LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2022 12:53

Φόρος εισοδήματος σε 8 δόσεις

Φόρος εισοδήματος σε οκτώ δόσεις, η πρώτη δόση από τον Ιούλιο, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας. Πότε ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις. Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ. 

Συμπλήρωση - Φορολογική Δήλωση

Σε 8 δόσεις αναμένεται να καταβληθεί φέτος ο φόρος εισοδήματος, με την πρώτη δόση να προσδιορίζεται για τον Ιούλιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, ο ίδιος και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, θα έχουν επαφές με τον ΕΦΚΑ, την ΑΑΔΕ και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία και να έχουν οι λογιστές όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, έτσι ώστε από τον Μάρτιο να ανοίξει η πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ και να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός είπε για τον ΕΝΦΙΑ, ότι σε δύο έως τρεις εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η επίπονη άσκηση για τη δομή του φόρου στη βάση των νέων αντικειμενικών αξιών, ενώ για το θέμα αυτό, αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και νέα σύσκεψη των εμπλεκόμενων.

Ανέφερε ότι εφέτος ο φόρος θα είναι μειωμένος κατά 50- 60 εκατ. ευρώ συνολικά, ενώ εξετάζεται «κόφτης» όπου υπάρχει μεγάλη άνοδος των αντικειμενικών αξιών που συμπαρασύρει τον φόρο. «Θα δούμε ώστε να μην υπάρχει υπερβολική αύξηση σε περιοχές με άνοδο των αντικειμενικών αξιών» υπογράμμισε, και επανέλαβε ότι θα ενσωματωθεί στον κύριο φόρο ο συμπληρωματικός, ο οποίος αφορά σε περιουσίες άνω των 250.000 ευρώ. Πάντως, δεν αποσαφήνισε τι μέλλει γενέσθαι με τον συμπληρωματικό φόρο για τα νομικά πρόσωπα.

Κατά τα άλλα, ο ΕΝΦΙΑ θα αποπληρωθεί εφέτος σε περισσότερες δόσεις, και «στόχος είναι να ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Μάρτιο, με βάση τη συμφωνία με τους θεσμούς».

Αναφορικά με τις φοροελαφρύνσεις, ο υπουργός είπε πως όταν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο «θα μονιμοποιήσουμε κάποιες από τις παρεμβάσεις που έχουμε ήδη προωθήσει. Τις μόνιμες μειώσεις τις διατηρούμε, ώστε να βελτιώνουμε το εισόδημα των πολιτών». Ο ίδιος σημείωσε ότι εφέτος, η αύξηση κατά 4 δισ. ευρώ των εσόδων του Προϋπολογισμού θα προέλθει αποκλειστικά από την ανάπτυξη, επανέλαβε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 38 δισ. ευρώ, (οπότε «βγαίνουμε ακόμη και στα δυσμενέστερα σενάρια για πολλούς μήνες») και δήλωσε ότι η στήριξη στα νοικοκυριά για την ενεργειακή ακρίβεια θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάννης Καραγεωργίου: Η συγκλονιστική ιστορία του μοναδικού επιζώντα από τα στρατόπεδα των ναζί

Ειρινικός: Τσουνάμι “χτυπά” τα νησιά μετά την έκρηξη ηφαιστείου (βίντεο)

Σεμέδο: Τον χτύπησαν με ρόπαλα έξω από το σπίτι του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο