LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Δεκεμβρίου 2021 17:28 | Ανανέωση: 28 Δεκεμβρίου 2021 19:56

Πρωτοχρονιά: Μέχρι και 90% η πληρότητα για το τριήμερο

 Ποιοι είναι οι δημοφιλείς προορισμοί, σύμφωνα με τους ξενοδόχους

ΑΡΑΧΩΒΑ

Στο 85%-90% κυμαίνεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος.

Με βάση τις κρατήσεις, οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν να αποχαιρετήσουν το 2021 και να υποδεχτούν το 2022 στο νομό Ιωαννίνων, το Πήλιο, την ορεινή Αρκαδία, την Αράχωβα, τα Λουτρά Πόζαρ αλλά και στις πόλεις όπου έχουν στηθεί χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα.

Ανάλογη με την πληρότητα του τριημέρου της Πρωτοχρονιάς ήταν η εικόνα στα ξενοδοχεία και το τριήμερο των Χριστουγέννων, ενώ αντίθετα για τα Θεοφάνεια οι κρατήσεις δεν ξεπερνούν το 60% καθώς οι ταξιδιώτες περιμένουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για την κράτησή τους, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τάσιος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Οι εορταστικές κρατήσεις προέρχονται από Έλληνες, αφού λόγω της πανδημίας και των μέτρων, το ποσοστό του εισερχόμενου τουρίστα δεν ξεπερνά το 5%. «Τις γιορτές του 2019, ο εισερχόμενος τουρισμός ήταν 30%. Στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν επισκέπτες από τα Βαλκάνια, από Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, αλλά και από το Ισραήλ, στη δε Αθήνα από χώρες της Ευρώπης. Στη βόρεια Ελλάδα ήταν στο "παιχνίδι" επίσης η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη. Φέτος, ο εισερχόμενος τουρίστας δεν ξεπερνάει το 5% κι αυτό οφείλεται στην πανδημία και τα μέτρα που ισχύουν παντού», υπογράμμισε ο κ. Τάσιος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ σημείωσε πως το 2021 «κλείνει στα ξενοδοχεία με πληρότητα περίπου 50%-60% σε σχέση με το 2019» και με αφορμή τους μήνες που ακολουθούν μετά τις γιορτές, συμπλήρωσε πως «έχει ανοίξει ένας διάλογος με την κυβέρνηση για μέτρα στήριξης. Το βασικότερο είναι το ενεργειακό που εκτοξεύτηκε και δεν βοηθά για να κάνουμε και καλύτερες τιμές».

Ο κ. Τάσιος εξέφρασε, ωστόσο, την αισιοδοξία ότι το νέο έτος τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από τον Απρίλιο και μετά: «Το 2021 ήταν μια χρονιά ορόσημο σε σχέση με την επιβίωσή μας. Δείξαμε τη δυναμική και την ενότητα του κλάδου. Ανοίξαμε τον Μάιο με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και έμεινε ο κόσμος ευχαριστημένος. Μπαίνουμε στο 2022 με μια αισιοδοξία, ευελπιστούμε ότι θα πάει καλύτερα από τον Απρίλιο και μετά».

Ειδήσεις σήμερα:

Μπορέλ: Εκτόνωση στη Μεσόγειο “βλέπει” στην ανασκόπηση του 2021

Ασπρόπυργος: Νεκρό παιδί σε τροχαίο - Αναζητούνται οι συγγενείς του

Έδεσσα: θρίλερ με νεκρό στους καταρράκτες


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο