LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2022 08:16

Όμικρον: Το rapid test από τη μύτη ίσως δεν ανιχνεύει τη μόλυνση

«Αν έχεις συμπτώματα, πες πως είσαι θετικός», λέει Αμερικανός λοιμωξιολόγος

rapid test - ΕΟΔΥ - κινητες μονάδες

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον «σαρώνει» όλο τον πλανήτη και σπεύδουν όλοι για διαγνωστικά τεστ προκειμένου να σιγουρευτούν ότι δε νοσούν με τη νέα παραλλαγή του κορoνοϊού, νέα δεδομένα έρχονται στο «φως» από τις ΗΠΑ για το πόσο αξιόπιστος είναι ο τρόπος που διεξάγονται τα πλέον διαδεδομένα rapid tests.

Σύμφωνα με Αμερικανό λοιμωξιολόγο, το rapid test με τη χρήση στειλεού για τη λήψη δείγματος από τη μύτη, δεν ανιχνεύει με αξιοπιστία την παραλλαγή Όμικρον μέσα στις πρώτες ημέρες από μία μόλυνση, επομένως οι κατασκευαστές στις ΗΠΑ θα πρέπει να αναζητήσουν έγκριση για να επιτρέψουν στους χρήστες να συλλέξουν με ασφάλεια δείγμα από τον φάρυγγα.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εκφράσει προβληματισμό σχετικά με την ασφάλεια της λήψης δείγματος από τον φάρυγγα, χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικού.

Οι φορείς μπορούν να μεταδώσουν την Όμικρον όταν έχει μολυνθεί ο φάρυγγας και το σάλιο, πριν ακόμη ο ιός φθάσει στη μύτη, επομένως η λήψη δείγματος από τη μύτη, ενώ είναι ακόμη πολύ νωρίς, δε θα ανιχνεύσει τη μόλυνση, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Δρ. Μάικλ Μίνα, πρώην καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και σήμερα επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος στο eMed.

«Αν έχεις συμπτώματα, πες πως είσαι θετικός»

Σε μελέτη που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη στο medRxiv, αναλύονται οι περιπτώσεις 29 εργαζομένων σε τομείς «υψηλού κινδύνου» που μολύνθηκαν από την παραλλαγή Όμικρον και έκαναν παράλληλα PCR και τεστ αντιγόνου σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Τα μοριακά τεστ (PCR) ανίχνευσαν τον ιό κατά μέσο όρο τρεις ημέρες πριν τα rapid test με λήψη δείγματος από τη μύτη προκύψουν θετικά.

Ενώ κάποιοι είναι αρνητικοί σε ράπιντ τεστ αντιγόνου, μπορεί να έχουν ήδη υψηλό ιικό φορτίο και να το μεταδώσουν σε άλλους, επεσήμανε ο επικεφαλής της έρευνας, Μπλιθ Άνταμσον, της εταιρείας Infectious Economics LLC, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ένα θετικό τεστ αντιγόνου είναι πολύ αξιόπιστο, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μίνα και συμβούλευσε: «Αν έχεις συμπτώματα, υπέθεσε πως είσαι θετικός, αλλά περίμενε να κάνεις το τεστ αντιγόνου έπειτα από την πάροδο λίγων ημερών. Τα ράπιντ τεστ ανιχνεύουν την Όμικρον μια χαρά, όταν πλέον έχει φθάσει στη μύτη».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Ανεμβολίαστοι: αποσωληνώθηκε η 16χρονη

ΗΠΑ: λευκοί σκότωσαν Αφροαμερικανό, επειδή… έτρεχε στην γειτονιά τους!

ΕΟΔΥ: δωρεάν rapid test σε 42 σημεία το Σάββατο


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒόρεια Μακεδονία: Η κίνηση Σιλιάνοφσκα έφερε ρήξη με το Αλβανικό ΚόμμαΣήμερα 18:40 | Ειδήσεις

Το κόμμα της αλβανικής μειονότητας, με το οποίο η παράταξη Σιλιάνοφσκα επιδιώκει συμμαχία, διαχώρισε αμέσως τη θέση του.

Γενί Σαφάκ για επίσκεψη Μητσοτάκη: Να επανέλθει το θέμα του μουφτή ΘράκηςΣήμερα 18:17 | Ειδήσεις

Ο τουρκικός τύπος ασκεί πιέσεις για επάνοδο από το μηδέν, όλων των ζητημάτων τα οποία ρύθμιζε η Συνθήκη της Λωζάνης.

Ράμα: - Ομιλία: Η Μπουμπουλίνα, οι αρβανίτες και η... επίθεση φιλίαςΣήμερα 20:16 | Ειδήσεις

Το μείγμα συναδέλφωσης, σχολιασμού των εσωτερικών υποθέσεων της Ελλάδας και... κορώνων αμφιλεγόμενης ιστορίας, που εκφώνησε ο κ. Ράμα.

Αγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Ξέσπασε ο πατέρας της στο μνημόσυνο της 28χρονηςΣήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Βαρύ ήταν το κλίμα στο 40ημερο μνημόσυνο της Κυριακής Γρίβα, που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφο της ακριβώς έξω απο το Αστυνομικό Τμήμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόρεια Μακεδονία - Σιλιάνοφσκα: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την πρόκληση21:58Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα21:44Λαμία: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονης σε ποδοσφαιρικό αγώνα21:30Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους πρωταθλητές21:17Σεισμός στην Ηλεία21:03Κόντρα Τουρκίας - Ισραήλ για εμπόριο: Αποκύημα φαντασίας, δηλώνει η Άγκυρα20:49Μπλίνκεν - Ράφα: Η επιχείρηση του Ισραήλ δεν θα διαλύσει τη Χαμάς20:36Φλόριντα: Αστυνομικός πήγε σε λάθος διεύθυνση και σκότωσε στρατιωτικό!20:22Ράμα: - Ομιλία: Η Μπουμπουλίνα, οι αρβανίτες και η... επίθεση φιλίας20:08Αττική: Κλοπές απέτρεψαν οι περιπολίες της ΔΙΑΣ19:54Βουλιαγμένη: Οδηγός πήρε κλήσεις 20000 ευρώ σε μία διαδρομή19:40Καιρός: τοπικές βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα19:26Σχολεία: Πρεμιέρα για την Τράπεζα Θεμάτων, ξεκινά η δήλωση εξετάσεων από τους διευθυντές19:12Μαρία Κουτσουπιά - υποψήφια ευρωβουλευτής ΝΔ: Κατάπτυστη η Συμφωνία των Πρεσπών, μακάρι να την καταγγείλουμε18:58Βόρεια Μακεδονία: Η κίνηση Σιλιάνοφσκα έφερε ρήξη με το Αλβανικό Κόμμα18:44Βραζιλία – πλημμύρες: Εκατόμβη νεκρών στο Ρίο Γκράντε18:30Γενί Σαφάκ για επίσκεψη Μητσοτάκη: Να επανέλθει το θέμα του μουφτή Θράκης18:17Καβάλα – απάτη: Χειροπέδες στον “μαϊμού” γιατρό18:03Κασσελάκης στη Μαγνησία: Φέρνουμε νέα σχέση πολίτη - πολιτικού (εικόνες)17:50Μεξικό: Ισχυρός σεισμός κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα17:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο