LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2022 18:21 | Ανανέωση: 14 Ιανουαρίου 2022 18:21

Μήλος: Προσγείωση θρίλερ με αεροπλάνο εκτός διαδρόμου (εικόνες)

Περιπέτεια κατά την προσγείωση για τους επιβάτες και το πλήρωμα του ελικοφόρου αεροπλάνου.

αεροπλάνο - αεροδρόμιο - Μήλος - διάδρομος προσγείωσης

Λαχτάρησαν οι επιβάτες πτήσης της Ολυμπιακής με προορισμό την Μήλο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, περίπου στις 15:30, το αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Μήλος βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του νησιού.

Αιτία ήταν οι ισχυροί πλαγιομετωπικοί άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι 20 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο κεντρικό κτήριο του αεροδρομίου του νησιού.

αεροπλάνο - αεροδρόμιο - Μήλος - διάδρομος προσγείωσης

αεροπλάνο - αεροδρόμιο - Μήλος - διάδρομος προσγείωσης

Το αεροπλάνο δεν έχει υποστεί ζημιές και θα επιστρέψει μαζί με το πλήρωμα, που επίσης βίωσε την περιπέτεια, στο «Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

H ανακοίνωση της εταιρείας

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει «Κατά την πτήση ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο που εκτελείται με αεροσκάφος τύπου ATR42 600, μετά την προσγείωση και ενώ είχε επιβραδύνει και τροχοδρομούσε πλέον με χαμηλή ταχύτητα για στάθμευση, λόγω έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων με ριπές που επικρατούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου, παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης. Και οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους».

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, σήμερα είχαν προγραμματιστεί δυο πτήσεις για το αεροδρόμιο της Μήλου και υπήρξε καθυστέρηση στην αναχώρηση του πρώτου αεροσκάφους, οι επιβάτες του οποίου ήταν έτοιμοι για απογείωση μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο οποίο συνέβη το ατύχημα, μετά απο το οποίο οι επιβαίνοντες και στα δύο αεροπλάνα οδηγήθηκαν στο κτήριο του αεροδρομίου.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Με ανακοίνωση της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), «ενημερώνει για το περιστατικό με αεροσκάφος που βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Μήλου λόγω ισχυρών πλαγίων ανέμων. Ειδικότερα την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, περί ώρα 15:30, ελικοφόρο αεροσκάφος της ΟΑ, τύπου ATR 42-600 που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Μήλος με είκοσι (20) επιβάτες και τρία (3)μέλη πληρώματος κατά την διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση, βγήκε οριακά εκτός διαδρόμου λόγω των ισχυρών πλαγίων ανέμων που έπνεαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές του αεροδρομίου και οι 20 επιβάτες μαζί με το 3μελες πλήρωμα, εκκένωσαν το αεροσκάφος με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να  αναφερθεί κανένας τραυματισμός. Το  αεροσκάφος ρυμουλκήθηκε και μεταφέρθηκε στον προβλεπόμενο χώρο στάθμευσης στη πίστα του αερολιμένα και το αεροδρόμιο συνέχισε κανονικά την λειτουργία του. Η επόμενη πτήση που ήταν προγραμματισμένη πραγματοποιήθηκε κανονικά. Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ)».

Ειδήσεις σήμερα: 

“Ενώπιος Ενωπίω” – Μητσοτάκης: Νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Μάιο

Νταβίντ Σασόλι: “Ύστατο χαίρε” παρουσία πολλών ηγετών (εικόνες)

Επίθεση σε καθηγητή ΑΣΟΕΕ: δικάζεται για τοκογλυφία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο