάση της Πολιτείας και τους χειρισμούς των αρχών», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Επισημαίνει πως «δεν αρκεί "να προσέχουμε πώς μεγαλώνουμε τα αγόρια μας" όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, όταν η ίδια η Πολιτεία προσπαθεί να συγκαλύψει τέτοια ειδεχθή εγκλήματα που μόνο χάρη στην αντίδραση της κοινωνίας και στη δράση ακτιβιστών αποκαλύπτονται» και προσθέτει:

«Δεν αρκεί λοιπόν, η "ατομική ευθύνη" όταν η Πολιτεία προάγει διαρκώς μια συστημική πατριαρχία, μια πατριαρχία και έναν σεξισμό που βιάζουν και δολοφονούν και δεν αντιμετωπίζονται με υποκριτικές τυμπανοκρουσίες περί δήθεν "me too" από την ίδια κυβέρνηση που παράλληλα δίνει "ασυλίες" κατ' ουσίαν σε τέτοιες πρακτικές».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 σχολιάζει πως «έχουμε φτάσει στο σημείο που μόνη διέξοδος για τα θύματα είναι η καταγγελία σε ακτιβιστές που δημοσιοποιούν σχετικά ζητήματα, διότι δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς της πολιτείας που σε μεγάλο βαθμό παραμένουν και ανύπαρκτοι για τέτοια ζητήματα» και καταλήγει λέγοντας:

«Αντί λοιπόν για λόγια που δεν πιστεύει καν η Μητσοτάκης Α.Ε., η κοινωνία αποζητά πράξεις. Αποζητά τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία κάθε δράστη, ανεξαρτήτως αν έχει ερείσματα στην πολιτική, οικονομική ή ενδεχομένως ακόμα και στη δικαστική εξουσία της χώρας».


Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός - Κώστας Καραμανλής: Θετικός ο πρώην πρωθυπουργός

Αργυρούπολη: Στον ανακριτή ο άνδρας που έστειλε στο νοσοκομείο την σύντροφό του

Βίντεο με το κρουστικό κύμα πάνω από την Ελλάδα από το ηφαίστειο της Τόνγκα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο