LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Ιανουαρίου 2022 17:50 | Ανανέωση: 03 Ιανουαρίου 2022 18:28

Κόπτσης για σχολεία: ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν, αν το προτείνει η Επιτροπή

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι στρατηγικός στόχος είναι να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία 

Σχολείο - λουκέτο

Η έκρηξη κρουσμάτων στην χώρα λόγω της παραλλαγής Όμικρον, καθώς και το άνοιγμα των σχολείων απασχoλούν τις τελευταίες ημέρες Κυβέρνηση και ειδικούς.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης άφησε ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία, εάν αυτό προτείνει η επιτροπή των ειδικών.

Μιλώντας σε τοπικό κανάλι της Φθιώτιδας, στο Star Λαμίας,  κ.Κόπτσης επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι στρατηγικός στόχος είναι να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία καθώς τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι τα παιδιά δεν νοσούν.

Η έκρηξη κρουσμάτων στην χώρα λόγω της παραλλαγής Όμικρον, καθώς και το άνοιγμα των σχολείων απασχόλησαν την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφοριες αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή για να γίνει μία πρώτη αποτίμηση για τα σχολεία ενώ Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Πάντως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου με αυξημένο testing, δηλαδή να προσκομίζουν self test και οι εμβολιασμένοι μαθητές και να αυξηθούν ενδεχομένως σε τρία τα εβδομαδιαία self test.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα συαντηθεί με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, πιθανόν σήμερα ή αύριο, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και η ηλικιακή ομάδα των νέων ασθενών, είναι παράγοντες που θα παίξουν κομβικό ρόλο στις αποφάσεις.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ώριμη συζήτηση για λήψη νέων μέτρων, κάτι που θα εξαρτηθεί σχεδόν αποκλειστικά από τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Όσο δεν μεγαλώνει η πίεση στο σύστημα υγείας, δεν υπάρχει προοπτική για νέα μέτρα. Εάν τελικώς ληφθούν, αυτά θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών και η προστασία τους» είπε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1.

«Όταν έκλεισαν τα σχολεία, τα κρούσματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας μειώθηκαν  στο μισό σε σχέση με τα κρούσματα που είχαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Να παρθούν τέτοια μέτρα, που να ανακοπούν τα κρούσματα. Αν μείνουν κλειστά τα σχολεία, θα κρατήσουν τα κρούσματα στα παιδιά στο μισό ή στο ένα τρίτο σε σχέση με τα κρούσματα με ανοιχτά σχολεία», επεσήμανε μεταξύ άλλων στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παυλάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυπτά του Παρθενώνα - Μητσοτάκης: Ηχηρό μήνυμα η επιστροφή θραυσμάτων της Μετώπης

Τροχαίο: νεκρός οδηγός μηχανής

Γεωργιάδης για Σύνταγμα: απαράδεκτες οι εικόνες στην αλλαγή του χρόνου (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο