LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 31 Δεκεμβρίου 2021 15:31 | Ανανέωση: 31 Δεκεμβρίου 2021 15:58

Τυφλή σκυλίτσα έκανε 10 χιλιόμετρα για να βρει τον άνθρωπο την έσωσε (εικόνες)

Ακόμα ένα «μάθημα» αφοσίωσης από τον «καλύτερο φίλο του ανθρώπου», με τη σκυλίτσα να φεύγει από καταφύγιο για να φτάσει στον σωτήρα της.

σκύλος - τυφλός - Λάρισα

Μία σκυλίτσα έφυγε από το χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, σε περιοχή έξω από τη Νάουσα, για να φτάσει στον άνθρωπο που την είχε σώσει.

Η τυφλή σκυλίτσα περιπλανήθηκε για πέντε μέρες στη Νάουσα μέχρι να φτάσει στο σπίτι του Δημήτρη Σιδηρόπουλου.

Η σχέση τους ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες στο χωριό Χαρίεσσα όπου μια μέρα ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος, πρόεδρος του χωριού εντόπισε στο κτήμα του να περιφέρεται μόνη της μια μικρή σκυλίτσα, περίπου 2 ετών.

Αντιλήφθηκε, μάλιστα, άμεσα ότι τα μάτια της ήταν άσπρα και δεν είχε την όρασή της. Σκεπτόμενος ότι μπορεί να ψάχνει και για τροφή, αποφάσισε να την ταΐσει. «Αφού της έδωσα τροφή, παρέμεινε στο χωράφι με αποτέλεσμα να πάω την επόμενη μέρα και να την ταΐσω ξανά. Μια μέρα, λοιπόν, βρέθηκε έξω από το σπίτι μου το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα (500 μέτρα) από το χωράφι χωρίς να καταλάβω ακριβώς πως έφτασε. Ενδεχομένως από τη μυρωδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr.

Την κράτησε προσωρινά και συνέχισε να τη φροντίζει καθημερινά, μέχρι να βρεθεί λύση για το που θα μεταφερθεί. «Επικοινώνησα με τη συνεργάτιδά μου από την φιλοζωική της Νάουσας από την οποία έχουμε στήριξη σε ότι αφορά τα αδέσποτα. Κάναμε τα απαραίτητα εμβόλια και έμεινε κοντά μου ένα μήνα περίπου, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων του Δήμου Νάουσας όπου βρίσκεται έξω από την περιοχή και απέχει 10 χιλιόμετρα από το σπίτι μου», δήλωσε.

Η αγάπη οδήγησε ξανά…στο σπίτι του προέδρου

Ένας μήνας στον χώρο του κ. Σιδηρόπουλου ήταν αρκετός για να αναπτυχθεί ένας ισχυρός δεσμός αγάπης και συντροφιάς με τη σκυλίτσα.  Μια βροχερή μέρα την εντόπισε έξω από το σπίτι του ταλαιπωρημένη, γεμάτη με λάσπη και αίματα. Κατάφερε, όπως υποστήριξε, με έναν «μαγικό» τρόπο να ανοίξει το συρματόπλεγμα του χώρου φιλοξενίας και να φτάσει μετά από κάποιες ημέρες στο σπιτικό του ακολουθώντας το ένστικτό της.

«Γνώριζα ότι είχε φύγει μόνη της για περίπου μια εβδομάδα. Ρωτούσα καθημερινά τι κάνει το σκυλί και μια μέρα μου είπε η υπεύθυνη ότι έφυγε ενώ μετά από πέντε ημέρες εμφανίστηκε στο σπίτι μου. Ταλαιπωρήθηκε μέρες για να καταφέρει να φτάσει ως εδώ καθώς πρόκειται για μια μακρινή απόσταση. Δεν το κρύβω ότι δάκρυσα όταν την είδα. Αν και τυφλό κατάφερε να βρεθεί κοντά μου. Είπα χαρακτηριστικά η μοίρα σου και η μοίρα μου είναι να είμαστε μαζί. Αποφάσισα να την κρατήσω και να γίνει το 16ο μέλος της οικογενείας των σκυλιών μου», εξήγησε συγκινημένος ο πρόεδρος.

Στην αυλή του σπιτιού του, όπου πλέον βρήκε αγάπη και φροντίδα η τυφλή σκυλίτσα, ζουν άλλα 13 σκυλιά από τα οποία μόνο τα τρία είναι δεσποζόμενα. «Όλα μαζί βρίσκονται στον ίδιο χώρο και ζουν αρμονικά. Παίζει όλη μέρα με τα υπόλοιπα και μόλις βγούμε στην αυλή έρχεται κατευθείαν στα πόδια μας. Όλα γνωρίζουν την ώρα του φαγητού τους και μαζεύονται τη στιγμή που η γυναίκα μου τους δίνει την τροφή. Η τυφλή σκυλίτσα, μάλιστα, ορισμένες φορές όταν νιώσει ανασφάλεια ή νιώσει ότι απειλείται, αγριεύει λίγο λόγω και της όρασης που δεν έχει. Ωστόσο, όταν καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ηρεμεί και είναι όλα πολύ καλά. Έχουμε στειρώσει τα 13 και αναμένεται σύντομα να στειρωθεί και το νέο μας μέλος», περιέγραψε ο κ. Σιδηρόπουλος.

σκύλος - τυφλός - Λάρισα

Ο πρόεδρος του χωριού επηρεασμένος από την αδυναμία της συζύγου του στα ζώα, δέθηκε αρκετά μαζί τους και αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να τα αποχωριστεί. «Έχω αντιληφθεί πλέον ότι μεγαλύτερη αγάπη εκλαμβάνεις από τα αδέσποτα που φροντίζεις παρά από τα τρία δικά μου για παράδειγμα που τα είχα από μικρά», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε θέλοντας να επισημάνει ότι «Αν κάποιος δεν μπορεί να κρατήσει ένα σκυλάκι για οποιοδήποτε λόγο, καλό είναι να το δίνουν κάπου ώστε να μην βρίσκεται ξαφνικά στον δρόμο αλλά και ούτε φυσικά να το κακοποιούν. Το θεωρώ μεγάλη αμαρτία. Ας μην τους δώσουν τροφή ή φροντίδα αλλά τουλάχιστον να μην τα βασανίζουν ή να τους προκαλούν κακό».

Πηγή :thesstoday.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: νεογέννητο “πρωταγωνιστεί” σε επικό βίντεο... με το τραγούδι του Lion King!

Κατεχάκη: Τροχαίο με δύο νεκρούς νέους

Κορονοϊός - Εστίαση: συλλήψεις και πρόστιμα για υπέρβαση ωραρίου


 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο