LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2024 19:00

Μαρία Κουτσουπιά - υποψήφια ευρωβουλευτής ΝΔ: Κατάπτυστη η Συμφωνία των Πρεσπών, μακάρι να την καταγγείλουμε

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της νεαρής πολιτεύτριας από τη Βέροια. Πώς εξηγήθηκε όταν της ζητήθηκε διευκρίνιση.

Μαρία - Κουτσουπιά - Βέροια - ΝΔ

Αντιδράσεις προκάλεσε δήλωση την οποία έκανε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ ΜαρίαΩραιοζήλη Κουτσουπιά σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN στην οποία χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών, –της οποίας η τήρηση αποτελέι στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Εξωτερικής Πολιτικής επί του παρόντος– ως “κατάπτυστη” και χαρακτήρισε θετική έκβαση, την πιθανή καταγγελία της από την Ελλάδα.

Η κ. Ωραιοζήλη δήλωσε: «Καλά κάνουμε και δεν κυρώνουμε τη συμφωνία, είναι μία κατάπτυστη συμφωνία. Εάν συνεχίσουν οι γείτονες και αποκαλούν “Μακεδονία” τη Βόρεια Μακεδονία-τα Σκόπια, τότε θα πάμε σε καταγγελία και αν πάμε σε καταγγελία θα είναι ακόμα καλύτερα γιατί θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε εκ νέου κάποιους όρους και εκ νέου κάποιες βάσεις οι οποίες τέθηκαν λάθος».

Έπειτα από διευκρινιστικές ερωτήσεις στο πάνελ της εκπομπής για το αν αμφισβητεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, η πολιτεύτρια από τη Βέροια απάντησε: «Προσωπικά δεν την αμφισβητώ. Αυτό που λέω είναι ότι αν συνεχίσει η γειτονική χώρα και αμφισβητεί τις διατάξεις (αναφερόμενη στη γλώσσα και την ονομασία), επειδή είμαι από τη Μακεδονία, καλά κάνουν. Να συνεχίζουν να δούμε που θα φτάσει αυτό. Να την καταγγείλουμε. Γιατί η συμφωνία αυτή σε κάθε περίπτωση ήταν μία υποχώρηση της Ελλάδας, δεν ήταν η αρχική συμφωνία που θα θέλαμε εμείς οι Μακεδόνες να έχουμε αυτή τη στιγμή».

Ειδήσεις σήμερα:

Eurovision - Χορευτές της Μαρίνας Σάττι: Είμαστε “Έλληνες – Τούρκοι” από την Δυτική Θράκη (βίντεο)

Αχαΐα – ενδοοικογενειακή βία: Προσπάθησε να εξαναγκάσει την σύντροφό του σε ασελγείς πράξεις

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη μεθυσμένης μητέρας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την ΠαρασκευήΧθες 16:21 | Ειδήσεις

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την επικράτεια. Πού αναμένονται τα φαινόμενα. Η ένταση των ανέμων.

Εκλογές στην Βρετανία: Ο Φάρατζ, η νίκη Εργατικών και η συντριβή του ΣούνακΣήμερα 06:38 | Ειδήσεις

Οι Εργατικοί οδεύουν προς την εξουσία με μεγάλη πλειοψηφία, σύμφωνα με το exit poll και τις επικαιροποιημένες προβλέψεις. Για πρώτη φορά βουλευτής ο Φάρατζ. Η συντριβή Σούνακ.

Πάρος: Νεκροί δύο φίλοι σε μετωπική σύγκρουσηΣήμερα 06:14 | Ειδήσεις

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στην Πάρο όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο νεαροί φίλοι, συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα.

Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα από τραγουδιστή: “Δεν κλήθηκα ποτέ από την Αρχή για εξηγήσεις”Χθες 19:20 | Ειδήσεις

Η αντίδραση του γνωστού τραγουδιστή μετά τη δέσμευση της περιουσίας του και τη γνωστοποίηση του θέματος προς τα ΜΜΕ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εκλογές στην Βρετανία: Ο Φάρατζ, η νίκη Εργατικών και η συντριβή του Σούνακ06:48Προολυμπιακό: Ο Κώστας Αντετοκούνμπο χάνει το ματς με Σλοβενία06:34Πάρος: Νεκροί δύο φίλοι σε μετωπική σύγκρουση06:20Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Παρασκευή06:07Εκλογές στη Βρετανία: Έκλεισαν οι κάλπες - Τι δείχνουν τα exit poll00:02Μεξικό: Δεκάδες κροκόδειλοι βγήκαν... στους δρόμους μετά τις πλημμύρες (βίντεο)23:59Βρετανία: Καθηγήτρια έμεινε έγκυος από μαθητή της (βίντεο)23:50Σκόπια - Σιλιάνοφσκα: Δεν παραβιάζουμε εμείς την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά κάποιος άλλος23:39Wimbledon: Πρόωρος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά23:25Πυροσβεστική: 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο23:12Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς: “Υπάρχει πραγματική πιθανότητα”22:58Προολυμπιακό: Η Ελλάδα πρώτη και χωρίς απώλειες στον Όμιλό της22:45Στο Gov.gr Wallet μπαίνει η άδεια για ταχύπλοο22:33Copa America: Οι προημιτελικοί αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ 22:21Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (εικόνες)22:07Φάρμακα για την παχυσαρκία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε21:55Ταύρος: Φωτιά σε παλιό οινοποιείο (εικόνες) 21:42Χίος: Στη φυλακή ο ένοχος για την φωτιά στην Σιδηρούντα21:28Ανθρωποκτονία στο Λασίθι: “Πήγε να πυροβολήσει στον αέρα και το θύμα πέρασε από μπροστά”21:15Μπουρνούς: Οδηγός ξυλοκόπησε και παρέσυρε με το αυτοκίνητο τον πρώην δήμαρχο Ραφήνας21:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο